Eezy on helpompi kuin oma yritys

Eezyn kautta toimiessasi et tarvitse omaa yritystä etkä y-tunnusta, joten säästyt yrityksen perustamiseen liittyviltä toimenpiteiltä. Koska et ole yrittäjä, ei sinulla myöskään ole yrittäjän velvollisuuksia. Et ole kirjanpitovelvollinen, sinun ei myöskään tarvitse tehdä yrittäjän veroilmoitusta. Yrittäjän velvollisuudet ja paperityöt eivät vie aikaasi ja energiaasi, joten voit keskittyä työsi markkinointiin ja sen tekemiseen.

 Oma yritysEezy
Yrityksen perustaminen, kaupparekisteri-ilmoitus, Y-tunnus


 

Yritystoiminnan aloittaminen vaatii toiminimen rekisteröimisen tai yrityksen perustamisen.Sinun ei tarvitse perustaa omaa toiminimeä tai yritystä. Toimit yksityishenkilönä omalla nimelläsi, tai valitsemallasi markkinointinimellä.
Ilmoittautuminen alv- ja ennakkoperintärekisteriinYrittäjänä toimiminen edellyttää yleensä alv- ja ennakkoperintärekisteriin ilmoittautumista.Et tarvitse alv- tai ennakkoperintärekisteröintiä.
Ennakkoveron hakeminen verottajalta


 

Yritystoimintaa aloittava arvioi tulevat ansionsa, joiden perusteella verottaja määrää ennakkoveron. Se erääntyy maksettavaksi esim. kuukausittain.Et tarvitse ennakkoveroa. Maksamme toimintasi tuloksen palkkana, josta pidätämme veron verokorttisi mukaisesti.
Tapaturmavakuutus


 

Tapaturmavakuutus ei pääsääntöisesti ole yrittäjälle pakollinen, mutta sen ottaminen on suositeltavaa.Sinut on vakuutettu työn suorittamisen ajan Eezyn tapaturmavakuutuksella.
VastuuvakuutusVastuuvakuutus ei ole yrittäjälle pakollinen, mutta se on suositeltava riskien pienentämiseksi. Useilla aloilla toimeksiantajat edellyttävät vastuuvakuutusta.Palveluun sisältyy toiminnanvastuuvakuutus, joka kattaa toimeksiantajille sekä ulkopuolisille mahdollisesti aiheutuvat henkilö- ja esinevahingot 1 miljoonaan euroon saakka.
Konsulteille olemme ottaneet konsulttivakuutuksen. Vakuutus ei kata liikkeenjohdon konsultointia, kuntoarviokonsultointia tai vastaavan työjohtajan toimintaa.
Kirjanpito, tilinpäätös


 

Yrittäjä on aina kirjanpitovelvollinen. Kirjanpidon voi tehdä itse, useimmiten se kuitenkin annetaan tilitoimiston hoidettavaksi.Sinulla ei ole kirjanpitovelvollisuutta, eikä sinun tarvitse tehdä tilinpäätöstä.
Arvonlisäveron laskeminen ja tilitys


 

Yrittäjä on velvollinen laskemaan ja tilittämään arvonlisäveron, usein arvonlisäveron laskeminen annetaan tilitoimiston hoidettavaksi.Sinun ei tarvitse laskea eikä tilittää arvonlisäveroja verottajalle. Laskemme ja tilitämme verottajalle laskutuksestasi aiheutuvat arvonlisäverot.
Yrittäjän veroilmoitus


 

Yrittäjä tekee yrittäjän veroilmoituksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen perusteella.Sinun ei tarvitse tehdä yrittäjän veroilmoitusta, olet verotuksellisesti palkansaaja.
Muut paperityöt


 

Kirjanpidon voi antaa tilitoimiston hoidettavaksi, siitä huolimatta yrittäjälle jää tehtäväksi muita paperitöitä.Eezyn kautta toimiessasi sinulla ei ole yrittäjän paperitöitä eikä muitakaan yrittäjän velvollisuuksia
Laskujen tekeminen ja lähettäminen


 

Yrittäjä tekee laskutuksen yleensä itse, usein jonkin laskutusohjelman avulla.Teemme ja lähetämme laskusi. Lähetät laskutustiedot meille helposti Eezyn extranetissä. Voit valita, lähteekö laskusi paperilaskuna kirjeessä, sähköpostilla tai verkkolaskuna. Laskusi lähtee eteenpäin saman päivän aikana, mikäli saamme oikein täytetyn laskutuslomakkeesi viimeistään klo 14. Extranetissä on käytössäsi monia laskutusta helpottavia toimintoja, kuten esim. oma asiakasrekisteri. Voit myös seurata laskutuksesi tilannetta reaaliaikaisesti.
Laskujen perintä


 

Suorituksen viivästyessä yrittäjä yleensä lähettää asiakkaalle maksumuistutuksen. Mikäli suoritusta ei saada tämänkään jälkeen, voi maksamattomat saatavat lähettää perintätoimiston hoidettavaksi.Voit pyytää meitä lähettämään maksumuistutuksen asiakkaallesi helposti extranetimme maksumuistutustoiminnolla. Tarvittaessa lasku annetaan perintätoimistomme perittäväksi, palvelu on sinulle maksuton.
Mahdollisuus saada laskuista raha heti


 

Asiakkaasi maksaa lähettämäsi laskun yleensä 7-30 päivän kuluttua.


 

Voit saada palkkasi jo laskutuspäivänä käyttämällä EezyExpress-palveluamme.
Neuvoja eteen tulevissa kysymyksissä


 

Yrittäjällä ei yleensä ole keskitettyä neuvontapalvelua, vaan tieto tulee usein löytää itse eri lähteistä.Toimiessasi Eezyn kautta sinulla on aina meidän tukemme. Palvelemme sinua niin puhelimitse, sähköpostitse kuin chatin kautta. Voit myös varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan toimistollemme.
VertaisverkostoJärjestämme esimerkiksi info-tilaisuuksia uusille ja vanhoille asiakkaille sekä vuosittaisen kevätriehan kaikille aktiivisille käyttäjillemme. Nämä ovat loistavia tilaisuuksia verkottua, vaihtaa kokemuksia ja vaikkapa laajentaa asiakaskuntaasi tai löytää uusia yhteiskumppaneita.
Yrittäjän eläkevakuutus YELYEL-vakuutus otettava, mikäli vakuuttamisvelvollisuuden kriteerit täyttyvät.YEL-vakuutus otettava, mikäli vakuuttamisvelvollisuuden kriteerit täyttyvät. Voit hoitaa YEL-vakuuttamisen kätevästi Eezyn kautta työeläkeyhtiö Elosta.
 

Tutustu Eezyn palveluun:

Näin Eezyn laskutuspalvelu toimii

Itsensätyöllistäjän käsikirja

Usein kysytyt kysymykset

Eezyn hinnasto