VMP vahvistaa osaamistaan ostamalla Henkilöstötalo Voiman

VMP OYJ YHTIÖTIEDOTE 28.11.2018 KLO 14.00

VMP-konserni vahvistaa asemaansa Suomen henkilöstöpalvelumarkkinalla ostamalla Henkilöstötalo Voiman.  Kokonaisvaltaiseen asiakasyritysten kehittämiseen keskittynyt Voima tarjoaa henkilöstövuokrauksen lisäksi muun muassa rekrytointipalveluita ja soveltuvuusarviointeja. Yrityskauppa kattaa Yrityspalvelu Voima Oy:n, Voima Rakentaminen Oy:n ja Työpalvelu Voima Oy:n osakekannat.

Henkilöstötalo Voima on perustettu vuonna 2011. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Olemassa olonsa aikana Henkilöstötalo Voima on työllistänyt asiakasyrityksiinsä  lähes 3 000 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli noin 11 miljoona euroa ja käyttökate 0,9 miljoonaa euroa1, ja sen palveluksessa on 15 henkilöä. Henkilöstötalo Voiman työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa.

Yrityskauppa tukee VMP-konsernin tavoitetta olla johtava toimija henkilöstöpalvelualalla, konsolidoida markkinaa ja  kehittää palveluvalikoimaansa. ”Henkilöstöpalveluala on suuressa murroksessa työntekemisen tapojen muuttuessa jatkuvasti. Haluamme vahvistaa kilpailukykyämme ja innovointivalmiuttamme myös konsolidoimalla markkinaa. Olen innoissani saadessamme Voiman kaltaisen dynaamisen ja modernin toimijan vahvistamaan palveluvalikoimaamme. Voiman avulla olemme entistä vahvempia auttamaan yrityksiä ja työntekijöitä menestymään muuttuvassa työelämässä”, sanoo VMP Oyj:n toimitusjohtaja Juha Pesola.

”VMP:n tavoin näemme digitalisaation ja globalisaation mukanaan tuomat muutokset suurena mahdollisuutena. Odotamme paljon myös yrityskaupan mukana aukeavilta mahdollisuuksilta. Meillä Voimassa muutos nähdään kaiken ajurina. Haluamme kehittää osaamistamme jatkuvasti, jotta pystymme vastaamaan rekrytoinnin yhä monimuotoisempiin haasteisiin. Liittyminen mukaan VMP:n pitkään ja hienoon menestystarinaan on meille voimalaisille upea avaus kohti uusia henkilöstöpalveluratkaisuja”, sanoo Henkilöstötalo Voiman toimitusjohtaja Hannele Könnömäki.

VMP rahoittaa yrityskaupan kassavaroillaan. Kiinteä velaton kauppahinta on noin 3 miljoonaa euroa, jonka lisäksi on enintään 2 miljoonan lisäkauppahinta, jonka suuruus määräytyy käyttökatteen perusteella Henkilöstötalo Voiman vuoden 2018 tilinpäätöksen valmistuttua. Yritysjärjestelyllä ei ole vaikutusta VMP Oyj:n vuoden 2018 taloudellisiin näkymiin.

Lisätietoja:

Juha Pesola, VMP Oyj, toimitusjohtaja
juha.pesola@vmp.fi
puh. +358 (0)40 307 5105

1 Viimeisen 12 kuukauden aikana elokuun lopussa 2018. Luvut ovat tilintarkastamattomia.

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kattavan valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. Yhtiö on liikevaihdolla mitattuna yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. VMP pyrkii kattavalla palveluvalikoimallaan vastaamaan työnantajien ja työntekijöiden muuttuviin tarpeisiin ja on kokonaisvaltainen HR-kumppani asiakkailleen. Vuonna 2017 VMP:n liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 9,3 miljoonaa euroa eli 8,5 prosenttia liikevaihdosta.