Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

Jos et löydä vastausta usein kysytyistä kysymyksistämme, otathan meihin yhteyttä! Neuvontamme on olemassa sinua ja kysymyksiäsi varten. 

Kaikki

Sivutoiminen yrittäjä

Campwire-verkkokurssialusta

EezyPay

Kevytyrittäjyys

Eezy

Aloittaminen

Eezyn palvelumaksu

Vakuutukset

Työttömyysturva

Oman työn hinnoittelu

Oman työn markkinointi

Valttikortti

Laskutus

Arvonlisävero

EezyExpress-palkka

Kulukorvaukset

Palkanmaksu

Perintä

Kotitalousvähennys

Verovähennykset

Lopettaminen

Täytyykö työnantajalle kertoa sivutoimisesta yrittäjyydestä?

Työnantajalle tulee ilmoittaa sivutoimisesta yrittäjyydestä, mikäli työsopimuksessa niin mainitaan. Jos työskentelet valtiolle tai kunnalle, sinun tulee aina ilmoittaa toiminnasta työnantajalle. Sivutyöstä ei muussa tapauksessa tarvitse mainita, jos toiminta ei kilpaile päätyön kanssa tai vahingoita työnantajaa. Vältä epäselviä tilanteita keskustelemalla työnantajasi kanssa avoimesti.

Mikä yritysmuoto sopii parhaiten sivutoimiselle yritykselle?

Sivutoimista yritystoimintaa voi harjoittaa monin tavoin, ja paras yritysmuoto riippuu toiminnan luonteesta. Tässä kolme yleistä yritysmuotoa sivutoimiselle yritykselle:

 • Kevytyrittäjyys: Sopii sinulle, kun haluat välttyä kirjanpidon velvoitteista ja oman y-tunnuksen perustamisesta laskuttamalla asiakkaita laskutuspalvelun kautta.
 • Toiminimi: Sopii sinulle, kun haluat harjoittaa toimintaasi yksin helpon ja edullisen yritysmuodon avulla.
 • Osakeyhtiö: Sopii sinulle, kun haluat kokeilla hieman vaativampaa yritysmuotoa ja säilyttää mahdollisuuden yrityksen myymiseen tai purkamiseen.

Miten sivutyö vaikuttaa opintotukeen tai työttömyysturvaan?

Sivutoimisen yrittäjyyden sivutulot voivat vaikuttaa opiskelijan opintotukeen, joten tarkistathan vuositulorajat tarkkaan, varsinkin loppuvuodesta. Toiminimiyrittäjän kaikki sivutoimisen yrittäjyyden kautta ansaitut tulot menojen jälkeen huomioidaan opintotuessa. Sivutoimisen osakeyhtiön avulla voit jaksottaa oman palkanmaksun ja osinkojen noston itsenäisesti. Osakeyhtiö voi kuitenkin olla opiskelijalle työläämpi yritysmuoto kuin esimerkiksi kevytyrittäjyys tai toiminimi, eivätkä monet opiskelijat siksi koe osakeyhtiötä mieluisana vaihtoehtona.

Päätoiminen yrittäjä ei voi saada työttömyysetuutta, mutta työtön sivutoiminen yrittäjä on oikeutettu soviteltuun työttömyysetuuteen. Työttömyysetuus määritellään tapauskohtaisesti ja yritystoiminnan tuottamat tulot voivat vaikuttaa etuuden määrään. Työttömänä sivutoimisena yrittäjänä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.

Miten löytää oma side hustle -idea?

Sivutyö eli side hustle voi olla oikeastaan mikä tahansa työ, jos sinulle maksetaan siitä ja pystyt harjoittamaan sitä esimerkiksi palkkatyön tai opintojen ohella. Sivutoimisena yrittäjänä voit toimia esimerkiksi valokuvaajana, journalistina, automekaanikkona, IT-tukena tai lapsenvahtina – ainoastaan mielikuvituksesi on rajana. Hyödynnä erityisosaamistasi ja inspiroidu muiden kevytyrittäjien uratarinoista!

Kuka voi ryhtyä sivutoimiseksi yrittäjäksi?

Vastaus on yksinkertainen: kuka tahansa voi aloittaa sivutoimisen yrittäjyyden! Yritysmuoto on helppo tapa saada lisäansioita esimerkiksi palkkatyön tai opiskelun ohella. Huomioithan opiskelijana opintotuen tulorajat ja työttömänä työttömyysetuuden tulorajat. 

Yritystoimintasi voi saada alkunsa vaikka harrastuksesta tai bisnesideasta, jota haluat kokeilla pienellä riskillä. Sinun ei tarvitse olla yrittäjyyden asiantuntija, sillä voit ulkoistaa esimerkiksi kirjanpidon ja muut hankalat byrokraattiset tehtävät taloushallinnon ammattilaiselle.

Miten aloitan Campwire-verkkokurssialustan käytön?

Näin saat Campwire-verkkokurssialustan käyttöösi kevytyrittäjänä:

1️. Rekisteröidy kevytyrittäjäksi Eezy Kevytyrittäjien nettipalvelussa
2. Tilaa EezyPay-Campwire -paketti nettipalvelussa.
3. Aktivoi EezyPay-maksuratkaisu.
4. Luo tili Campwireen sähköpostiisi tulleen viestin kautta.
5. Valmista! Voit aloittaa käytön heti tilin luotuasi.

Mikä on Campwire?

Useat kevytyrittäjämme toivoivat mahdollisuutta myydä verkkokursseja myös kevytyrittäjänä ja halusimme tehdä tämän mahdolliseksi.

Campwire on kotimainen verkkokurssien luomiseen ja myymiseen tarkoitettu alusta. Se onkin alansa johtavien kouluttajien, valmentajien ja vaikuttajien valinta ja taipuu monenlaisten verkkokurssien luomiseen.

Campwire mahdollistaa:

 • omien verkkokurssien luomisen ja myymisen helposti ja nopeasti
 • sivutulojen ansaitsemisen omien vahvuuksiesi avulla
 • jopa pääasiallisen tulonlähteen luomisen verkkokursseja myymällä
 • rajattoman asiakasmäärän palvelemisen mistä päin tahansa.

Lue lisää Campwire-verkkokurssialustasta.

Kuinka paljon Campwiren käyttö maksaa?

Valitse vaihtoehdoista sinulle parhaiten sopiva paketti:

 1. 1 kk 19,90 €/kk
 2. 3 kk 17,90 €/kk (käyttömaksu sopimuskaudelta 53,70 €)
 3. 12 kk 14,90 €/kk (käyttömaksu sopimuskaudelta 178,80 €)

Valitsemasi paketti veloitetaan kertamaksulla aloittaessasi Campwiren käytön.

Valitsemasi Campwire-paketin maksun lisäksi veloitetaan maksunvälityskulu 1,5 % asiakkaan maksusta ja palvelumaksumme, johon sisältyy kaikki kevytyrittäjälle tyypillisesti tarpeelliset asiat.

Kaikkiin Campwire-paketteihin sisältyy verkkokurssialustan lisäksi koko Eezyn laaja palveluvalikoima. Voit siis tehdä rajattoman määrän laskuja ja hyödyntää kätevää EezyPay-maksuratkaisua asiakkaiden veloittamiseen!

Kenelle Campwire sopii?

Campwire-verkkokurssialustan avulla voit palvella rajatonta määrää asiakkaita aika- ja paikkariippumattomasti. Jo yli 300 000 suomalaista on käyttänyt Campwirea ja se taipuukin monenlaisten verkkokurssien luomiseen.

Campwire on ollut suosittu alusta mm. seuraavien kurssien järjestämiseen:

 • erilaiset fyysisen ja henkisen valmennuksen kurssit
 • treeni- ja ruokavalio-ohjelmat
 • ammatilliseen kehittymiseen ja eri harrastuksiin liittyvät kurssit

Campwire onkin alansa johtavien kouluttajien, valmentajien ja vaikuttajien valinta.

Miten Campwire toimii?

Kotimainen Campwire-verkkokurssialusta tarjoaa monipuoliset ominaisuudet helppokäyttöisessä ja selkeässä paketissa:

 • Selkeä rakenne tekee alustan käytöstä helppoa ja nopeaa.
 • Sisällöiksi sopivat: video, teksti, kuva, audio ja liitetiedostot.
 • Mahdollistaa asiakkaille joustavat maksutavat (esim. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut) EezyPayn avulla. Sinun ei siis tarvitse erikseen tehdä laskuja asiakkaille tai laskuttaa verkkokurssialustaa sen käytöstä.

Miten EezyPay toimii Campwiren maksuissa?

Campwire-verkkokurssialusta mahdollistaa asiakkaiden maksuliikenteen hoitamisen EezyPay-maksuratkaisun avulla. Käytännössä asiakas maksaa maksulinkin kautta joustavilla maksutavoilla (esim. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut). Sinun ei siis tarvitse tehdä asiakkaille erikseen laskuja tai laskuttaa verkkokurssialustaa sen käytöstä!

Miten EezyPay toimii?

 1. Luot oman maksusivun täyttämällä työhön liittyvät tiedot
 2. Jaat maksusivun asiakkaallesi QR-koodilla tai linkillä (kopioimalla linkin, voit toimittaa sen asiakkaallesi tekstiviestillä, WhatsAppilla, sähköpostitse, lisäämällä nettisivuillesi tai sosiaalisen median tiliisi. Saman maksulinkin voit lähettää useammalle eri asiakkaallesi.)
 3. Mahdollistat asiakkaallesi joustavat maksutavat sekä maksamisen heti (ennakkoon tai palvelun tuotettuasi)
 4. Saat palkan tilillesi nopeammin (asiakkaan maksusta viimeistään seuraavana pankkipäivänä)

EezyPay mahdollistaa asiakkaallesi joustavat maksutavat: korttimaksut, mobiililompakot (esim. MobilePay) ja verkkopankkimaksut.

