Käteviä digityökaluja kevytyrittäjälle

Pohditko millä työkaluilla pidät kokouksen, koulutuksen ja workshopin virtuaalisesti? Voitko siirtää palvelusi verkkoon, tehdä töitä etänä tai kasvattaa liiketoimintaasi digituotteiden avulla? Tai miten toteutat webinaarit, uutiskirjeet tai e-kirjan? Entä millä ohjelmilla teet verkkokurssin tai opetusvideoita? Keräsimme yhteen yleisimpiä digityökaluja, joista osaa käytämme itsekin Eezyllä aktiivisesti.


Videokokoukset

Google on antanut G-Suite -etätyökalunsa ilmaiseksi kaikkien käyttöön 1.7.2020 asti auttaakseen yhteydenpidossa koronaviruksen aikana. Lue Googlen tiedote aiheesta.

Videokokouksiin sopii Googlen Hangouts Team, ja lisäksi G-Suiteen kuuluu paljon muitakin hyödyllisiä työkaluja, mm. chat, reaaliaikaisesti yhteismuokattavat dokumentit ja kyselyiden luomiseen tarkoitettu Forms.

Microsoft Teams on Office 365:n tiimityön keskus. Myös Teamsista voi ladata maksuttoman version, jolla onnistuu mm. chat, videopuhelut ja tiedostojen jakaminen.

Solki.live on monipuolinen työkalu asiakkaidesi tapaamiseen digitaalisesti verkossa. Eezyn kevytyrittäjät käyttävät solki.live -palvelua etuhinnoin. Solki.liven avulla voit järjestää turvallisia videopuheluja, ryhmäpuheluja ja webinaareja asiakkaillesi. Voit myös hyödyntää Solki.liven tarjoamaa verkkokauppaa, jossa voit myydä tallennettuja videopuheluja, webinaareja tai muuta videosisältöä. Solki.live noudattaa Valviran säädöksiä ja sitä käyttävät mm. lääkärit ja terapeutit omissa asiakastapaamisissaan.

Zoom sopii videoneuvotteluihin ja ryhmätöihinkin, tiettyyn pisteeseen asti maksuton.

Webinaariohjelmistot

Useimmat webinaarityökalut tarjoavat maksuttoman version, jolla pääsee vähintään testailemaan työkalua ja sen sopivuutta omiin tarpeisiin. Tässä muutamia yleisimpiä testaamiamme työkaluja:

ClickMeeting

GoToWebinar

WebinarJam

Solki.live  (Eezyn kevytyrittäjille etuhinnat)

Workshopit ja ryhmätyöt

Kun tarvitaan virtuaalista työskentelytilaa sekä ideointia ja ryhmätyöskentelyä etänä, videopuhelut eivät välttämättä enää riitä. Tässä muutama workshoppeihin soveltuva ohjelmisto:

Miro

Funretro

Zoom

Alustat / virtuaaliset markkinapaikat

HELT:n hyvinvointimarkkinapaikassa pidät interaktiivisia live-tunteja, lataat ja jaat videoita, luot kursseja ja julkaiset blogeja. Eezyläisille HELT tarjoaa lisäetuna alkusparrauksen sekä tarvittaessa apua sisällöntuotantoon.

Etsy kansainvälinen markkinapaikka käsityöläisille, taiteilijoille ja keräilijöille.

Uutiskirjeet

Uutiskirjetyökalulla tavoitat nykyisiä ja uusia asiakkaita ja voit lähettää uutiskirjeitä, tarjouksia ja muita sisältöjä massasähköpostina.

Mailchimp

Emaileri

Postiviidakko

MailerLite

 

Verkkokurssit ja e-kirjat

Jos verkkokurssin tai e-kirjojen tekeminen kiinnostaa, tarvitset alustan verkkokurssien ja e-kirjojen luomiseen ja myymiseen.

Campwire

Udemy

Teachable

 

Artikkeli päivitetty 20.3.2020