Henkilö on laskuttanut Eezyn kautta. Nyt haluaisimme palkata hänet työsuhteeseen. Onnistuuko se?

Ilman muuta! Emme peri rekrytointi- tai muitakaan maksuja, edellytämme kuitenkin, että Eezyn kautta laskutettavaksi sovitut työt suoritetaan loppuun ennen työsuhteen alkua.

Olemme kampaamo, joka tarjoaa myös muita kaudenhoitoalan palveluita. Suurin osa työntekijöistä toimii vuokratuoliyrittäjinä. Voiko Eezyn kautta toimia vuokratuoliyrittäjänä?

Voi kyllä, ja tämänkin alan tekijöitä toimii kauttamme. Yleensä vuokratuoliyrittäjän asiakkaat maksavat palvelut isäntäyrityksen kassaan, ja vuokratuoliyrittäjä laskuttaa oman osuutensa Eezyn kautta esim. kuukausittain.

Toimimme tapahtumajärjestäjänä, ja tarvitsemme ajoittain runsaastikin tilapäistä työvoimaa. Palkanmaksu teettää paljon työtä, voisimmeko käyttää Eezyä?

Voitte oikein hyvin, moni tekijä laskuttaakin keikkatöitään Eezyn kautta. Koko työnantajan paperisota sekä verokorttien hallinta jää pois, ja maksatte ainoastaan yhden laskun. Eezy maksaa tyänsuorittajalle palkan. Tämä madaltaa kynnystä ottaa työnsuorittajia myös hyvin lyhytaikaisiin tehtäviin.

Tarvitsemme provisiopalkkaisia myyntiedustajia. Olemme tähän asti edellyttäneet edustajilta omaa yritystä. Kaikki eivät kuitenkaan ole halukkaita perustamaan sellaista. Voisivatko he käyttää Eezyä?

Kyllä, provisiopalkkaiset myyntiedustajat voivat laskuttaa myyntipalkkionsa kauttamme. Myyntiedustajille kertyy yleensä myös matkustus- ja majoittumiskuluja, edustaja voi käyttää näitä vähennyksenä kuten voisi omassa yrityksessäänkin.

Työnsuorittaja haluaisi käyttää työssään itse hankkimiaan materiaaleja. Onko se mahdollista, ja miten näiden laskutushinta määritellään?

Tämä on mahdollista, voit sopia työnsuorittajan kanssa myös työhön liittyvien materiaalien, tarvikkeiden, konevuokrien, matkakulujen, ym. vastaavien kulujen laskuttamisesta. Myös näiden laskutushinnat sovit suoraan työnsuorittajan kanssa.

En ole löytänyt tarjolla olevaan tehtävään sopivaa henkilöä. Välittääkö Eezy työnsuorittajia?

Eezy ei välitä työnsuorittajia, mutta Eezyn käyttäjät markkinoivat työtään Jobit-palvelussamme. Mikäli tarjolla olevista työnsuorittajista ei löydy sopivaa, voit etsiä työllesi tekijää jättämällä sivustolle maksuttoman ilmoituksen.

Pitääkö minun ottaa työtapaturmavakuutus mahdollisen työssä sattuvan tapaturman varalle?

Vallitsevan laintulkinnan mukaan ei tarvitse, koska sinua ei pidetä työnsuorittajan työnantajana. Vuoden 2017 alusta lukien laskutuspalvelun kautta itsensä työllistävät henkilöt eivät voi enää kuulua laskutuspalveluyrityksen lakisääteiseen työtapaturmavakuutukseen, mutta Eezy on ottanut työnsuorittajilleen tapaturmavakuutuksen. Vakuutus on voimassa heti työnsuorittajan rekisteröidyttyä palveluun. Eezy ei kuitenkaan ota vastuuta mahdollisista myöhemmistä, nykyään vallitsevan oikeuskäytännön vastaisista tulkinnoista.

Miten Eezy eroaa palkka.fi-palvelusta?

Palkka.fi-palvelu helpottaa palkanmaksua, mutta palvelun käyttö ei vapauta sinua työnantajan vastuista. Työllistäessäsi Eezyn kautta et ole työnantaja, vaan ostat palveluita. Eezy maksaa palkan työnsuorittajalle, näin ollen sinulla ei ole työnantajan velvollisuuksia.

Mitä eroa on Eezyllä ja henkilöstövuokrausyrityksellä?

Myös henkilöstövuokrausyritykset toimivat niin, että voit maksaa tehdyn työn yhdellä laskulla. Et kuitenkaan yleensä voi itse valita työntekijää, et myöskään voi sopia työn hinnasta ja maksuehdoista suoraan työnsuorittajan kanssa. Eezy ei valitse eikä välitä työnsuorittajia, sen sijaan käytät itse valitsemaasi työnsuorittajaa. Me emme myöskään määrittele työn tekemisen ehtoja, se on sinun ja työnsuorittajan välinen asia.

Tuleeko Eezyn kautta ostettu työ kalliimmaksi verrattuna palkan maksamiseen verokortilla?

Maksettaessa palkka verokortilla, tulee työn kokonaishinnaksi bruttopalkka lisättynä lakisääteisillä sivukuluilla. Maksettaessa työ Eezyn kautta, sisältyy laskutussummaan bruttopalkan ja laskutuspalveluihin sovellettavien sivukulujen lisäksi myös Eezyn palvelumaksu (5-7 % arvonlisäverottomasta laskutushinnasta) sekä arvonlisävero (24 %). Yksityistaloudet eivät voi vähentää maksamaansa arvonlisäveroa mistään, jolloin se nostaa työn hintaa verrattaessa suoraan palkkaamiseen. Kustannuksia arvioitaessa kannattaa ottaa huomioon mahdollisen kotitalousvähennyksen […]