Lue lisää, miten EezyPay toimii.

Kuinka paljon EezyPayn käyttö maksaa?

Valitse vaihtoehdoista sinulle parhaiten sopiva paketti:

 1. 1 kk 14,90 €/kk
 2. 3 kk 12,90 €/kk (käyttömaksu sopimuskaudelta 38,70 €)
 3. 6 kk 10,90 €/kk (käyttömaksu sopimuskaudelta 65,40 €)
 4. 12 kk 8,90 €/kk (käyttömaksu sopimuskaudelta 106,80 €)

Valitsemasi EezyPay-paketin maksun lisäksi veloitetaan maksunvälityskulu 1,5 % / maksu ja palvelumaksumme, johon sisältyy kaikki kevytyrittäjälle tyypillisesti tarpeelliset asiat. Maksu veloitetaan yhdellä kertaa koko sopimuskaudelta.

Voit nyt kokeilla EezyPayta ilman pakettimaksua 1 kuukauden ajan!

Miten EezyPay eroaa laskuttamisesta?

Käytännössä sinun ei tarvitse tehdä edes laskua! EezyPayn avulla:

 • Saat palkan nopeammin, sillä asiakkaasi voi maksaa kätevästi linkin kautta etukäteen tai heti palvelun jälkeen. Sinun ei tarvitse odotella kahta viikkoa laskun maksua, sillä kuluttaja-asiakkaiden laskuissa pitää olla 14 vrk maksuehto.
 • Saat maksulinkin heti käyttöösi ja voit jakaa sen asiakkaallesi, kun haluat.
 • Voit jakaa saman maksulinkin useammalle eri asiakkaalle, eikä tarvitse näpytellä samasta työstä useita eri laskuja.
 • Maksulinkkiä varten ei tarvitse täyttää yhtä paljon tietoja kuin laskulle, esim. kirjata asiakkaan kotiosoitetta.
 • Voit helpottaa asiakkaasi maksamista: ei enää laskun maksamisen vaivaa tai laskujen kaivamista roskapostista. Maksu hoituu helposti ja nopeasti monipuolisten maksutapojen avulla esim. MobilePayn tai verkkopankin kautta.
 • Maksun pyytäminen heti palvelutapahtuman yhteydessä auttaa välttämään tilanteet, joissa maksun perään pitää kysellä myöhemmin tai joissa maksu jää kokonaan saamatta.

Voinko testata EezyPayta ensin?

Kyllä voit! Saat nyt EezyPayn käyttöösi ilman pakettimaksua 1 kk ajaksi. Aktivoi EezyPay kirjautumalla omille sivuillesi tai rekisteröitymällä palvelumme käyttäjäksi.

Miten maksusivun/linkin jakaminen toimii?

 1. Jaa maksusivu asiakkaallesi QR-koodilla tai linkillä.
 2. Kopioimalla linkin voit toimittaa sen asiakkaallesi tekstiviestillä, WhatsAppilla, sähköpostitse, lisäämällä nettisivuillesi tai sosiaalisen median tiliisi.
 3. Voit lähettää saman maksulinkin useammalle eri asiakkaallesi, sillä samalla linkillä voi maksaa useampi eri asiakkaasi.

Miten QR-koodi toimii EezyPaylla maksamisessa?

QR-koodi soveltuu tilanteisiin, jossa olet ottamassa maksua asiakkaaltasi kasvotusten.

 1. Näytä asiakkaallesi maksusivun QR-koodia puhelimesi näytöltä tai tulosta QR-koodit esimerkiksi hinnastoon tai paperimainokseen.
 2. Asiakas lukee QR-koodin avaamalla puhelimensa kameran ja lukemalla QR-koodin.
 3. Maksusivu aukeaa ja asiakkaasi voi valita itselleen mieluisimman maksutavan, esim. MobilePayn.

Minkälaisiin maksuihin EezyPay soveltuu?

 1. Ensisijaisesti kuluttaja-asiakkaiden maksuihin ennakkoon tai heti työn teon jälkeen:
  • kun haluat maksut ennakkoon asiakkailta ja vaikkapa upottaa maksulinkin nettisivuillesi. Esim. tanssinopettajat, valokuvaajat jne.
  • kun teet palvelualan töitä ja haluat maksun heti työn jälkeen. Esim. hierojat, kosmetologit, kampaajat, kodin- ja pihapiirin kunnostustyöt, asennukset jne.
 2. Yritysasiakkaiden maksuihin. Vinkki! Kannattaa varmistaa, että EezyPay sopii yritysasiakkaallesi: työstä ei lähde virallista laskua, vaan maksu tehdään verkkomaksuna maksulinkin kautta. Asiakas saa maksusta virallisen kuitin kirjanpitoa varten.

 

Minkälaisiin maksuihin EezyPay ei sovellu?

Kaikkia töitä ei voi veloittaa EezyPayn kautta tai ylipäätään laskuttaa kevytyrittäjänä, tai niitä voi tehdä vain rajoitetusti. Tutustuthan ennen aloittamista toimialoihin ja töihin, joiden tekemistä kevytyrittäjänä on rajoitettu sekä maksunvälittäjä Visma Payn rajoituksiin.

EezyPayn kautta veloitettava summa voi olla maksimissaan 6 000 €. Suosittelemme laskun tekemistä, jos summa ylittää 6 000 € rajan.

Voinko ottaa EezyPayn kautta vastaan ulkomaanmaksuja?

Kyllä voit, jos teet työtä Suomessa. Asiakkaasi voi sijaita missä maassa tahansa ja maksaa EezyPayn kautta esimerkiksi luottokortilla. EezyPayn kautta kaikki myynti on kotimaan myyntiä eli ALV 24 %. Käänteistä arvonlisäverokantaa (ALV 0 %) voi hyödyntää vain tekemällä laskun.

Tekemäsi työ vaikuttaa kuitenkin ALViin, esimerkiksi taiteilijan työ on ALV 0 % myös EezyPayn kautta. Lue lisää ALV-kannoista.

Kumpi soveltuu minulle paremmin EezyPay vai Zettle?

EezyPay:

 • haluat ottaa maksun asiakkaaltasi etukäteen tai tarjota monipuoliset maksutavat: kortti, mobiililompakko (esim. MobilePay) tai verkkopankki
 • helpompi: toimii ilman erillistä laitetta, piuhoja tai johtoja suoraan palvelussamme.
 • voit toimittaa EezyPay-maksulinkin asiakkaallesi tekstiviestillä, WhatsAppilla, sähköpostitse, lisäämällä nettisivuillesi tai sosiaalisen median tiliisi. Saman maksulinkin voit lähettää useammalle eri asiakkaallesi, kun myyt samaa palvelua kaikille.

Zettle:

 • haluat korttimaksupäätteen. Huom! Zettlen käyttö vaatii erillisen Zettle-laitteen hankinnan ja tilin aktivoimisen Zettlen erilliseen palveluun kauttamme.

Jos olet kiinnostunut ottamaan Zettlen käyttöösi, niin ole meihin yhteydessä ja autamme sinut alkuun. Huomaathan, että Zettlen käyttöönotto vaatii myös voimassa olevan EezyPay-tilauksen.

Mitä jos asiakkaalla on ongelmia maksaa EezyPayn kautta?

 • Joskus asiakkaallasi voi olla hankaluuksia maksaa esimerkiksi verkkopankkinsa kautta. Syynä voi olla esim. päällä oleva ponnahdusikkunoiden esto. Kehota asiakasta ottamaan esto pois päältä tai kokeilemaan jotain toista maksutapaa.
 • Voit aina myös lähettää laskun, jos se on asiakkaallesi helpompi tapa maksaa.

 

Mitä jos EezyPayn kautta maksettu maksu pitääkin palauttaa?

Ei hätää. Voit palauttaa maksun asiakkaallesi, kunnes siitä on maksettu sinulle palkka. Olethan tällöin yhteydessä palkanlaskentaamme ja hoidamme palautuksen puolestasi.

Jos sinulle on jo maksettu palkka, olethan yhteydessä neuvontaamme ja mietitään yhdessä ratkaisu.

Mitä jos asiakas ei maksakaan EezyPayn kautta tehtyä maksua?

Suosittelemme EezyPayta ensisijaisesti tilanteisiin, jossa haluat ottaa maksun asiakkaaltasi etukäteen tai heti palvelun yhteydessä. Tällöin vältät tilanteet, että maksun perään pitää kysellä myöhemmin tai maksu jää kokonaan saamatta.

Jos maksua ei kuulu eikä näy muistuttelujesi jälkeen, voit lähettää palvelumme kautta asiakkaallesi myös laskun. Huomioithan kuitenkin, että laskua varten tarvitaan asiakkaan laskutustiedot (esimerkiksi koko nimi ja postiosoite), joten laskun lähettäminen jälkikäteen voi olla hankalaa, jos osa laskutustiedoista uupuu.

Mikä on kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjänä työllistät itsesi ja myyt omaa osaamistasi. Toimit itsenäisesti ja yrittäjämäisesti, ilman omaa Y-tunnusta. On kuitenkin hyvä tietää, että kevytyrittäjä on markkinointitermi ja kyseessä on melko uusi työn tekemisen muoto.

Kevytyrittäjänä olet verotuksen ja kirjanpitovelvollisuuden kannalta palkansaaja. Tämä tarkoittaa, että kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse tehdä yrittäjän veroilmoitusta, kirjanpitoa eikä arvonlisäveroilmoituksia verottajalle, kuten Y-tunnuksella toimivan yrittäjän tarvitsee. Tästä byrokratian kevennyksestä kevytyrittäjä-termikin on lähtöisin.

