Kevytyrittäjän vakuutukset

Kevytyrittäjän vakuutukset – turvaa ja varmuutta arkeen

Kevytyrittäjä tarvitsee toimintaansa varten tiettyjä vakuutuksia, jotka voivat aiheuttaa päänvaivaa ja olla usein vaikeita ymmärtää. Yksi kevytyrittäjyyden parhaista puolista on kuitenkin se, että valitsemasi laskutuspalvelu voi hoitaa vakuutukset kuntoon puolestasi. Meille on tärkeää, että kaikki kevytyrittäjämme ovat mahdollisimman hyvin vakuutettuja. Helpottaaksemme kevytyrittäjyyttä, palvelumaksuumme sisältyvät seuraavat kevytyrittäjän vakuutukset:

 • työajan tapaturmavakuutus (omavastuu 0 €)
 • toiminnan vastuuvakuutus (omavastuu 500 €) ja
 • konsulttivakuutus (omavastuu 10 % vahingon määrästä, kuitenkin aina vähintään 1000 €). 

Vakuutukset tuovat turvaa kevytyrittäjän lisäksi myös kevytyrittäjän asiakkaille, ja niitä myös moni työn tilaaja edellyttää. Eezyn kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse erikseen maksaa lisää vakuutusten suomasta turvasta ja mielenrauhasta, vaan ne ovat automaattisesti osa yrittäjyyttäsi. 

Miksi kevytyrittäjä tarvitsee vakuutuksia?

Oikeanlaiset vakuutukset ovat edellytys tietyille työtilauksille. Kevytyrittäjän vakuutukset ovat hyödyllisiä sekä sinulle että asiakkaillesi, vaikka työsi ei olisikaan erityisen riskialtista. Kevytyrittäjän vakuutuksiin kuuluu lakisääteisiä vakuutuksia, joista kerromme myöhemmin lisää. Vaihtoehtoina löytyy myös vapaaehtoisia vakuutuksia, kuten irtaimiston ja työtarvikkeiden vakuutuksia. Kattavat vakuutukset lisäävät luotettavuuttasi ja ammattimaisuuttasi kilpailutetuilla markkinoilla, joten kevytyrittäjän vakuuttaminen kannattaa aina.  

Milloin vakuutukset ovat voimassa?

Eezyn palvelumaksuun kuuluvat kevytyrittäjän vakuutukset astuvat voimaan heti rekisteröitymisen jälkeen. Valitsemalla Eezyn saat siis automaattisesti työajan tapaturmavakuutuksen, toiminnan vastuuvakuutuksen ja konsulttivakuutuksen – helppoa vaivatonta ja vastuullista, eikö olekin?  Rekisteröidythän palveluumme ennen työn aloittamista varmistaaksesi vakuutusten saamisen.

Työajan tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus toimii yleisenä turvana tapaturmien ja niiden yhteydessä sattuneiden vahinkojen varalle. Eezy Kevytyrittäjät Oy on ottanut työtä tehdessä voimassa olevan tapaturmavakuutuksen seuraavasti:

Vakuutus on kevytyrittäjällä voimassa Eezyn kautta tehdyssä työssä sattuneiden tapaturmien varalle. Vakuutus ei kata ammattitauteja, työmatkoja tai pidempikestoisia ansionmenetyskorvauksia, kuten tapaturmaeläkettä.

Vakuutuksesta korvataan:

