Osa-aikatyön palkka ei enää viivästytä työttömyysetuutta

Kelan 14.12.2018 julkaiseman tiedotteen mukaan sovitellun työttömyysetuuden maksaminen muuttuu. Jatkossa osa-aikaisen työn palkkatulo vaikuttaa työttömyysetuuteen vasta silloin, kun palkka on maksettu. Näin osa-aikaisen työn vastaanottaminen ei enää viivästytä työttömyysetuuden maksamista. Muutos tulee voimaan 1.4.2019.

Jos esimerkiksi huhtikuussa aloitetun osa-aikatyön palkka maksetaan toukokuussa, palkka sovitellaan yhteen vasta toukokuun työttömyysetuuden kanssa. Huhtikuulta työttömyysetuus maksetaan täytenä. Työn vastaanottaminen ei siis enää viivästytä työttömyysetuuden maksamista.

Nykyään osa-aika- tai keikkatyön palkka sovitellaan yhteen työttömyysetuuden kanssa siinä etuuden maksujaksossa, jonka aikana se on ansaittu. Työttömyysetuuden maksaminen on voinut viivästyä, jos palkka on maksettu vasta työntekokuukauden jälkeen.

Muut sovitellun työttömyysetuuden edellytykset pysyvät ennallaan. Esimerkiksi sovitellun työttömyysetuuden suojaosa on jatkossakin 300 euroa kuukauden sovittelujakson aikana ja 279 euroa, jos sovittelujakso on neljä viikkoa. Perussäännön mukaan jokainen suojaosan ylittävä euro vähentää työttömyysetuutta 50 senttiä.

Myös Kauppalehti uutisoi asiasta 14.12., lue koko artikkeli Kauppalehdestä.