Kevytyrittäjänä olet työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjä. Kevytyrittäjä ei ole työsopimuslain tarkoittamassa työsuhteessa toimeksiantajaansa, eikä kevytyrittäjä ole myöskään työsuhteessa kevytyrittäjäpalveluun. Kevytyrittäjällä on silti mahdollisuus saada ns. soviteltua työttömyyspäivärahaa, jos yrittäjämäisen toiminnan katsotaan olevan sivutoimista.

Myös eläkevakuuttamisen osalta kevytyrittäjä rinnastetaan yrittäjään. Kevytyrittäjänä kuulut YEL-vakuutuksen piiriin ja vastaat YEL-vakuuttamisesta itse.

Kevytyrittäjänä toimiminen eroaa suoraan verokortilla työskentelystä siten, että verokortilla työskennellessä kyseessä on työsuhde. Se tarkoittaa, että työnantajasi hoitaa tällöin kaikki työnantajan lakisääteiset velvollisuudet. Varsinkin projektiluonteisissa sekä lyhytaikaisissa työtehtävissä tämä koetaan usein hankalaksi, tai se ei aina ole edes mahdollista. Kevytyrittäjältä työtä voi ostaa laskulla kuten yritykseltä, ja me huolehdimme kaikista laskutuspalveluihin sovellettavista lakisääteisistä maksuista. Lisäksi kaikki kevytyrittäjämme ovat vakuutettuja työajan tapaturmavakuutuksella ja toiminnan vastuuvakuutuksella.

Lue lisää Eezyn kevytyrittäjyydestä.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kevytyrittäjyys sopii useimmille toimialoille. Voit tehdä esimerkiksi rakennustöitä, digimarkkinointia, valokuvausta, konsultointia tai esports-pelaajan töitä. Kevytyrittäjyys on toimiva ratkaisu moneen tilanteeseen:

 • Yrittäjyys kiinnostaa, mutta yrittäjäksi ryhtyminen tuntuu liian vaivalloiselta. Yrityksen perustaminen, kirjanpito, verotus ynnä muut yrittäjän velvollisuudet saattavat tuntua hankalilta ja monimutkaisilta. Toimiessasi kauttamme sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä, eikä aikasi kulu yrittäjän velvollisuuksien hoitamiseen tai paperitöihin. Voit keskittyä omaan työhösi ja sen markkinointiin – me hoidamme kaiken muun!
 • Haluat muuttaa taitosi elannoksi. Kauttamme toimii lukuisia päätoimisia kevytyrittäjiä. Riittää, että sinulla on jokin taito, josta muut ovat valmiit maksamaan. Voit myös helposti toimia eri toimialoilla tehden erilaisia töitä: tulosi voivat koostua vaikkapa personal trainerin töistä, pihojen suunnittelusta ja sisältöjen kirjoittamisesta.
 • Haluat testata suunnitelmiasi riskittömästi ennen oman yrityksen perustamista. Eezyn avulla voit testata yritysideaasi helposti, hankkia asiakkaita ennen oman yrityksen perustamista ja muutenkin tulla tutuksi oman työn kanssa. Voit milloin tahansa lopettaa palvelumme käytön, ja siirtyä toimimaan oman yrityksesi kautta. Jos aiot hakea starttirahaa, on Eezyn kautta saadusta kokemuksesta sinulle hyötyä.
 • Haluat toimia yrittäjämäisesti päätyösi ohella. Keikka-, kausi- ja projektiluontoiset työt esimerkiksi opiskeluiden tai oman palkkatyön ohessa on näppärä tehdä Eezyn kautta. Tällöin voit keskittyä pelkästään keikkojen tekemiseen, eikä sinun tarvitse käyttää aikaasi sivutoimisen yrittäjän velvollisuuksiin tai paperitöihin.
 • Sinulla on osaamista tai harrastus, josta saat satunnaisia tuloja. Yksityishenkilönä et voi suoraan laskuttaa asiakkaitasi, vaan tarvitset sitä varten joko oman yrityksen tai voit hoitaa rahaliikenteen kätevästi kevytyrittäjäpalvelun avulla. Jos satunnaiset tulot kiinnostavat, mutta yrittäminen ei, kevytyrittäjänä on helppo hoitaa rahaliikenne esimerkiksi EezyPayn avulla.
 • Olet työtön ja haluat työllistää itsesi. Vaikka et olisikaan löytänyt itsellesi työpaikkaa, saattaa osaamisellesi ja työpanoksellesi silti löytyä tarvetta sekä ostajia. Useimmissa yrityksissä löytyy tekemätöntä työtä, mutta sitä ei teetetä työsuhteessa esimerkiksi työn projekti- tai kausiluontoisuuden vuoksi. Tällöin työn laskutusmahdollisuus saattaa olla ratkaisu.
 • Haluaisit perustaa yrityksen, mutta et pääse ennakkoperintärekisteriin. Jos sinulla on verovelkaa, ei perustamasi yritys todennäköisesti pääse verottajan ennakkoperintärekisteriin. Rekisteriin kuuluminen on käytännössä välttämätöntä, jotta voit laskuttaa työsi. Toimiessasi Eezyn kevytyrittäjänä, sinun ei tarvitse kuulua ennakkoperintärekisteriin, koska me laskutamme työsi ja hoidamme rahaliikenteen.

Palvelumme käyttäjän tulee olla yksityishenkilö ja verovelvollinen Suomeen. Seuraavissa tapauksissa kannattaa olla yhteydessä neuvontaamme, niin neuvomme, miten pääset alkuun:

 • Olet alaikäinen – olet tervetullut Eezyn kevytyrittäjäksi, mutta tarvitset palvelun käytön aloittamiseen luvan huoltajaltasi.
 • Haluat ottaa käyttöön Zettle-maksupäätteen EezyPay-maksuratkaisu voisi myös olla sinulle sopiva ratkaisu maksuliikenteen hoitamiseen.
 • Myyt palveluasi verkkoalustallaEezyPay saattaisi toimia myös tässä tilanteessa.
 • Sinulla on jo oma yritys – voit jatkaa toimintaasi Eezyn kautta, mutta sinulla ei kuitenkaan voi olla omaa aktiivisessa toiminnassa olevaa yritystä samaan aikaan, kun toimit kauttamme kevytyrittäjänä. Voit lopettaa oman yrityksesi, tai keskeyttää sen toiminnan poistamalla sen ennakkoperintä- sekä alv-rekisteristä.
 • Olet jonkun muun kuin EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen. Tämä ei ole este palvelumme käytölle, mutta muilla kuin EU- tai ETA-kansalaisilla tulee olla työskentely- ja oleskelulupa.

Mihin tilanteisiin kevytyrittäjyys ei sovi?

Kaikkia töitä ei voi laskuttaa Eezyn kautta kevytyrittäjänä, tai niitä voi tehdä vain rajoitetusti. Tutustuthan ennen aloittamista toimialoihin ja töihin, joiden tekemistä kevytyrittäjänä on rajoitettu.

Oma yritys vai kevytyrittäjyys?

Eezyn kevytyrittäjyys sopii moneen tilanteeseen, mutta joissain tapauksissa oma yritys voi olla parempi vaihtoehto.

Kevytyrittäjyys on oiva vaihtoehto, kun..

 • Kirjanpito, yrittäjän veroilmoitus ja muut yrittäjän paperityöt eivät kuulu intohimon kohteisiisi tai vahvimpiin osaamisalueisiisi. Sen lisäksi että säästyt kevytyrittäjänä edellä mainituilta, saat meiltä myös tukea ja apua aloituksen lisäksi toimintasi kaikissa vaiheissa.
 • Haluat toimia yrittäjämäisesti, muttet ole innostunut oman yrityksen perustamisesta ja pyörittämisestä.
 • Haluat siirtyä nopeasti ja helposti suoraan toimintaan – riittää että rekisteröidyt palveluun ja voit tehdä heti ensimmäisen työsi kevytyrittäjänä!
 • Et halua opetella kaikkea yksin – me neuvomme kaikissa tärkeissä asioissa: mm. oman työn hinnoittelussa, laskutuksessa, arvonlisäverotuksessa, kulukorvauksissa ja verovähennyksissä.

Suosittelemme oman yrityksen perustamista, jos…

 • Toimit tuotteiden jälleenmyyjänä. Kauttamme ei voi harjoittaa ainoastaan tavaroiden, materiaalien tai muidenkaan tuotteiden jälleenmyyntiä. Voit kuitenkin myydä Eezyn kautta tarvikkeita ja materiaaleja, jos ne liittyvät tekemääsi työhön. Myös itse valmistamiasi ja suunnittelemiasi tuotteita voit myydä kauttamme. Jos toimit myyntiedustajana myyden tuotteita tai palveluita toimeksiantajasi lukuun, voit laskuttaa korvauksen Eezyn kautta.
 • Toimintasi vaatii suuria investointeja kalustoon. Kevytyrittäjänä et voi käyttää vähennyksinä tietokoneita, puhelimia, kameroita, tai muitakaan vastaavia hankintoja, joita voidaan käyttää muuallakin kuin laskuttamassasi työssä. Voit kuitenkin saada nämä hankinnat vähennettyä tulonhankkimiskuluina omassa veroilmoituksessasi.
 • Haluat toimia arvonlisäverottomasti, koska liikevaihtosi on pieni. Omassa yrityksessä voit toimia arvonlisäverottomasti, jos liikevaihtosi jää pienemmäksi kuin 15 000 € / 12 kk. Eezyn kautta toimiessasi tätä mahdollisuutta ei ole. Arvonlisäverottomuudesta on etua silloin, jos asiakkaasi ovat yksityishenkilöitä tai arvonlisäverottomia yhteisöjä. Jos asiakkaasi ovat arvonlisäverovelvollisia yrityksiä, ei arvonlisäverottomuudesta ole hyötyä, koska laskuun sisältyvä arvonlisävero on vähennyskelpoinen läpikulkuerä, eikä siis työsi hintaa nostava kulu.

