Miten tienata päätyön ohessa?

Juuso Paavilainen työskentelee päivätyökseen VMP:llä, mutta laskuttaa työnjohdolliset tehtävät kevytyrittäjän ominaisuudessa Eezyn kautta.

Maanrakennusalalla työskentelevä Juuso Paavilainen etsi töitä vuonna 2016 ja työllistyi nopeasti VMP:n kautta Tierock Oy:lle. Työkseen hän ajaa kaivinkonetta ja tekee sähköverkon rakennustöitä.

Työskentelin ennen tätä työpaikkaa Ruotsissa, ja toimin jo silloin kevytyrittäjänä. Palattuani Suomeen etsin omatoimisesti oman alani töitä ja löysin VMP:n, joka etsi työntekijöitä Tierock nimiselle firmalle. Tapasin VMP:n edustajan, muutin vieraalle paikkakunnalle ja työllistyin.

Paavilainen kertoo, että VMP:n kautta on ollut helppo tehdä töitä.

”Parhaaseen on vaikea sanoa muuta kuin, että henkilökunta on erittäin pätevää ja kysyttäessä saa asianmukaista palvelua. En ole katunut hetkeäkään VMP:n kautta työnhakua.”

Kevytyrittäjyyden suosio on noussut työmarkkinoilla sen helppouden vuoksi. Kuka vain voi tehdä lisäansioita esimerkiksi omaamansa taidon tai harrastuksen parissa. Paavilainen on työskennellyt kevytyrittäjänä kolmen vuoden ajan sekä Suomessa että ulkomailla. Laskutuksen hän hoitaa näppärästi Eezyn kautta.

”Tein ulkomailla maalämpötöitä ja jatkoin kevytyrittäjyyttä Suomessa päivätyöni ohessa. Laskutan erikseen työryhmän työnjohdosta, seuraavan päivän suunnittelusta, asioiden järjestelystä, ylöspäin raportoimisista sekä karttakorjauksista. Arvostan vapautta, että saan päättää päivien pituudet itse ja järjestää työajat menojen mukaan.”

Kun aloitin laskuttamaan työstäni, niin minulla oli kaksi vaihtoehtoa laskutuspalveluksi. Eezy oli ehdottomasti yksinkertaisempi sekä laskutuksen näkymä nettisivuilla oli toista vaihtoehtoa selkeämpi. Minulla on Eezystä ainoastaan positiivisia kokemuksia ja suosittelen sitä kaikille kevytyrittäjille tai kevytyrittäjäksi haaveileville.

Paavilainen pitää kevytyrittäjyyttä hyvänä vaihtoehtona lisäansioihin päivätöiden ohelle, kunhan pelaa avoimin kortein varsinaiselle työnantajalle.

Se on itsestä kiinni, miten asiat sovitetaan yhteen. Työnantajalle kannattaa olla avoin, jottei astu kenenkään varpaille. Suosittelen kevytyrittäjyyttä kaikille, joka haluavat kokeilla omia siipiään ja uusia asioita.

Katso alta Juuso Paavilaisen haastattelu. Päivätyö ei sulje pois kevytyrittäjyyttä – ja toisin päin!