Eezy Osk

Kenelle Eezy sopii?

Eezyn kautta toimiminen sopii useimmille toimialoille rakentamisesta kauneudenhoidon palveluihin ja konsultoinnista kotisiivouksiin. Kauttamme laskuttaa sekä pää- että sivutoimisia kevytyrittäjiä. Myös keikka-, kausi- ja projektiluontoiset työt esimerkiksi opiskeluiden ohessa on näppärä laskuttaa Eezyn kautta.

Yrittäjyys kiinnostaa, mutta kynnys yrittäjäksi ryhtymiseksi tuntuu liian korkealta

Yrityksen perustaminen, kirjanpito, verotus ym. yrittäjän velvollisuudet saattavat tuntua hankalilta ja monimutkaisilta. Toimiessasi kauttamme sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä, eikä aikasi kulu yrittäjän velvollisuuksien hoitamiseen tai paperitöihin. Voit keskittyä omaan työhösi ja sen markkinointiin, me hoidamme kaiken muun.

Haluat testata suunnitelmiasi riskittömästi ennen oman yrityksen perustamista

Eezyn avulla voit helposti ja riskittömästi testata suunnitelmiasi sekä hankkia asiakkaita ennen oman yrityksen perustamista. Voit milloin tahansa lopettaa palvelumme käytön, ja siirtyä toimimaan oman yrityksesi kautta. Jos aiot hakea starttirahaa, on Eezyn kautta saadusta kokemuksesta sinulle hyötyä.

Olet työtön ja haluat työllistää itsesi

Vaikka et olekaan löytänyt itsellesi työpaikkaa, saattaa osaamisellesi ja työpanoksellesi silti löytyä ostajia. Useimmissa yrityksissä löytyy tekemätöntä työtä, mutta sitä ei teetetä työsuhteessa esim. työn projekti- tai kausiluontoisuuden vuoksi. Tällöin työn laskutusmahdollisuus saattaa olla ratkaisu.

Haluat toimia yrittäjämäisesti päätyösi ohella

Sivutoimisen yrittäjän velvollisuudet sekä paperityöt voivat viedä liian suuren osan käytettävissä olevasta rajallisesta ajasta. Jos valitset Eezyn, voit keskittyä tuottavaan toimintaan.

Haluaisit perustaa yrityksen, mutta et pääse ennakkoperintärekisteriin

Mikäli sinulla on verovelkaa, ei perustamasi yritys todennäköisesti pääse verottajan ennakkoperintärekisteriin. Rekisteriin kuuluminen on käytännössä välttämätöntä, jotta voit laskuttaa työsi. Toimiessasi Eezyn kautta sinun ei tarvitse kuulua ennakkoperintärekisteriin, koska me laskutamme työsi.

Tilanteet, joissa oma yritys voi olla parempi vaihtoehto

Eezy sopii moneen tilanteeseen, mutta joissain tapauksissa oma yritys on parempi vaihtoehto. On myös olemassa tiettyjä töitä, joita ei voi laskuttaa tai voi tehdä rajoitetusti Eezyn kautta kevytyrittäjänä. Lue lisää rajoitetuista töistä. Suosittelemmekin oman yrityksen perustamista, jos…

Toimit tuotteiden jälleenmyyjänä

Eezyn kautta ei voi harjoittaa tavaroiden, materiaalien tai muidenkaan tuotteiden jälleenmyyntiä. Voit kuitenkin myydä Eezyn kautta tarvikkeita ja materiaaleja, mikäli ne liittyvät tekemääsi työhön. Myös itse valmistamiasi tuotteita voit myydä kauttamme. Jos toimit myyntiedustajana myyden tuotteita tai palveluita toimeksiantajasi lukuun, voit laskuttaa myyntipalkkiosi Eezyn kautta.

Haluat käyttää vähennyksinä työvälineitä, työkaluja tai muuta kalustoa

Eezyn kautta et voi käyttää vähennyksinä tietokoneita, puhelimia, kameroita, tai muitakaan vastaavia hankintoja, joita voidaan käyttää muuallakin kuin laskuttamassasi työssä. Eezyn kautta toimiessasi voit kuitenkin saada nämä hankinnat vähennettyä tulonhankkimiskuluina omassa veroilmoituksessasi.

Haluat toimia arvonlisäverottomasti, koska liikevaihtosi on pieni

Omassa yrityksessä voit toimia arvonlisäverottomasti, jos liikevaihtosi jää pienemmäksi kuin 10 000 €/vuosi. Eezyn kautta toimiessasi tätä mahdollisuutta ei ole. Arvonlisäverottomuudesta on etua silloin, jos asiakkaasi ovat yksityishenkilöitä tai arvonlisäverottomia yhteisöjä. Mikäli asiakkaasi ovat arvonlisäverovelvollisia yrityksiä, ei arvonlisäverottomuudesta ole hyötyä, koska laskuun sisältyvä arvonlisävero on vähennyskelpoinen läpikulkuerä, eikä siis työsi hintaa nostava kulu.

Valmistat elintarvikkeita omissa tiloissasi

Toiminta Eezyn kautta ei ole mahdollista elintarvikkeiden tuotantoon ja säilytykseen kohdistuvien määräysten vuoksi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Näin Eezyn kevytyrittäjyys toimii

Oma yritys vai Eezy?

Eezy yrityksenä