On myös olemassa tiettyjä töitä, joita ei voi laskuttaa tai voi tehdä rajoitetusti Eezyn kautta kevytyrittäjänä. Tutustu rajoitettuihin töihin.

Miksi valitsisin Eezyn?

Haluat päästä helpommalla

Toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen ei tosiaankaan ole vaikeaa, sillä se onnistuu helposti vaikkapa Perustayritys.fi -palvelun avulla. Ratkaisevaa onkin, että perustaessasi esimerkiksi toiminimen tai osakeyhtiön, sitoudut myös yrittäjän velvollisuuksiin. Sinun on mm. huolehdittava ennakko- ja arvonlisäverojen maksusta ja pidettävä kirjanpitoa. Voit palkata tilitoimiston tekemään käytännön työt, mutta olet silti itse vastuussa siitä, että kaikki ilmoitukset ja maksut hoidetaan ajallaan. Todennäköisesti hoidat YEL-vakuutuksen, työajan tapaturma- ja vastuuvakuutuksen ottamisen sekä laskujen tekemisen, lähettämisen, niistä muistuttelun sekä myyntireskontran itse.

Eezyn kevytyrittäjäpalvelua ei siis ole perustettu siksi, että yrityksen perustaminen olisi vaikeaa tai monimutkaista. Eezy on perustettu helpoksi vaihtoehdoksi laskuttaa oma työ, tarvitsematta perustaa omaa yritystä.

EezyPay-maksuratkaisun avulla tarjoamme nyt entistäkin helpompaa kevytyrittäjyyttä. EezyPay säästää aikaasi ja vaivaasi, mahdollistaa asiakkaallesi joustavat maksutavat (mm. MobilePayn) ja sinulle nopeamman tavan saada maksun työstäsi. Lue lisää EezyPaysta.

Haluat vastuullisimman kumppanin

Eezyn kautta toimiessasi sinulla ei ole muita yrittäjän velvollisuuksia kuin mahdollisen YEL-vakuutuksen ottamisesta huolehtiminen – ja siinäkin me autamme sinua. Markkinoit palveluitasi, sovit töistäsi ja aikatauluistasi, Eezyn hoitaessa hallinnolliset ja lakisääteiset velvoitteet. Kaikki kevytyrittäjämme ovat asianmukaisesti vakuutettuja sekä työtapaturman että toimeksiantajille tai ulkopuolisille aiheutuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta. Vakuutukset tuovat turvaa myös kevytyrittäjän asiakkaille ja niitä myös usein edellytetään. Meille on kunnia-asia, että kaikki asiasi hoidetaan vimpan päälle.

Tarvitset neuvoja ja sitä, että parastasi ajatellaan

Toimiessasi Eezyn kautta et jää yksin, vaan voit aina luottaa asiantuntevaan apuumme ja läpinäkyvään toimintaamme. Me haluamme, että onnistut ja neuvomme sinua niin alussa kuin matkan varrellakin kevytyrittäjyyteen liittyvissä asioissa: oli kyse sitten työn hinnoittelusta, sopimusasioista, oikeista alv-prosenteista tai kulujen laskuttamisesta. Meillä on paljon pitkäaikaisia, tyytyväisiä kevytyrittäjiä ja meidät tunnetaan erinomaisesta asiakaspalvelusta ja ylivoimaisesta asiantuntemuksesta. Seuraamme tarkasti kevytyrittäjyyteen ja yrittäjyyteen liittyviä asioita ja pidämme sinua ajantasalla uutiskirjeiden, webinaarien, podcastien ja somekanaviemme avulla. Eezyn kevytyrittäjänä pääset halutessasi kiinni myös Eezy-konsernin keikkatyömahdollisuuksiin.

Tutustu myös kevytyrittäjiemme kokemuksiin meistä.

Millainen on kevytyrittäjän työttömyysturva?

Kun työskentelet kevytyrittäjänä laskutuspalvelun kautta, olet työttömyysturvan näkökulmasta yrittäjä. Työttömyysturvaasi ja oikeuteesi työttömyysetuuteen vaikuttaa se, oletko päätoiminen vai sivutoiminen yrittäjä. Ratkaisevaa päätoimisuuden arvioinnissa on vain toiminnan vaatima työmäärä, ei yritystoiminnasta tai omasta työstä saatavat tulot.

Päätoiminen yrittäjyys

Päätoimisella yrittäjällä ei ole oikeutta työttömyysetuuteen, eikä sinulle tällöin voida maksaa työttömyysetuutta. Jos yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot ja sinulla on YEL-vakuutus, sinulla on mahdollisuus yrittäjän työttömyysturvaan.

Lisätietoa kevytyrittäjän työttömyysturvasta saat myös Yrittäjäkassan sivuilta.

Lyhytkestoinen yrittäjyys

Itsensä yrittäjämäisesti työllistävä säilyttää oikeutensa työttömyysetuuteen, jos työllistyminen kestää yhtäjaksoisesti enintään kaksi viikkoa (14 kalenteripäivää).

Lyhytkestoisesta yrittäjämäisestä työstä, kuten muustakin tehdystä työstä, ilmoitetaan tulot ainoastaan etuuden maksajalle, ja ne otetaan huomioon maksettavan työttömyysetuuden määrässä. TE-palvelut ei tee selvitystä eikä anna lausuntoa tällaisesta lyhytkestoisesta yritystoiminnasta.

Suosituksemme on, että jos haluat varmuudella turvata oikeutesi työttömyysetuuteen, ota jo ensimmäisen (enintään kahden viikon mittaisen) työskentelyjakson jälkeen yhteys TE-toimistoosi ja pyydä arvioimaan oma tilanteesi.

Kevytyrittäjän työttömyysturvaopas:  

Yleinen työttömyyskassa YTK ylläpitää Kevytyrittäjän työttömyysturvaopasta.

Sivutoiminen yrittäjyys

Sivutoiminen työskentely yrittäjänä ei estä työttömyysetuuden maksamista. Arvion sivutoimisuudesta tekee TE-palvelut. Työttömyysetuutta voidaan tällöin maksaa soviteltuna eli työttömyysetuuden määrässä huomioidaan yritystoiminnasta saadut tulot.

Teen töitä kevytyrittäjänä ja työt loppuvat. Mistä haen työttömyysetuutta?

Työttömyysetuuksia on kolmea erilaista:

 • Ansiosidonnainen päiväraha. Voit kevytyrittäjänä hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet palkansaajien työttömyyskassan jäsen sekä täyttänyt työssäoloehdon aiemman työ- tai virkasuhteen perusteella. Yrittäjän työttömyyskassan jäsenenä olet oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan yrittäjätoiminnan lopetettuasi, mikäli ansiosidonnaisen päivärahan muut ehdot täyttyvät.
 • Peruspäiväraha. Voit hakea peruspäivärahaa Kelasta, jos et ole työttömyyskassan jäsen, mutta olet täyttänyt työssäoloehdon.
 • Työmarkkinatuki. Voit hakea työmarkkinatukea Kelasta, jos et ole täyttänyt työssäoloehtoa.

Olen työtön ja haluan kokeilla kevytyrittäjyyttä

Jos aloitat yli 2 viikkoa kestävän yritystoiminnan työttömyysaikanasi, yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuutta ei arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana yritystoiminnan aloittamisesta. Tämä tarkoittaa, että olet oikeutettu työttömyysetuuteen em. ajalta. Jos kuitenkin saat tuloa yritystoiminnasta kyseessä olevan neljän kuukauden aikana, sinulle maksetaan soviteltua työttömyysetuutta.

Olen työtön ja minulla on satunnaisia töitä kevytyrittäjänä

Työttömyysturvan 300 euron kuukausittainen suojaosa poistui 1.4.2024 alkaen. Jos työllistät itsesi kevytyrittäjänä sivutoimisesti, saat soviteltua työttömyysturvaa, eli tulosi pienentävät työttömyysturvan määrää. Perussääntö on, että jokainen suojaosan ylittävä palkkaeuro vähentää työttömyysetuutta 50 senttiä.

Jos siis saat tällä hetkellä Eezyn kautta laskutetuista töistä palkkaa esimerkiksi 400 euroa kuussa, työttömyysturvan määrä pienenee suojaosan ansiosta 50 euroa. Työttömyysturvan suojaosan poistumisen jälkeen 400 euron palkkatulot vähentävät työttömyysturvaa 200 euroa.

Olen työtön ja työllistyn kokopäiväisesti kevytyrittäjänä

Jos olet työtön, ja saat ansiosidonnaista tai peruspäivärahaa, voit menettää oikeutesi saada työttömyyskorvausta, jos työllistyt kevytyrittäjänä Eezyn kautta päätoimisesti. Päätöksen päätoimisuudesta tekee TE-palvelut.

Lisätäänkö työni hintaan arvonlisävero?

