Eezympää yrittäjyyttä -podcast – 12 jaksoa ja vierasta tuovat apua yrittäjyyteen

Löydätkö itsesi pohtimasta miten hinnoitella oma työ kannattavasti? Mitä tehdä, jos asiakas jättää laskun maksamatta? Miten löytää se oma juttu ja luottaa omaan osaamiseen? Mille tasolle YEL-vakuutuksen työtulo kannattaa laittaa? Mitä on hyvä tietää verotuksesta, jos harkitsee Y-tunnuksen ottamista? Miten markkinoida omia palveluita ja huolehtia omasta jaksamisesta? Mitä asioita kannattaa tehdä itse ja mitä ulkoistaa?  

Isoja kysymyksiä, joita moni itsensä työllistävä freelancer, kevyt- ja pienyrittäjä pohtivatJa ennen kaikkea kysymyksiä, joista kaivataan lisää puhetta ja avoimuutta. Onneksi apua ja tukea näihin asioihin on myös saatavilla – kevytyrittäjä saa apua kevytyrittäjäpalvelulta, ja yrittäjät voivat kysyä neuvoa mm. erilaisista yrittäjille suunnatuista järjestöistä.  

Kun pohdit oman osaamisesi myymistä ja unelmoit itsesi toteuttamisesta työsi avulla, älä jää jumiin siihen, mikä olisi ”oikea” tapa tehdä sitä. Toki vaihtoehtoihin kannattaa tutustua, jotta tiedät niiden erot. Mutta loppujen lopuksi sinulle oikea tapa selviää vain kokeilemalla. Tärkeintä on, että lähdet liikkeelle. 

Hyvä uutinen on myös se, että aina voi muuttaa suuntaa. Jos aloitat kevytyrittäjänä, voit myöhemmin perustaa toiminimen tai osakeyhtiön. Jos taas aloitat toiminimiyrittäjänä, voit myöhemmin todeta, että kevytyrittäjyys sopiikin sinulle paremmin. Ole rohkea, kokeile ja löydä sinulle paras tapa toimia.  

Yhden varman vinkin voimme kuitenkin antaa: auta myös muita, kun he sitä tarvitsevat ja pyydä myös itse apua, äläkä jää haasteiden kanssa yksin. Lopulta olemme kaikki samassa veneessä ja yhteistyötä tekemällä pääsee pisimmälle.  

Eezympää yrittäjyyttä -podcastissa kuulet vinkkejä ja aitoja keskusteluja aiheista, jotka koskettavat kevytyrittäjiä ja pienyrittäjiä. Jokaisessa jaksossa on mukana kiinnostava vieras, jonka kanssa pureudumme aiheeseen. Podcastin hostina on työelämän ilmiöitä esille nostava toimittaja ja mediayrittäjä Taru Tammikallio.