Eezy Osk

Eezyn avulla kevytyrittäjyys on helppoa

Kevytyrittäjyys on vapautta tehdä juuri sellaista työtä kuin haluat silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Eezyn kevytyrittäjäpalvelun ansiosta pystyt myymään osaamistasi vaivattomasti, kun hoidamme kaiken laskutukseen liittyvän paperityön. Sinä voit keskittyä pääasiaan – omien työelämän unelmiesi toteuttamiseen.

1
Rekisteröidy palveluumme.
2
Tee lasku nettipalvelussamme, kun työ on tehty.
3
Maksamme palkkasi heti, kun asiakas maksaa laskun meille.

Aloita rekisteröitymällä Eezyn kevytyrittäjäksi

Urasi kevytyrittäjänä alkaa rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen on maksutonta, eikä velvoita sinua mihinkään. Voit rekisteröityä ja samalla tunnistautua käyttäjäksi verkkopankkitunnuksilla, mikä on kätevin tapa. Voit myös rekisteröityä pelkällä sähköpostiosoitteella ja hoitaa tunnistautumisen myöhemmin. Rekisteröitymisen jälkeen saat salasanan sähköpostiisi. Kirjauduttuasi saamallasi salasanalla nettipalveluumme voit tehdä ensimmäisen laskusi kevytyrittäjänä!

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tunnistautua ottamalla yhteyttä neuvontaamme.

Kevytyrittäjänä voit markkinoida ja myydä työtäsi kuten yrittäjä

Voit käyttää markkinoinnissa omaa nimeäsi tai markkinointinimeäsi. Päätät itse työsi ehdoista ja hinnasta. Laskutushintasi määrittelyssä voit käyttää apuna palkkalaskuriamme. Tarjoamme myös käyttöösi sopimuspohjat sekä yritys- että yksityisasiakkaiden toimeksiantoihin.

Avullamme hoidat työsi laskuttamisen

Voit laskuttaa kotimaisia ja ulkomaisia yrityksiä ja yhteisöjä, myös yksityishenkilöiden laskutus onnistuu. Tekemäsi työn lisäksi voit laskuttaa myös työhön käyttämiäsi materiaaleja ja tarvikkeita, matkakuluja, jne.

Laskuttaminen on helppoa: täytät vain laskun Eezyn nettipalvelussa. Valintasi mukaan lähetämme laskusi sähköpostilla, verkkolaskuna tai postissa. Lasku lähtee asiakkaallesi vielä saman päivän aikana, jos saamme oikein täytetyn laskusi viimeistään klo 17. Voit seurata laskutuksesi tilannetta reaaliajassa nettipalvelussamme.

Kulusi ovat vähennyskelpoisia

Kulut ja kuitit aiheuttavat päänvaivaa useimmille meistä, sillä verottajalla on tarkat säädökset, kuinka niiden kanssa kuuluu toimia, ja mitä saa vähentää ja milloin. Kevytyrittäjän ja y-tunnuksella toimivan yrittäjän kulukorvauskäytännöt eroavat jonkin verran toisistaan. Työn tekemisestä aiheutuvat kulusi ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kauttamme. Kulusi voivat olla esim. materiaali-, tarvike- ja matkakuluja, ja niiden on liityttävä laskutettavaan työhön.

Meille korvauskäytännöt sekä kulujen ja kuittien käsittely ovat tuttua huttua, ja ohjaammekin sinut oikeille raiteille, jos kuittihässäkkä pääsee yllättämään monimutkaisuudellaan takavasemmalta.

Tarkempaa tietoa kulujen vähennyskelpoisuudesta.

Saat toimintasi tuloksen palkkana

Kun asiakkaasi on maksanut laskusi meille, me maksamme sinulle palkan. Sinulle maksettava palkka lasketaan asiakkaasi maksamasta arvonlisäverottomasta summasta. Palkastasi vähennetään aina verokorttisi mukainen ennakonpidätys ja Eezyn palvelumaksu. Palkastasi vähennetään myös laskutuspalveluihin sovellettavat lakisääteiset maksut, jotka välitämme eteenpäin.

Palvelumaksu veloitetaan aina vasta palkanmaksun yhteydessä.  Voit kätevästi laskea kevytyrittäjän palkkalaskurin avulla, kuinka paljon laskun summasta jää käteesi palvelumaksun, verojen ja muiden lakisääteisten maksujen jälkeen. Eezyn palvelumaksun ja muut lakisääteiset maksut voit vähentää ne henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimiskuluina.

Kevytyrittäjän YEL-vakuutus

Laskutuspalveluiden käyttäjät eli kevytyrittäjät luokitellaan eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjiksi. Se tarkoittaa sitä, että vastaat oman eläkevakuutuksesi järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot. Lue lisää YEL-vakuuttamisesta Eezyn kautta.

Me hoidamme asiasi ja muistamme vaikka itse unohtaisit

Palvelumme on tunnettu hyvästä asiakaspalvelusta – voit luottaa asiantuntemukseemme kaikissa kevytyrittäjyyteen liittyvissä asioissa.

  • Vastaamme kaikkiin viesteihin viimeistään seuraavana arkipäivänä.
  • Soitamme sinulle halutessasi takaisin aina saman päivän aikana, sinun ei tarvitse soittaa meille kahta kertaa.
  • Tarkastamme klo 17 mennessä saapuneet laskuluonnokset aina saman arkipäivän aikana.
  • Jos palkkapäiväsi on ”heti suorituksen tultua”, saat palkkasi aina samana arkipäivänä, jos asiakkaasi maksusuoritus saapuu klo 17 mennessä ja palkanmaksussa ei ole erityistä selvitettävää. Muutoin maksamme palkkasi valitsemanasi palkkapäivänä.
  • Käsittelemme klo 12 mennessä saapuneet EezyExpress-pyynnöt aina saman arkipäivän aikana.
  • Palkkatodistuksen saat tulostettua heti itse nettipalvelustamme. Räätälöidyt todistukset hoituvat 2-5 arkipäivässä tilauksestasi.

Lue seuraavaksi:

Eezyn käyttäjien kokemuksia

Oma yritys vai Eezy?

Eezyn hinnasto

Palkkalaskuri

Ansaitse suosittelemalla Eezyä

Kevytyrittäjän vakuutukset

Kevytyrittäjän eläkevakuuttaminen (YEL)