Kun laskutat Eezyn kautta, työsi hintaan lisätään arvonlisävero. Arvonlisäveroprosentti voi olla 0 %, 10 % tai 24 %. Myös rakennusalan käännetyllä arvonlisäverolla laskuttaminen onnistuu. Arvolisäveroprosentti määräytyy tehdyn työn mukaan ja 24 % on useimpien palveluiden arvonlisävero. Mutta esimerkiksi esiintyvillä taiteilijoilla ja osassa toimittajien töistä ALV on 0 %, kun taas liikunnanohjauksen ALV on 10 %. Jos et ole varma oman työsi arvonlisäverosta, neuvomme sinua mielellämme. Jos toimit alalla, jonka ALV-käytäntö poikkeaa normaalista, otathan meihin yhteyttä ennen toiminnan aloittamista, niin varmistamme, että laskuttaminen Eezyn kautta onnistuu.

Verohallinnon ohje: Arvonlisäveroprosentit

Verohallinnon ohje: Rakennusalan käännetty arvonlisävero

Ulkomaille lähtevien laskujen arvolisäveroprosenteista löydät lisätietoa kohdasta Voinko laskuttaa ulkomaisia asiakkaita?

Miten palvelu käytännössä toimii?

Toimiessasi kauttamme sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä, eikä aikasi kulu yrittäjän velvollisuuksien hoitamiseen.

Käytännössä homma toimii näin:

 • Rekisteröidyt palveluumme, jonka jälkeen voit ryhtyä töihin.
 • Kun on aika laskuttaa tehty työ, täytät laskun nettipalvelussamme. Me tarkistamme ja lähetämme sen asiakkaallesi. Voit myös ottaa käyttöön kätevän EezyPay-maksuratkaisun, jolloin teet laskun sijasta maksusivun ja lähetät sen asiakkaallesi esimerkiksi QR-koodilla tai Whatsappin avulla.
 • Kun asiakkaasi on maksanut laskun tai EezyPay-maksusivusi kautta, me maksamme palkan tilillesi. Teemme ennakonpidätyksen verokorttisi perusteella, vähennämme palkasta palvelumaksumme ja laskutuspalveluihin sovellettavat lakisääteiset maksut, ja lähetämme ansioistasi kuukausi- ja vuosi-ilmoitukset verottajalle.
 • Laskutuksen ja EezyPayn lisäksi saat käyttöösi joukon kevytyrittäjyyttäsi vauhdittavia ja helpottavia palveluita. Pidämme sinua muutenkin ajan tasalla ja muistuttelemme esimerkiksi YEL-vakuutuksen tarpeellisuudesta.

Miten rekisteröidyn?

Kevytyrittäjyytesi alkaa rekisteröitymällä palvelumme käyttäjäksi. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Rekisteröidy ennen kuin aloitat työt, sillä silloin palveluumme sisältyvät vakuutukset – työajan tapaturmavakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus – astuvat voimaan ja ovat kunnossa töitä tehdessäsi.

 • Klikkaa itsesi rekisteröitymissivulle.
 • Rekisteröidy pelkällä sähköpostiosoitteellasi, jos haluat tutustua palveluumme.
 • Jos taas aiot heti ryhtyä töihin, kannattaa samantien myös tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, sillä laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvien luottamuksellisten asioiden hoito edellyttää henkilöllisyytesi vahvistamista. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tunnistautua videopuhelun välityksellä tai paikan päällä toimistollamme. Ota tällöin yhteyttä neuvontaamme.
 • Rekisteröitymisen jälkeen saat salasanan sähköpostiisi.
 • Kirjaudu saamallasi salasanalla nettipalveluumme ja voit tehdä ensimmäisen laskusi tai EezyPay-maksusivusi kevytyrittäjänä!

Rekisteröidy tästä

Mitä on hyvä tietää, kun aloitan?

Yrittäjämäisen toiminnan alkumetreillä on usein opeteltavana, käynnistettävänä ja muistettavana paljon asioita. Reilun kymmenen vuoden aikana neuvontamme on vastannut satoihin kysymyksiin, miten hinnoitella oma työ kannattavasti, miten laskuttaa ulkomailla olevaa yritystä ja kuinka markkinoida omaa osaamista. Usein kysymyksien takana paistaa myös huoli: saanko tämän homman toimimaan ihan itse, mitä jos työssä sattuukin vahinko, riittääkö oma osaaminen työllistämään minut. Vielä enemmän kuitenkin olemme saaneet kulkea rinnalla, kun toiminta on lähtenyt lentoon ja seuranneet sivusta, kun laskut toisensa perään lähtevät tyytyväisille asiakkaille.

Yksi seikka on näiden vuosien varrella tullut kristallin kirkkaaksi: mitä enemmän kartalla olet alkuvaiheessa kevytyrittäjyyden pelisäännöistä ja mahdollisuuksista, sitä nopeammin ja helpommin voit keskittyä tienaamisen kannalta olennaisimpaan eli työn tekemiseen. Ihan kaikkia asioita ei kannata opetella kantapään kautta eikä yksin, ja se jos mikä on kevytyrittäjänä mahdollista.

Olemme keränneet näihin Usein kysyttyihin kysymyksiin kevytyrittäjänä aloittamisen ja toimimisen kannalta tärkeimmät asiat. Jos jokin mietityttää sinua näiden lisäksi, ota ihmeessä meihin yhteyttä – neuvontamme on olemassa sinua ja kysymyksiäsi varten! Voit myös varata ajan Yksilövalmennukseen, jossa voimme Teamsin välityksellä perehtyä juuri sinua mietityttäviin asioihin.

Tutustu myös kevytyrittäjien toimintaa helpottavaan EezyPay-maksuratkaisuun sekä kevytyrittäjiemme kokemuksiin Eezystä.

Paljonko Eezyn palvelumaksu on, ja mitä siihen sisältyy?

Palvelumaksumme on 5–7 %. Hinnoittelumme on alan läpinäkyvin ja vastuullisin, eikä meillä ole piilokuluja ja yllättäviä lisämaksuja. Eezyn kevytyrittäjänä tiedät, mistä maksat, ja saat samalla rahalla enemmän. Palvelumaksuun sisältyy aina työajan tapaturmavakuutus, toiminnan vastuuvakuutus ja konsulteille konsulttivakuutus. Palvelumaksu alenee sitä mukaa, kun laskutusta kertyy. Porrastettu palvelumaksumme palkitsee pitkäaikaisia, aktiivisia käyttäjiämme. Kerryttämäsi laskutus ei nollaannu koskaan. Valtaosalla kevytyrittäjistämme palvelumaksu on alentunut laskutuksen kasvettua. Näet aina ajantasaisen palvelumaksuprosenttisi kirjautumalla nettipalveluumme.

Tutustu hinnastoomme ja siihen, mitä kaikkea palvelumaksuun sisältyy.

Palvelumaksu veloitetaan vasta palkanmaksun yhteydessä ja se lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummastasi. Käytännössä maksat siis palvelustamme vasta, kun asiakkaasi on maksanut laskun tai EezyPay-maksulinkin kautta ja me maksamme siitä sinulle palkan. Voit kokeilla palkkalaskurillamme minkä verran palvelumaksu on euroissa haluamastasi laskutussummasta.

Miten toimitan verokorttini ja tilinumeroni?

Jotta voimme maksaa sinulle palkkasi, tarvitsemme sitä varten voimassaolevan verokorttisi sekä tilinumerosi.

Tilinumero

Tiilinumeron voit lisätä tietoihisi nettipalvelussamme. Jos sinulla on ulkomainen tilinumero, lähetäthän sen meille, niin lisäämme sen puolestasi. Tilinumero kannattaa pitää ajan tasalla, sillä palkkasi maksetaan sille tilille, jonka olet ilmoittanut nettipalvelussamme.

Verokortti

Saamme verokorttisi tiedot suoraan verottajalta. Verokorttia ei tarvitse lähettää meille erikseen.

Huomioithan verokortissasi automaattiset vähennykset

Kannattaa tarkistaa, onko verokortillasi automaattisesti huomioitu työeläkemaksu (TyEL) ja työttömyysvakuutusmaksu vähennyksenä. Jos ne on huomioitu, kannattaa nämä vähennykset poistaa verokortilta Eezyn kautta saamiesi tulojen osalta, jottei veroprosenttisi jää liian alhaiseksi. Näitä maksuja ei oteta Eezyn sinulle maksamista palkoista, sillä olet eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjä. Voit joko hakea muutosverokorttia tai tehdä muutokset OmaVerossa.

Hae muutosverokorttia:

 • Hae muutosverokorttia OmaVerossa.
 • Poista työeläkemaksu- ja työttömyysvakuutusmaksuvähennykset niiden tulojen osalta, jotka arvioit saavasi Eezyn kautta.
 • Jos sinulla on YEL-vakuutus, poista kaksinkertainen työnantajan sairausvakuutusmaksu verokortin ennakonpidätysprosentin laskennasta. Ilmoita verokorttihakemuksella (Yritystulot ja yrittäjän työtulot > YEL- tai MYEL-työtulot vuonna 2021) YEL-työtulon määrä ja ansiotuloista tehtäviin vähennyksiin maksettujen YEL-vakuutusmaksujen määrä.

Tee muutokset OmaVerossa:

 • Jos sinulla ei ole YEL-vakuutusta: Ilmoita OmaVerossa kohdassa ”Tulot, joista ei peritä eläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja” Eezyn kautta saatu palkka. Ilmoita myös kohdassa ”Palkat ja luontoisedut” koko vuoden Eezyn kautta saatu palkka.
 • Jos sinulla on YEL-vakuutus: Ilmoita Eezyn maksaman palkan määrä kohdassa ’’Palkat ja luontoisedut’’ ja sen lisäksi kohdassa ’’YEL- tai MYEL-vakuutetun yrittäjän palkat’’.

Voinko käyttää itse keksimääni markkinointinimeä?

