Kululomakkeen täyttäminen

Täytä ja lähetä extranetin kululomake ennen kulutositteiden toimittamista.

Täyttäessäsi kululomaketta valitse ”valitse lasku”-kohdasta se laskuluonnos, johon kulut liittyvät. Voit valita vain laskuluonnoksen, johon liittyvää laskua toimeksiantajasi ei vielä ole maksanut ja olet valinnut laskuluonnoksella kohdan ”lähetän kululomakkeen myöhemmin”.

Valittuasi kuluihin liittyvän laskuluonnoksen, merkitse Kulutositteet-kohdan alle tositteesi.

  • Kirjaa jokainen kulutosite omalle rivilleen.
  • Jos kuitilla on useita arvonlisäverokantoja, kunkin arvonlisäverokannan ostot tulee lisätä omille riveilleen. Jos ostosi on ulkomailta, valitse arvonlisäveroksi 0 % riippumatta kyseisen maan ALV-kannasta.
  • Kulurivin päivämäärä on maksukuitin päivämäärä  (käteis- ja korttiostot). Jos osto on tapahtunut laskulla, kulurivin päivämäärä on laskun päiväys, ei maksukuitin päivä.
  • Kirjaa perusteltu selite hankinnalle (pelkästään esimerkiksi ”tarvikkeet” ei ole riittävä selite vaan kerro tarkemmin, mitä tarvikkeita olet ostanut).

Jos kulusi eivät kohdistu yksittäiseen laskuluonnokseen, kirjoita lomakkeen lisätietoihin toivomus siitä, miten haluat kulut korvattavaksi, esim. ”huomioidaan seuraavassa palkanmaksussa”. Tässäkin tapauksessa on valittava jokin palkanmaksuun menevä laskuluonnos.

 

Katso seuraavaksi: Kulutositteiden lähettäminen