Kevytyrittäjän vakuutukset

Kevytyrittäjän vakuutukset – turvaa ja varmuutta arkeen

Meille on tärkeää, että kaikki kevytyrittäjämme ovat mahdollisimman hyvin vakuutettuja. Siksi palvelumaksuumme sisältyvät seuraavat kevytyrittäjän vakuutukset: 

 • työajan tapaturmavakuutus
 • toiminnan vastuuvakuutus ja
 • konsulttivakuutus. 

Vakuutukset tuovat turvaa kevytyrittäjän lisäksi myös kevytyrittäjän asiakkaille, ja niitä myös moni työn tilaaja edellyttää. Eezyn kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse erikseen maksaa lisää vakuutusten suomasta turvasta ja mielenrauhasta, vaan ne ovat automaattisesti osa yrittäjyyttäsi. 

Milloin vakuutukset ovat voimassa?

Eezyn palvelumaksuun kuuluvat kevytyrittäjän vakuutukset astuvat voimaan heti rekisteröitymisen jälkeen. Rekisteröidythän siis palveluumme ennen työn aloittamista. 

YEL-vakuutuksen eli yrittäjän eläkevakuutuksen ottaminen tulee ajankohtaiseksi vasta sitten, kun yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot.  YEL-vakuutuksen ottaminen on sinun vastuullasi, ja halutessasi me autamme siinä.

Työajan tapaturmavakuutus

Eezy Kevytyrittäjät Oy on ottanut työtä tehdessä voimassa olevan tapaturmavakuutuksen seuraavasti:

Vakuutus on voimassa Eezyn kautta tehdyssä työssä sattuneiden tapaturmien varalle. Vakuutus ei kata ammattitauteja, työmatkoja tai pidempikestoisia ansionmenetyskorvauksia, kuten tapaturmaeläkettä.

Vakuutuksesta korvataan:

 • Sairaanhoitokulut, tarpeelliset tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet ilman euromääräistä ylärajaa.
 • Matka- ja majoituskulut ja ensimmäiset lääkinnälliset apuvälineet.
 • Ansionmenetyskorvauksena päiväraha, korvausaika enintään 1 vuosi tapaturman sattumisesta. Päivärahan määrä perustuu Eezyn kautta laskutetun työtulon määrään, mutta kuitenkin vähintään vähimmäisvuosityöansio. Vähimmäisvuosityöansiolla tarkoitetaan työtapaturmalain mukaista vähimmäisvuosityöansiota, jonka määrä vuonna 2023 on 15 790 €.
 • Haittaraha, joka lasketaan työtapaturma- ja ammattitautilain mukaan, mutta laskettuna 3 vuoden ajalta ko. haittaluokan mukaisesti. Korvaus maksetaan aina kertaluonteisena, ei jatkuvana korvauksena.
 • Kuolemantapaus, vakuutusmäärä 25 000 €. Edunsaajana ovat omaiset.
 • Korvausaika kaikissa korvauksissa 3 vuotta tapaturman sattumispäivästä, jollei toisin ole mainittu.

Vakuutusehdot sisältävät rajoituksia. Vakuutuksesta ei mm. korvata: tapaturma- tai perhe-eläkettä tai kuntoutusrahaa tai muita kuntoutuskorvauksia.

Sinulla tulee olla eurooppalainen sairaanhoitokortti tai Kela-kortti, jotta vakuutus kattaa sairauskulut. Jos muutat Suomeen toisesta maasta tai aloitat työt Suomessa, voit hakea Kela-korttia lähettämällä asiasta viestin Kelan verkkopalvelussa. Lue lisää Kela-kortista.

Toiminnan vastuuvakuutus ja konsulttivakuutus

Palveluun sisältyy toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa toimeksiantajille sekä ulkopuolisille mahdollisesti aiheutuvat henkilö- ja esinevahingot 1 miljoonaan euroon saakka.

Konsulteille olemme ottaneet konsulttivakuutuksen. Vakuutus ei kata liikkeenjohdon konsultointia, kuntoarviokonsultointia tai vastaavan työjohtajan toimintaa.

 • Vakuutusmäärä on 200 000 €.
 • Omavastuu on 10 % vahingon määrästä, kuitenkin aina vähintään 1 000 € (pl. ICT-yrityksen konsulttivakuutuksessa omavastuu 1000 €).
 • Vakuutus on jatkuva, eli se kattaa sekä työn tekemisen että mahdollisen takuuajan.

Jos tarvitset konsulttivakuutuksen isommalle summalle tai toimeksiantajallesi erillisen vakuutustodistuksen konsulttivakuutuksesta, olethan yhteydessä meihin.

Kevytyrittäjän YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus

Kevytyrittäjät eli laskutuspalveluiden käyttäjät luokitellaan eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjiksi. Tämä tarkoittaa, että vastaat oman eläkevakuutuksesi järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot.

Olemme tehneet YEL-vakuuttamisesta mahdollisimman mutkatonta, ja voit hoitaa YEL-vakuuttamisen kätevästi Eezyn kautta työeläkeyhtiö Elosta. YEL-vakuutusmaksu on yksilökohtainen, eikä sisälly Eezyn palvelumaksuun. Voit vähentää YEL-vakuutusmaksut henkilökohtaisessa verotuksessasi. 

Lue lisää YEL-vakuutuksesta ja siitä, kuinka voit ottaa YEL-vakuutuksen Eezyn kautta.

Kevytyrittäjän vakuutukset yhdellä palvelumaksulla

Eezyn kevytyrittäjänä saat tärkeimmät yrittäjän vakuutukset yhdellä palvelumaksulla. Haluamme tehdä kevytyrittämisestä helppoa, tuottavaa ja turvallista – siksi vakuutukset ovat osa kattavaa kokonaispalveluamme. Tutustu siihen, mitä kaikkea palveluumme kuuluu ja ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi ja neuvoo niin kevytyrittäjäksi ryhtymisessä kuin kevytyrittäjyydessäkin.