Uusi podcast-jakso: Mitä pienyrittäjän pitää tietää verotuksesta?

Pohditko yrittäjäksi ryhtymistä tai sitä, kannattaisiko aloittaa kevytyrittäjänä vai hankkia oma Y-tunnus? Tai mietitkö kevytyrittäjyydestä siirtymistä toiminimi- tai osakeyhtiömuotoon? Tässä jaksossa saat vinkkejä aiheeseen verotuksen näkökulmasta. Kevytyrittäjä on verotuksen näkökulmasta yksityishenkilö ja hoitaa verot palkansaajan tapaan verokortilla. Y-tunnuksella toimivan yrittäjän verotus on taas ihan oma juttunsa, josta kannattaa olla perillä jo ennen yrityksen rekisteröimistä.

Jaksossa tilitoimisto Eri Tilit Oy:n perustaja Pirkko Juntunen kertoo, mitä Y-tunnuksella toimivan pienyrittäjän tai sellaiseksi aikovan tulee tietää verotuksesta. Jaksossa kuulet myös, mitkä ovat yleisimmät mokat, joita yrittäjälle tulee vastaan kirjanpitoon ja verotukseen liittyen. Kuuntele jakso, niin tiedät myös, millaista verosuunnittelua ja verotuksen optimointia yrittäjän kannattaa tehdä. Samalla selviää, mikä on veronkierron ja verosuunnittelun ero. Podcastin hostina on työelämän ilmiöitä esille nostava toimittaja ja mediayrittäjä Taru Tammikallio.