4 vinkkiä oman osaamisen pikatsekkiin Vieraskynä Eezy

4 vinkkiä oman osaamisen pikatsekkiin

Kaikki osaaminen on arvokasta. Ja ihminen pystyy halutessaan oppimaan vaikka mitä. Ja oppimisestahan työssä on kysymys – siis siitä, että haluaa pysyä menossa mukana ja on valmis näkemään vaivaa sen eteen.

Olitpa tekijä, asiantuntija, johtaja, kehittäjä tms. Sinulla on varmasti paljon tietoa ammattiisi liittyen. Se onkin hyvä, koska tietoa tarvitaan ja erityisesti tiedon päivittäminen on tärkeää. Tämä siitäkin huolimatta, että robot ja se tekoäly tietää enemmän. Omalla persoonallisella tavallasi osaat kuitenkin yhdistellä tiedon palasia, tehdä johtopäätöksiä ja puntaroida jälleen uusia kysymyksiä pohdittaviksi teille molemmille.

Osaaminen on valtavan paljon muutakin kuin tietoa. Ja arvioidaksesi omaa osaamistasi, tarvitset näkymän siitä, mitä edessä on. Kun nyt katsot omaan työtulevaisuuteesi, mitä näet?  Sen jälkeen, kun sinulla on kuvaa siitä, miten työsi muuttuu – tai kenties itse muutat sitä -, on hyvä arvioida omia valmiuksiakin. Mutta oman osaamisen arviointi ilman näkyä tulevaisuudesta voi johtaa harhaan.

Alla neljä vinkkiä oman osaamisen pikatsekkiin. Toivon, että nämä inspiroivat sinua tutkimaan valmiuksiasi laajemmin kuin perinteiset osaamiskartoitukset, joissa keskiössä ovat olleet substanssi -, toimiala -, prosessi- ja teknologiaosaaminen. Aina voit huolehtia omasta kilpailukyvystäsi ja aina voit oppia lisää – jos haluat ja olet valmis näkemään vaivaa sen eteen.

  1. Osaaminen on verkostoissa. Oppiaksesi muilta tarvitset kenties sparrarin taitoja. Kestääkseen sparraus on aina vastavuoroista. Riippumatta työstäsi sinunkin tulee jakaa osaamistasi muille.
  2. Iso osa muutoksista tulee ulkopuoleltasi ja haluat ehkä valmistautumisaikaa. Tarvitset taitoja katsella ja ymmärtää elämää oman työsi ja alasi ulkopuolella. Mieti siis, kuinka suuri on oma ”laatikkosi”, jossa itse elät.  Kun laatikkosi on riittävän suuri, ”out of the box” -ajattelu on hyödyllistä.
  3. Paljonko työssäsi on samanlaisina toistuvia asioita? Tai onko se, mitä sinä teet, jo muiden kopioitavissa? Uskon, että olet itse paras oman työsi uudistaja. Mutta esteenä voi olla vankka, vahva, pitkä … kokemuksesi, jos olet jo ns. ”todellinen ammattilainen”. Mitä jos laittaisit sen vahvan osaamisesi ja tietämyksesi sivuun ja ottaisit käyttöösi ”aloittelijan mielen”? Jos katsoisit omaa tekemistäsi niin kuinka ensimmäisenä työpäivänäsi katsoit ihmetellen?
  4. Tuopa työtulevaisuutesi sinulle mitä hyvänsä, toivon, että pysyt kunnossa. Tässä onnistumista auttaa itsetuntemus- ja tietoisuustaidot ja niitäkin voi treenata. Se, että tiedät, mistä kiinnostut, tykkäät, itsellesi toivot, mistä haaveilet jne. on vahvuutesi, kun työsi muuttuu. Toisaalta, jos et tunne itseäsi, voit päätyä monien mahdollisuuksien ja muiden ihmisten tarjoamien vaihtoehtojen pyörityksiin, mikä on raskasta eikä useinkaan johda mihinkään. Opettele juttelemaan itsesi kanssa ja tekemään päätöksiä ja valintoja, joiden mukaan toimit.

Pirjo_Nikkilä_vieraskynä_EezyPirjo Nikkilä
pirjo.nikkila@gmail.com

Minun intohimoni on työpaikkojen ja ihmisten uudistuminen, johon tuon mukanani  inhimillisen puolen osaamisen. Uskon oppimiseen, ihmisen kykyyn uudistua ja johtajuuteen, jossa jokainen myös itse ohjaa omaa suuntaansa. Asiakkaitani ovat erilaiset organisaatiot, jotka pohtivat uudistumisen askeliaan ja etsivät konstailemattomia keinoja edetä, sekä ihmiset, jotka haluavat oppia itsestään ja ammatillisesti ovat siinä vaiheessa, että itsetuntemus ja oman ajattelun kehittäminen ovat nousseet tärkeiksi. Perustan työni yhdessä ajatteluun ja oppimiseen, luottamukseen ja työniloon. Ota ihmeessä yhteyttä, jos kiinnostuit!”