 • Sairaanhoitokulut, tarpeelliset tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet ilman euromääräistä ylärajaa.
 • Matka- ja majoituskulut ja ensimmäiset lääkinnälliset apuvälineet.
 • Ansionmenetyskorvauksena päiväraha, korvausaika enintään 1 vuosi tapaturman sattumisesta. Päivärahan määrä perustuu Eezyn kautta laskutetun työtulon määrään, mutta kuitenkin vähintään vähimmäisvuosityöansio. Vähimmäisvuosityöansiolla tarkoitetaan työtapaturmalain mukaista vähimmäisvuosityöansiota, jonka määrä vuonna 2024 on 16 590 €.
 • Haittaraha, joka lasketaan työtapaturma- ja ammattitautilain mukaan, mutta laskettuna 3 vuoden ajalta ko. haittaluokan mukaisesti. Korvaus maksetaan aina kertaluonteisena, ei jatkuvana korvauksena.
 • Kuolemantapaus, vakuutusmäärä 25 000 €. Edunsaajana ovat omaiset.
 • Korvausaika kaikissa korvauksissa 3 vuotta tapaturman sattumispäivästä, jollei toisin ole mainittu.

Vakuutusehdot sisältävät rajoituksia. Vakuutuksesta ei mm. korvata: tapaturma- tai perhe-eläkettä tai kuntoutusrahaa tai muita kuntoutuskorvauksia.

Kevytyrittäjällä tulee olla eurooppalainen sairaanhoitokortti tai Kela-kortti, jotta vakuutus kattaa sairauskulut. Jos muutat Suomeen toisesta maasta tai aloitat työt Suomessa, voit hakea Kela-korttia lähettämällä asiasta viestin Kelan verkkopalvelussa. Lue lisää Kela-kortista.

Toiminnan vastuuvakuutus ja konsulttivakuutus

Eezyn palvelumaksuun sisältyy toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa toimeksiantajille sekä ulkopuolisille mahdollisesti aiheutuvat henkilö- ja esinevahingot.

 • Vakuutusmäärä on 1 000 000 €.
 • Omavastuu 500 €.

Konsulttivakuutus

Konsulteille kuuluu myös konsulttivakuutus, joka suojaa konsulttitoimialaa harjoittavan kevytyrittäjän korvausvastuuta esimerkiksi suunnitteluvirheen yhteydessä.

Konsulttivakuutuksen ominaisuudet:

 • Vakuutusmäärä on 200 000 €.
 • Omavastuu on 10 % vahingon määrästä, kuitenkin aina vähintään 1 000 € (pl. ICT-yrityksen konsulttivakuutuksessa omavastuu 1000 €).
 • Vakuutus on jatkuva, eli se kattaa sekä työn tekemisen että mahdollisen takuuajan.

Jos tarvitset erillisen vakuutustodistuksen konsulttivakuutuksesta, olethan yhteydessä meihin.

Kevytyrittäjän YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus

YEL-vakuutus, eli yrittäjän eläkevakuutus, tulee ajankohtaiseksi, kun yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot. YEL-vakuutuksen ottaminen on sinun vastuullasi, ja halutessasi me autamme siinä.

Kevytyrittäjät eli laskutuspalveluiden käyttäjät luokitellaan eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjiksi. Tämä tarkoittaa, että vastaat oman eläkevakuutuksesi järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot.

Olemme tehneet YEL-vakuuttamisesta mahdollisimman mutkatonta, ja voit hoitaa YEL-vakuutuksen kuntoon kätevästi Eezyn kautta työeläkeyhtiö Elosta. YEL-vakuutusmaksu on yksilökohtainen, eikä sisälly Eezyn palvelumaksuun. Voit vähentää YEL-vakuutusmaksut henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimiskuluina.

Lue lisää YEL-vakuutuksesta ja siitä, kuinka voit ottaa YEL-vakuutuksen Eezyn kautta.

Kevytyrittäjän vakuutukset yhdellä palvelumaksulla

Eezyn kevytyrittäjänä saat tärkeimmät yrittäjän vakuutukset yhdellä palvelumaksulla. Haluamme tehdä kevytyrittämisestä helppoa, tuottavaa ja turvallista – siksi vakuutukset ovat osa kattavaa kokonaispalveluamme. Tutustu siihen, mitä kaikkea palveluumme kuuluu ja ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi ja neuvoo niin kevytyrittäjäksi ryhtymisessä kuin kevytyrittäjyydessäkin.