Palvelusi markkinoinnissa voit käyttää joko omaa nimeäsi tai omaa, epävirallista ”toiminimeä” eli markkinointinimeä. Ennen kuin valitset markkinointinimen, kannattaa tarkistaa YTJ-tietopalvelusta, ettei nimeä ole joku jo rekisteröinyt kaupparekisterissä. Lisäksi kannattaa tarkistaa, ettei aikomaasi nimeä ole jo varattu domainiksi eli kotisivujen osoitteeksi. Tämän voit tarkistaa esimdomainpalvelut.fi:n avulla.

Kun sinulla on markkinointinimi, jota ei ole muilla käytössä, voit halutessasi varata valitsemallesi markkinointinimelle oman domainin. Tämän jälkeen on epätodennäköistä, että joku toinen rekisteröisi saman nimen viralliseksi toiminimekseen. Vaikka varaat domainin, sinun ei ole pakko julkaista osoitteeseen kotisivuja. Rekisteröimällä domainin saat samalla käyttöösi sähköpostin, jonka loppuosa on sama kuin markkinointinimesi.

Markkinoinnissa ja tarjouksissa voit käyttää mainintaa ”työ laskutetaan Eezy Kevytyrittäjät Oy:n kautta” tai ”työn laskuttaa Eezy Kevytyrittäjät Oy”.

Voinko valtuuttaa jonkun toisen asioimaan palvelussanne puolestani?

Voit halutessasi antaa jollekin toiselle henkilölle oikeuden hoitaa palveluumme liittyviä asioita puolestasi. Toimita tällöin valtakirja meille.

Voinko tilata valttikortin kauttanne?

Valttikortti on yksi yleisimpiä rakennustyömaalla käytettäviä henkilötunnisteita. Käytännössä valttikortti on sirullinen henkilökortti, joka toimii työntekijän avaimena työmaalle. Kortilla on näkyvissä työntekijän nimi, veronumero ja kuva sekä toimeksiantaja. Valttikortin voit tilata Eezyn kautta, kun olet rekisteröitynyt ja vahvistanut henkilöllisyytesi esim. verkkopankkitunnuksillasi.

Lue lisää Valttikortista.

Voiko asiakkaani saada kotitalousvähennystä?

Yksityiset asiakkaasi ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen maksamastaan työn osuudesta verottajan ohjeiden mukaisesti. Jos asiakkaallasi on oikeus kotitalousvähennykseen, hän saa vähentää kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä sekä öljylämmityksestä luopumisesta 60 % työn arvonlisäverollisesta osuudesta verotuksessaan. Muiden töiden osalta vähennyksen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta osuudesta.

Jos laskutat kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä yksityiseltä asiakkaalta, kannattaa sinun aina eritellä laskulle työ omaksi osuudekseen ja mahdolliset työhön liittyvät tarvikkeet ja materiaalit omaksi osuudekseen. Näin tekemällä Eezyn lasku sopii sellaisenaan asiakkaallesi kotitalousvähennyksen hakemista varten, eikä asiakkaasi tarvitse erillistä todistusta työn osuudesta verottajaa varten. Myös EezyPayn kautta tehdystä maksusta on mahdollista saada kotitalousvähennystä, kunhan erittelet työn ja työhön liittyvien tarvikkeiden osuuden maksusivun lisätietokenttään. Asiakas saa EezyPayn kautta tehdystä maksusta kuitin verottajaa varten.

Jos kuitenkin päädyt myymään työsi kokonaishinnalla, johon sisältyy työn lisäksi tarvikkeet ja materiaalit, voit tilata asiakkaallesi erittelyn neuvonnastamme. Kerro vain tilauksesi yhteydessä, mistä laskusta on kyse, ja mikä on ollut työn osuus.

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä löydät Verohallinnon sivuilta.

Mitä vakuutuksia kevytyrittäjä tarvitsee?

Kaikki kevytyrittäjämme ovat mahdollisimman hyvin vakuutettuja. Vakuutukset tuovat turvaa myös kevytyrittäjän asiakkaille, ja niitä myös usein asiakas edellyttää.

Palvelumaksuumme sisältyvät:

 • Työajan tapaturmavakuutus
 • Toiminnan vastuuvakuutus
 • Konsulteille konsulttivakuutus

Lisäksi saatat tarvita YEL-vakuutuksen, sillä laskutuspalveluiden käyttäjät eli kevytyrittäjät luokitellaan eläkevakuuttamisen kannalta yrittäjiksi. Se tarkoittaa sitä, että vastaat oman eläkevakuutuksesi järjestämisestä YEL-vakuutuksella, jos yrittäjämäinen toimintasi täyttää YEL-vakuuttamisen ehdot. Eezyn kautta toimiessasi et mahdollisen lakisääteisen YEL-vakuutuksen lisäksi yleensä tarvitse muita omia vakuutuksia.

Lue lisää kevytyrittäjän vakuutuksista.

Miten sovin töistäni?

Kevytyrittäjänä sovit työstäsi ja sen ehdoista suoraan asiakkaasi kanssa. Nettipalvelustamme löydät alakohtaiset valmiit sopimuspohjat sekä yritys- että yksityisasiakkaiden toimeksiantoihin.

Suosittelemme aina kirjallisen toimeksiantosopimuksen tekemistä. Sopimuksissa käytät työnsuorittajana/toimeksisaajana omaa nimeäsi sekä mainintaa ”työn laskuttaa Eezy Kevytyrittäjät Oy (y-tunnus 2197002-2)” tai ”työ laskutetaan Eezy Kevytyrittäjät Oy:n (y-tunnus 2197002-2) kautta”, josta työn tilaajalle selviää verotuksellinen asemasi.

Töiden välitys

Jokainen Eezyn kevytyrittäjä markkinoi itse palveluitaan ja omaa työtään. Emme välitä tai markkinoi Eezyn kevytyrittäjiksi rekisteröityneiden työsuorituksia. Eezy-konserni tarjoaa kuitenkin laajasti palveluita eri työelämän tilanteisiin, ja esimerkiksi vuokratyötä voi monissa tilanteissa tehdä rinnakkain tai vuorotellen Eezyn kevytyrittäjänä toimimisen kanssa.

Miten hinnoittelen työni?

Oma työ kannattaa hinnoitella alusta lähtien kannattavaksi. Hinnoista kannattaa myös sopia aina kirjallisesti, vähintään edes sähköpostin tai viestin välityksellä, jotta niihin voi mahdollisen väärinkäsityksen hetkellä palata.

Kun pohdit oman työpanoksesi hintaa, huomioi ainakin nämä seikat:

 • Palkkasi tulee olla kohtuullinen tehtyyn työhön nähden.
 • Omaa hintaa kannattaa vertailla muihin alalla toimiviin.
 • Työn hinnoittelussa kannattaa huomioida, että laskutushintasi tulee kattaa myös toimintasi kulut ja myymiseen ja markkinointiin kuluva aika. Laskutushinta ei siis voi olla sama, kuin vastaavasta työstä saisit työsuhteessa palkkaa, vaan enemmän.
 • Laskutushinta ei ole sama kuin käteen jäävä palkka, sillä laskutushinnasta vähennetään mm. ennakonpidätys, Eezyn palvelumaksu ja mahdolliset työstä aiheutuvat kulut. Voit laskea käteen jäävän osuuden palkkalaskurilla ja näet laskurin yhteenvedosta kaikki palkasta vähennettävät maksut.
 • Jos olet YEL-vakuutusvelvollinen, hinnoittelusi pitäisi kattaa myös YEL-vakuutusmaksut.

Kun myyt työtäsi, hintaan on sisällytettävä tai lisättävä aina myös arvonlisävero. Jos laskutat yritystä, voit ilmoittaa laskutushintasi asiakkaallesi tarjous- / sopimusvaiheessa arvonlisäverottomassa muodossa, eli muodossa 100 € + ALV. Yksityisille kuluttajille on aina ilmoitettava arvonlisäverollinen laskutushinta eli muodossa 124 € (sis. ALV). Lisätietoa arvonlisäprosenteista.

Lue tarkemmat vinkkimme: Miten hinnoitella oma työ kevytyrittäjänä?

Palkkalaskuri

Palkkalaskurillamme selvität helposti, paljonko tietystä laskutussummasta maksettaisiin sinulle palkkaa. Voit käyttää laskuria myös apuna työsi hinnoitteluun ja laskea, miten paljon sinun tulee työstäsi laskuttaa saadaksesi haluamasi palkan.

Kokeile palkkalaskuria

Jos pohdit oman työsi hinnoittelua, kannattaa kuunnella podcastimme ”Polkuhintaan vai hinnat kattoon”.  Voit toki aina ottaa yhteyttä neuvontaamme. Meille on syntynyt aika hyvä vainu useimpien toimialojen ja töiden hinnoittelusta näiden vuosien aikana, joten älä epäröi kysyä!

Miten laskutan työni?

Kun olet tehnyt sovitun työn ja on aika lähettää lasku tai tehdä maksusivu EezyPayn avulla, teet sen kätevästi nettipalvelussa. Laskun tekeminen onnistuu myös mobiilisovelluksellamme, jonka voit ladata ilmaiseksi App Storesta tai Play-kaupasta.

Haluatko lähettää laskun?

Tarkistamme klo 17 mennessä tehdyt laskut aina saman arkipäivän aikana. Jos laskusi tiedot ovat kunnossa, lähetämme laskun asiakkaallesi. Mahdollisissa epäselvyyksissä lasku palautuu sinulle korjattavaksi korjausohjeiden kera.

Voit laskuttaa kauttamme

 • Yksityishenkilöitä, kotitalouksia, yrityksiä ja muita yhteisöjä.
 • Suomessa ja ulkomailla sijaitsevia yrityksiä ja yksityishenkilöitä.
 • Tehdyn työn lisäksi myös tarvikkeita ja matkakuluja sen mukaan, mitä sovit asiakkaasi kanssa.
 • Minkä kokoisia summia tahansa, ylä- tai alarajaa ei ole. Eezyn palvelumaksu on aina prosenttiosuus arvonlisäverottomasta laskutussummasta.

Laskussa näkyy nimesi ja puhelinnumerosi yhteystietonasi. Voit myös halutessasi lisätä laskulle markkinointinimesi ja logosi.

Seuraat nettipalvelustamme kätevästi laskun tilannetta ja näet heti, kun lasku on tarkistettu ja lähetetty asiakkaallesi. Näet myös, kun asiakkaasi suoritus on saapunut tai jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Lähettämäsi laskut sekä asiakastiedot tallentuvat nettipalveluumme, joten voit käyttää lähetettyjä laskuja ja asiakasrekisteriäsi kätevästi pohjana uusille laskuille. Voit myös tehdä laskuja osittain valmiiksi ja jatkaa keskeneräisen laskun parissa myöhemmin.

Tai haluatko hoitaa homman helpommin ja käyttää EezyPayta?

EezyPay-maksuratkaisun avulla säästät aikaasi ja vaivaasi, mahdollistat asiakkaallesi joustavat maksutavat (mm. MobilePayn) ja saat myös palkan nopeammin tilillesi. Laskun sijasta teet nettipalvelussa maksusivun, jonka voit lähettää linkkinä asiakkaallesi tai käyttää QR-koodia. Asiakas maksaa kätevästi esim. MobilePaylla tai verkko- ja korttimaksulla. Voit siis pyytää maksun työstäsi vaikka heti paikan päällä!

EezyPay soveltuu

 • Ensisijaisesti kuluttaja-asiakkaiden maksuihin ennakkoon tai heti työn teon jälkeen.
 • Yritysasiakkaiden maksuihin. Vinkki! Kannattaa varmistaa, että EezyPay sopii yritysasiakkaallesi: työstä ei lähde virallista laskua, vaan maksu tehdään verkkomaksuna maksulinkin kautta. Asiakas saa maksusta virallisen kuitin kirjanpitoa varten.
 • Korkeintaan 6000 € suuruisiin maksuihin.

Kun EezyPay-tilauksesi on voimassa, voit palata aikaisempiin maksusivuihin, ja lähettää jo tekemäsi maksulinkin uudelleen toiselle asiakkaalle.

Tutustu tarkemmin EezyPayhin ja lue lisää miten EezyPay toimii.

Työn laskutus yksin tai porukassa

Voit tehdä työn joko yksin tai työporukassa yhdessä muiden Eezyn kevytyrittäjien kanssa. Työporukassa laskuttamisessa on se etu, että vaikka teet työkeikan yhdessä monen kevytyrittäjän kanssa, voitte lähettää asiakkaallenne keikasta vain yhden, yhteisen laskun. Lue lisää porukkalaskusta.

Voinko laskuttaa ulkomaisia asiakkaita?

Eezyn kautta voit laskuttaa ulkomailla sijaitsevia asiakkaitasi, olivatpa he missä päin maailmaa tahansa. Voit myös tehdä töitä tai asua ulkomailla ja laskuttaa ulkomailla tai Suomessa sijaitsevia asiakkaitasi. Tällöin sinun tulee olla kuitenkin verovelvollinen Suomeen, jotta laskutus onnistuu. Jos olet asunut jo jonkin aikaa ulkomailla, kannattaa tarkistaa oman verovelvollisuuden tilanne Verottajalta. Huomioi kuitenkin, että Norjassa tehtyä työtä ei voi laskuttaa Eezyn kautta. Lue lisää mitä rajoituksia kevytyrittäjänä Norjassa työskentelyyn liittyy.

Ulkomaille lähtevissä laskuissa kannattaa kiinnittää huomiota arvonlisäveroon:

 • Laskut yksityishenkilöille ulkomaille ovat arvonlisäverollisia.
 • Laskut yrityksille EU:n ulkopuolelle ovat yleensä arvonlisäverottomia.
 • Laskut yrityksille EU:n sisällä laskutetaan yleensä käänteisellä arvonlisäverolla.

Voit veloittaa asiakkaita myös EezyPaylla, jos teet työtä Suomessa. Asiakkaasi voi sijaita missä maassa tahansa ja maksaa EezyPayn kautta esimerkiksi luottokortilla. EezyPayn kautta kaikki myynti on kotimaan myyntiä eli ALV 24 %. Käänteistä arvonlisäverokantaa (ALV 0 %) voi hyödyntää vain tekemällä laskun. Tekemäsi työ vaikuttaa kuitenkin ALViin, esimerkiksi taiteilijan työ on ALV 0 % myös EezyPayn kautta.

Neuvomme ja autamme sinua aina tarvittaessa tapauskohtaisesti.

Onnistuvatko korttimaksut kauttanne?

Kyllä onnistuvat! Eezyn kevytyrittäjänä voit vastaanottaa korttimaksuja Zettle-korttimaksulaitteella. Zettle toimii Android- ja iOS-puhelinten sekä -tablettien kanssa.

Jos olet kiinnostunut ottamaan Zettlen käyttöösi, niin ole meihin yhteydessä ja autamme sinut alkuun. Huomaathan, että Zettlen käyttöönotto vaatii voimassa olevan EezyPay-tilauksen.

Voinko laskuttaa tarvike- tai matkakuluja asiakkaaltani?

Sen lisäksi, että laskutat asiakkaaltasi työtä, voit laskuttaa asiakkaaltasi työhön liittyviä kuluja: matkakuluja tai työssä käytettyjä tarvikkeita ja materiaaleja. Laskutettavat kulut sovit asiakkaasi kanssa. Voit halutessasi laskuttaa asiakkaaltasi suuremman summan, kuin olet itse tarvikkeista, materiaaleista tai matkoista maksanut. Tämä on tyypillistä ja myös erityisen suositeltavaa silloin, kun tarvikkeiden hankintaan on mennyt aikaa.

Lisäpalvelumme avulla saat suoraan laskutettuun työhön liittyvät materiaali-, tarvike- ja verovapaat matkakulusi vähennettyä jo palkanmaksun yhteydessä. Kulusi korvataan sinulle ostokuitin tai matkalaskun perusteella ja saat rahallista hyötyä, kun maksat palkastasi vähemmän veroja ja sivukuluja.

Tutustu lisäpalveluumme: Kulukorvaukset ja kuitit

Voidaanko kulujani korvata minulle kuten yrittäjälle?

Kulut ja kuitit aiheuttavat päänvaivaa useimmille meistä, sillä verottajalla on tarkat säädökset, kuinka niiden kanssa kuuluu toimia, ja mitä saa vähentää ja milloin. Kevytyrittäjän ja y-tunnuksella toimivan yrittäjän kulukorvauskäytännöt eroavat jonkin verran toisistaan. Työn tekemisestä aiheutuvat kulusi ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kauttamme. Kulusi voivat olla esim. materiaali-, tarvike- ja matkakuluja, ja niiden on liityttävä laskutettavaan työhön.

Meille korvauskäytännöt sekä kulujen ja kuittien käsittely ovat tuttua huttua, ja ohjaammekin sinut oikeille raiteille, jos kuittihässäkkä pääsee yllättämään monimutkaisuudellaan takavasemmalta. Ota yhteyttä, olemme täällä apunasi.

Lue lisää, miten kulukorvausten ja kuittien käsittely Eezyllä hoituu.

Mitä työhön liittyviä kuluja kevytyrittäjä voi vähentää verotuksessa?

 • Eezyn palvelumaksu ja työnantajan sairausvakuutusmaksu
  KHO:n päätöksen myötä 6.7.2023 alkaen saat ”verovähennyksen” automaattisesti, koska palvelumaksu ja työnantajan sairausvakuutusmaksu vähennetään ennen ennakonpidätyksen alaisten ansioiden muodostumista, eikä täten niistä pidätetä veroa kuten aikaisemmin. Voit siis vähentää Eezyn palvelumaksun ja työnantajan sairausvakuutusmaksun ajalta 1.1.-5.7.2023. Nämä tiedot saat ladattua nettipalvelussamme kohdasta: Valikko > Palkat ja verotiedot > Yhteenveto veroilmoitukseen.
 • YEL-vakuutusmaksut
  Myös mahdollisen YEL-vakuutuksesi maksut ovat kokonaan verovähennyskelpoisia.
 • Muut tulonhankkimiskulut
  Eezyn kautta korvatut materiaali- ja tarvikekulut tulee ilmoittaa vähennyksinä henkilökohtaisessa verotuksessa. Samoin voit ja kannattaakin ilmoittaa tulonhankkimisvähennyksinä sellaisia kuluja, joita ei ole korvattu palkanmaksun yhteydessä. Näitä ovat:

  • työhuonevähennys
  • ammattikirjallisuus, tutkimusvälineet ja tieteellinen kirjallisuus
  • työvälineiden hankinta-, huolto- ja korjausmenot
  • tietokoneen ja sen oheislaitteiden hankinnasta aiheutuneet kulut
  • tietoliikenneyhteyden kulut
  • edustusmenot

Verohallinnon ohje: Tulonhankkimiskulut ansiotuloista

Mitä jos laskuani ei makseta ajoissa?

Palvelumaksuumme sisältyy maksumuistutusten lähettäminen ja tarvittaessa muut perintätoimenpiteet. Laskua tehdessäsi voit valita haluatko laskulle automaattisen perinnän. Tällöin laskusta lähetetään asiakkaallesi kaksi maksumuistutusta, joiden jälkeen lasku siirtyy yhteistyökumppanimme OK Perintä Oy:n hoidettavaksi.

Laskun perintään siirtämisen edellytyksenä on, että lasku on riidaton. Jos asiakkaasi kiistää maksuvelvollisuutensa ja perustelee sen, laskusta tulee riitainen. Perintälain mukaan vain riidattomia laskuja saa periä. Joskus isompi lasku kannattaakin heti kättelyssä laskuttaa asiakkaalta osissa, sillä pienempien laskujen maksamiseen on psykologisesti matalampi kynnys. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta satojen tuhansien laskujen kokemuksella voimme sanoa, että toimii!

Jos et valitse laskua tehdessä automaattisia maksumuistutuksia ja perintää, mutta niille tuleekin tarvetta, voit pyytää niitä myös jälkikäteen nettipalvelumme kautta.

On sekä sinun että asiakkaasi etu, ettei perintään tarvitsisi turvautua. Valtaosa laskuista maksetaankin sovitun mukaisesti tai maksumuistutusten jälkeen. Kirjallinen sopimus auttaa välttämään riitoja ja edistää laskujen maksua ajallaan. Kannattaakin aina sopia kirjallisesti vähintäänkin toimeksiannon hinnasta sekä mahdollisten lisä- ja muutostöiden hinnasta, työn aikataulusta, laskutusperusteista ja laskutusaikataulusta.

Kuuntele Eezympää yrittäjyyttä -podcastin jakso: Kassavirta kuralla – entä jos asiakas ei maksa laskua?

Psst! EezyPay-maksuratkaisun avulla voit pyytää asiakkaalta maksun työstäsi jo etukäteen tai paikan päällä. Näin saat palkkasi hyvissä ajoin ja vältyt siltä, että asiakas jättäisi kokonaan maksamatta.

Milloin minulle maksetaan palkka?

Kun asiakkaasi on maksanut laskusi meille, me maksamme sinulle palkan. Maksamme palkkasi viipymättä asiakkaasi maksusuorituksen saavuttua, tai voit myös valita nettipalvelussamme itsellesi sopivan palkkapäivän.

Palkanmaksupankkimme on Nordea ja saman pankin tilille maksu tulee saman päivän aikana. Jos sinulla on tili eri pankissa, palkka voi hyvässä lykyssä tulla tilillesi jo saman päivän aikana, mutta ihan viimeistään seuraavana päivänä. Toimitamme palkkatiedot automaattisesti tulorekisteriin, joten sinun ei tarvitse toimittaa palkkatietoja itse verottajalle.

EezyPay-maksuratkaisulla voit pyytää asiakkaalta maksun jo etukäteen tai paikan päällä työn suorituksen yhteydessä. Saat palkan tilillesi asiakkaan maksusta viimeistään seuraavana pankkipäivänä valitsemasi palkkapäivän mukaisesti. Sinun ei siis tarvitse odotella, että asiakas maksaisi laskun (esim. yksityisasiakkailla laskussa vähintään 14 vuorokauden maksuaika), vaan pääset nauttimaan työsi tuloksista nopeammin! Lue lisää miten EezyPay toimii.

Jos tarvitset palkkasi erityisen nopeasti – jo ennen kuin asiakas on maksanut laskusi – kannattaa tutustua EezyExpress-palveluumme.

Paljonko laskutussummasta jää käteen palkkana?

Sinulle maksettava palkka lasketaan asiakkaasi maksamasta arvonlisäverottomasta summasta. Palkastasi vähennetään aina verokorttisi mukainen ennakonpidätys ja Eezyn palvelumaksu. Ne veloitetaan aina vasta palkanmaksun yhteydessä.

Voit etukäteen laskea kevytyrittäjän palkkalaskurin avulla, kuinka paljon laskun summasta jää käteesi palvelumaksun, verojen ja muiden lakisääteisten maksujen jälkeen.

Palkkalaskurilla voit myös laskea, kuinka paljon tulee laskuttaa tai ottaa vastaan maksuja EezyPaylla, jotta käteen jää haluamasi kokoinen palkka.

Jos ostat lisäpalvelun, palkastasi vähennetään myös lisäpalvelun maksu. Jos et ole ilmoittanut, ettet ole YEL-vakuutusvelvollinen, palkastasi vähennetään myös työnantajan sairausvakuutusmaksu, näet sen suuruuden palkkalaskurista.

Ennakonpidätyksen, arvonlisäverot ja sairausvakuutusmaksut tilitämme eteenpäin Verohallinnolle.

Vähennykset palkasta aina:

 • Ennakonpidätys eli verot oman veroprosenttisi mukaan
 • Eezyn palvelumaksu

Lisäksi mahdollisesti:

 • Sairausvakuutusmaksu, jos et ole ilmoittanut, ettet ole YEL-vakuutusvelvollinen
 • YEL-vakuutusmaksu, jos toivot Eezyn hoitavan YEL-maksut puolestasi
 • Ostamasi lisäpalvelun maksu (esimerkiksi EezyExpress-palkka tai kulukorvaukset ja kuitit)

Miksi palkkani voi viivästyä?

Joskus saatat ihmetellä, miksei palkkaasi ole jo maksettu. Tässä yleisimpiä syitä:

 • Asiakkaasi ei ole maksanut laskua eräpäivään mennessä. Odottelemme siis edelleen laskulle suoritusta.
 • Olet valinnut myöhäisemmän palkanmaksupäivän. Kannattaakin tarkistaa jo samalla, kun teet laskun, että olet asettanut itsellesi sopivan palkanmaksupäivän.
 • Sinulla on palkasta korvattavia kuluja ja palkanmaksuun liittyvä kulujen erittely on jäänyt sinulla keskeneräiseksi. Voi myös olla, että kuluerittelyyn tarvitaan sinulta lisätietoja tai korjausta, tai kuluihin liittyvät kuitit ja tositteet puuttuvat.

Jos et keksi viivästykselle syytä, voit aina ottaa meihin yhteyttä ja selvitämme, mistä on kysymys. Yleensä asia selviää yhdellä puhelinsoitolla!

Voinko saada palkkaennakkoa eli ns. förskottia?

EezyExpress-lisäpalvelumme avulla voit saada palkkasi jo heti laskun tekemisen jälkeen, jolloin sinun ei tarvitse odottaa, että asiakkaasi maksaa laskun. Nopeimmillaan palkka on tililläsi jo laskutuspäivänä.
EezyExpress-palkka ei ole perinteisessä mielessä palkkaennakkoa, vaan palvelulla palkkapäivä siirretään aikaisemmaksi.

Tutustu EezyExpress-palkkaan

Mitä jos minulla on ulosotto?

Jos ulosottovirasto lähettää meille sinua koskevan palkanmaksukiellon, pidätämme ulosottoviraston määrittelemän osuuden nettopalkastasi, ja tilitämme sen ulosottoviraston tilille. Ulosotto ei tavallisesti koske verovapaita korvauksia eikä sinulle korvattavia kuluja. Jotta voimme huomioida suojaosuuden, palkanmaksupäiväsi tulee olla jokin säännöllinen päivä, esim. kerran tai kaksi kuukaudessa. Jos palkkasi maksetaan aina heti asiakkaan suorituksen tultua, ei suojaosuutta voida huomioida.

Miten saan palkkalaskelman tai todistuksen tehdystä työstä?

Palkkalaskelma kelpaa viranomaisille todistuksena tehdystä työstä. Palkkalaskelmat sekä palkkatodistukset saat ladattua nettipalvelustamme. Jos et jostain syystä saa ladattua todistusta itse, voit pyytää todistusta meiltä nettipalvelun kautta.

Saanko etua, jos suosittelen palvelua muillekin?

Jos olet tyytyväinen palveluumme, siitä kannattaa Eezyn kevytyrittäjänä kertoa eteenpäin! Tai itseasiassa kannattaa tehdä hieman enemmän kuin vain kertoa. Saat nimittäin 150 euron EezyBonuksen jokaisesta suosituksesi kautta tulleesta uudesta Eezyn käyttäjästä siinä vaiheessa, kun heidän arvonlisäveroton laskutuksensa ylittää 1 000 euroa. Katso tarkemmat stepit ja miten Eezyn suosittelu toimii – sitten eikun vaan suosittelemaan!

Miten lopetan palvelun käytön?

Voit lopettaa palvelun käytön milloin tahansa ilman suurempia toimenpiteitä. Käyttäjätili on maksuton, joten voit halutessasi jättää sen uinumaan tulevia mahdollisia töitä varten. Jos haluat sulkea käyttäjätilisi kokonaan tai päätät Eezyn kautta toimimisen sijaan perustaa oman yrityksen, voit poistaa tilisi nettipalvelussa kohdassa Omat tiedot – Asetukset – Poista käyttäjätilisi.

Toivomme, että jokainen voi palvelumme ääreltä jatkaa matkaansa tyytyväisin mielin ja monta kokemusta rikkaampana. Rohkaisemme sinua tulevaisuutesi seuraaviin askeliin!

Voinko kevytyrittäjänä saada starttirahaa?

Kevytyrittäjänä aloittamiseen ei voi saada starttirahaa, sillä starttirahaa myönnetään vain omaa yritystä perustettaessa. Jos aiot siirtyä kevytyrittäjästä omalla y-tunnuksella toimivaksi päätoimiseksi yrittäjäksi, voit hakea starttirahaa yrityksellesi, jos sinulla ei aiemmin ole ollut yritystä tai olet toiminut sivutoimisesti yrittäjänä. Starttirahaa hakiessasi lasketaan eduksesi valmiutesi toimia yrittäjänä, sekä yrittäjäkokemus. Menestyksellinen toiminta kauttamme luetaan eduksesi starttirahapäätöstä tehdessä.