Webinaarisarja: Henkinen polku liikuntaan

Innostutko, kokeilet ja lopetat? Haluaisitko liikunnasta elämäntavan? Miten liikunnan saisi pysymään ohjelmassa viikosta, kuukaudesta ja vuodenajasta toiseen? Koskaan ei ole myöhäistä juurruttaa liikunnallista elämäntapaa arkeen.

Henkinen polku liikuntaan on kolmen luentokerran webinaarisarja, jossa tavoitteena on synnyttää kiinnostus omaa terveysliikuntaa kohtaan ja motivoida aloittamaan itse suunniteltu ohjelma. Kotitehtävät muodostavat lähtökohdan sitoutuneelle ja säännölliselle liikunnalle.

Sinusta elämäntapaliikkuja? Me Eezyn henkilökunta haastamme itsemme ja toivomme, että sinäkin olet mukana. Tule kanssamme seuraamaan luentoja!

Webinaarisarja toteutetaan ennen kesälomia, jolloin jokaisen itse suunnittelema liikuntakesä ja omat harjoitukset voivat alkaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina 24.6.2019. Tallenteet ja kotitehtävät tulevat extranettiin ja ovat katsottavissa 1.7.2019 asti. Henkinen polku liikuntaan on kokonaisuus ja osallistumista kaikkiin kolmeen jaksoon suositellaan. Tallenteet voi katsoa järjestyksessä myös omaan tahtiiin.

Osa 1: Kohenna henkistä vireystilaa, ti 4.6. klo 15-17

Säännöllisen terveysliikunnan vaikutuksiin kuuluvia asioita ovat sekä henkisen ja fyysisen vireystilan että jaksavuuden kehittyminen. Terveysliikunnan lähtökohdat kannattaa tarkentaa omien liikuntatavoitteiden ja liikuntaan pystyvyyden kautta.

Osa 2: Ihminen on luotu liikkumaan, ke 12.6. klo 15-17

Tasapainoinen liikunta onnistuu parhaiten liikkujan tietäessä kehon toiminnalliset perusteet. Esiin nousevia asioita ovat esimerkiksi ymmärrys liikunnan monipuolisuuden tärkeydestä sekä iän vaikutus liikunnan rasittavuuden määrittämiseen.

Osa 3: Ravinto ja elämäntapaliikunta, ke 19.6. klo 15-17

Terveysliikunnassa tasapainoiset ja tietoon perustuvat ravintovalinnat näyttelevät keskeistä roolia. Yhdeksi terveysliikunnan tavoitteeksi sopii elämäntapaliikunta, matka liikunnallisuuteen aloitetaan terveysliikuntalukujärjestyksen avulla.

Luennoitsija:

Terveysliikunta-aiheessa luennoitsijana ja valmentajana toimii Jari Hemmilä. 1980-luvun urheilu-urallaan Hemmilä kuului maamme kestävyysjuoksijoiden kärkijoukkoon. 1990-luvulta alkaen hän on luennoinut liikunnasta kunto- ja kilpaurheilijoille sekä valmentanut satoja kuntoilijoita ja kymmeniä kilpajuoksijoita kohti tavoitteita.  Vuonna 2007 julkaistiin hänen kirjoittamansa kirja ”Lentävä lähtö – kuntojuoksijan käsikirja”. Ja mies itse liikkuu edelleen, sillä kohta viiden vuosikymmenen aikana hänen juoksukilometritaulussaan on jo yli 200.000 kilometrin suuruinen lukema.

Ilmoittaudu maksuttomaan webinaarisarjaan tästä: