Palkkalaskuri

Kevytyrittäjän palkkalaskuri

Haluatko tietää kuinka paljon laskutussummasta jää käteesi palvelumaksun, verojen ja muiden lakisääteisten maksujen jälkeen? Tai pohditko, minkä verran pitäisi laskuttaa, jotta käteen jää sopiva määrä euroja? 

Kevytyrittäjän laskurin avulla näet yhdellä silmäyksellä, mitä vähennyksiä palkastasi menee ja voit käyttää sitä myös hinnoittelun apuna. Kevyt laskuri on nopea apuri simppeleihin palkanlaskutoimituksiin, kun taas laaja laskuri auttaa monimutkaisemmissakin tapauksissa.

Mitä summia laskuri vähentää palkasta?

Palkastasi vähennetään aina verokorttisi mukainen ennakonpidätys ja Eezyn palvelumaksu. Jos ostat lisäpalvelun, palkastasi vähennetään myös lisäpalvelun maksu. Jos olet YEL-vakuutusvelvollinen, palkastasi vähennetään myös työnantajan sairausvakuutusmaksu, jonka suuruuden näet palkkalaskurista.

Palvelumaksun osuus on 5–7 % laskutuskertymästäsi riippuen

Eezy kevytyrittäjän laskuri kertoo selkeästi, mistä lopullinen palkkasi muodostuu ja näyttää heti palvelumaksun osuuden. Palvelumaksumme on 5–7 %, joka määräytyy laskutuskertymäsi mukaan: mitä enemmän sinulle kertyy laskutusta, sitä pienempi palvelumaksusi on. Laskutuskertymä ei nollaannu koskaan. Rekisteröityminen on ilmaista, ja alat maksaa palvelusta vasta sitten, kun sinulle on kertynyt laskutettavaa

Palvelumaksusta voit lukea tarkemmin Hinnasto-sivulta.

Miten Eezy Kevytyrittäjät vertautuu kilpailijoihin?

Kevytyrittäjyys on vuosi vuodelta suositumpaa, ja alalla on paljon toimijoita. Miten siis valita paras kevytyrittäjäpalvelu juuri sinulle? Pelkkä palkastasi vähennetty, palkkalaskurin näyttämä euromäärä ei kerro kaikkea, vaan kevytyrittäjäpalveluita kannattaa vertailla ja tutkia laajemmin. 

Esimerkiksi erilaiset lisämaksut voivat tehdä yhdestä kevytyrittäjyyspalvelusta kalliimman kuin toisesta. Eezyllä ylimääräisiä lisämaksuja ei ole, vaan ne kuuluvat palvelumaksuun. Ja mikä parasta, palvelumaksuprosenttisi pienenee sitä mukaa, kun laskuttamasi määrä kasvaa.

Palkka pikaisesti lisämaksusta

Kevytyrittäjän eteen tulee varmasti joskus tilanne, kun palkka olisi hyvä saada tilille mahdollisimman pian. EezyExpress-palkka on maksullinen lisäpalvelumme, jonka avulla voit saada palkan tilillesi nopeimmillaan jo laskutuspäivänä! Eezyn laskuri ei näytä lisäpalveluiden hintoja, mutta lisäpalvelun hinta veloitetaan normaalin palvelumaksun lisäksi ja lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummastasi. 

Askarruttaako palvelumaksu, kevytyrittäjän laskuri tai muut asiat? Kysy!

Jos jokin hinnoittelussamme jäi mietityttämään, ota yhteyttä! Voimme käydä palvelumaksua tarkemmin läpi tai kokeilla yhdessä, miten kevytyrittäjän laskuri toimii. Muistathan, että Eezy kevytyrittäjäksi rekisteröityminen on maksutonta ja maksat palvelun käytöstä vasta sitten, kun sinulla on laskutettavaa työtä.

Kysymyksiä ja vastauksia: Miten palkkalaskuri toimii?

Sisältääkö summa arvonlisäveron?

Hinnan ilmoittamisessa on eroa siinä, onko asiakkaanasi yritys vai yksityishenkilö. Asiakkaan ollessa yksityishenkilö hinta ilmoitetaan arvonlisäveron kanssa. Esimerkiksi 100 € hinnasta 24 % voi koostua arvonlisäverosta, jos myymäsi tuote tai palvelu kuuluu Suomessa yleiseen 24 % alv-verokantaan. Jos kyseessä on puolestaan yritysasiakas, ilmoitetaan hinta ilman arvonlisäveroa. Veloitettava alv-prosentti ilmoitetaan erikseen hinnan yhteydessä. Tutustu aina oman alasi arvonlisäveroprosenttiin ja käytäntöihin ennen asiakkaiden laskuttamista ja työsi hinnoittelua. 

Paljonko palkasta jää käteen kevytyrittäjälle?

Eezyn palkkalaskuri auttaa selvittämään, kuinka paljon sinulle jää käteen erilaisten lyhennysten ja verojen jälkeen. Kevytyrittäjän palkasta vähennetään verokortin mukainen ennakonpidätys, Eezyn palvelumaksu sekä mahdollisten lisäpalveluiden maksut. Muistathan huomioida, että jokaisen YEL-vakuutusvelvollisen kevytyrittäjän bruttopalkka vähenee myös YEL-vakuutusmaksun verran.

Laaja vai kevyt palkkalaskuri?

Voit valita laajan ja kevyen palkkalaskurin välillä riippuen työnkuvastasi ja tarpeistasi. Jo kevyt palkkalaskuri kertoo lopullisen palkkasi laskutettavan summan sekä veroprosentin perusteella. Yksityiskohtaisempi laaja palkkalaskuri ottaa huomioon esimerkiksi YEL-eläkemaksut sekä muut palkasta vähennettävät kulut, kuten matkakulut ja erilaiset verovapaat vähennykset.

Kuinka hinnoitella oma työ?

Oman työn hinnoittelu on yksi kevytyrittäjän tärkeistä taidoista. Palkkalaskuri auttaa myös tästä kertoessaan, paljon sinulle maksettavasta palkasta jää lopulta käteen. Asettamalla työsi hinnalle sopivan tason et myy osaamistasi ja aikaasi liian halvalla, etkä myöskään veloita asiakkailtasi liikaa, sillä liian korkea hinta voi karkoittaa mahdollisia asiakkaita. Tärkeää on pohtia myös veloitusta tunti- ja urakkapalkalla. Laaja kevytyrittäjän palkkalaskuri antaa sinun valita myös näiden kahden vaihtoehdon välillä. Laaja palkkalaskuri auttaa erilaisten kulujen ja maksujen huomioimisessa. Näin voit varmistua, että sinulle jää laskuttamastasi hinnasta työstäsi ansaittu palkka. Lue lisää kevytyrittäjän työn hinnoittelusta blogistamme.

Mikä on kevytyrittäjän ennakonpidätys palkasta?

Ennakonpidätyksellä tarkoitetaan veroa, joka vähennetään bruttopalkasta ja tilitetään Verohallinnolle. Laskutuspalveluyrityksesi hoitaa kyseisen tilityksen sinulle maksettujen palkkojen ja työkorvausten perusteella. Ennakonpidätys määräytyy kevytyrittäjän verokortin mukaisesti.