Hinnasto

Eezy Kevytyrittäjät hinnasto

Palvelumme on edistyksellinen ja moderni: voit valita perinteisen laskuttamisen, kätevän EezyPay-maksuratkaisun tai käyttää molempia tapoja palveluistasi veloittamiseen. Tutustu hinnastoomme ja valitse juuri sinulle paras vaihtoehto.

Valitse sinulle sopivin:

Laskutus

Perinteinen ja tuttu tapa. Ei kuukausimaksuja – maksat palvelumaksun vasta kun saat palkkaa. Aloita vaikka heti ja lopeta milloin haluat.

Sisältää kaiken, mitä tarvitset asiakkaiden laskuttamiseen:

EezyPay

Laskutuksen lisäksi saat käyttöösi EezyPayn. Säästä aikaasi, mahdollista asiakkaillesi joustavat maksutavat ja saa palkkasi nopeammin.

Sisältää kaikki Laskutus-paketin ominaisuudet, sekä:

 • Modernit EezyPay-maksulinkit asiakkaiden veloittamiseen
 • Asiakkaalle joustavat maksutavat (mm. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut)
 • Nopeampi palkanmaksu (viimeistään asiakkaan maksusta seuraavana pankkipäivänä)

EezyPay-Campwire

Campwire-verkkokurssialustalla luot verkkokursseja ja myyt muuta digitaalista sisältöä helposti – nyt myös ilman omaa Y-tunnusta!

Sisältää kaikki Laskutus- ja EezyPay-pakettien ominaisuudet, sekä:

 • Suomalaisen Campwire-verkkokurssialustan, jonka avulla voit luoda verkkokursseja ja myydä muuta digitaalista sisältöä.
 • Campwire-verkkokurssialustalla aloitat helposti liiketoiminnan netissä, kasvatat bisnestä ja skaalaat sitä suosion myötä.

Vertaa erilaisia tapoja toimia Eezy-kevytyrittäjänä:

Sisältää:LaskutusEezyPayEezyPay-Campwire
Maksuton käyttöönotto
Kattavat vakuutukset voimassa heti rekisteröitymisen jälkeen
Alan paras asiakaspalvelu
Kätevä nettipalvelu ja mobiiliappi
Sopimuspohjat
Kiinteä kuukausimaksu
Palvelumaksu veloitetaan palkanmaksun yhteydessä
Perinteisen laskun lähettäminen
Maksulinkki
Asiakkaalla joustavat maksutavat (esim. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut)
Yksityisasiakkaalla min. 14 pv maksuaika
Campwire-verkkokurssialusta verkkokurssien luomiseen ja myymiseen
Laskutus vai EezyPay?

Perinteinen lasku vai moderni EezyPay? Testaa!

Ovatko asiakkaasi yrityksiä vai yksityishenkilöitä? Teetkö töitä satunnaisesti vai säännöllisesti? Entä haluaisitko saada asiakkaalta maksun paikan päällä tai jopa ennakkoon? Lyhyen testin avulla selvität, sopiiko perinteisempi laskuttaminen vai modernin EezyPay-maksuratkaisun käyttö sinulle kevytyrittäjänä paremmin.

Palvelumaksu alenee sitä mukaa, kun myyntisi kasvaa

Palvelumaksuprosenttisi todellakin alenee sitä mukaa, kun laskutusta tai EezyPay-maksuja kertyy. Kerryttämäsi summa ei nollaannu koskaan. Palvelussamme viihdytäänkin pidempään kuin alalla keskimäärin ja laskutetaan keskimääräistä enemmän!

7%

Kun laskutuskertymäsi on alle 50 000 €

6%

Kun laskutuskertymäsi on yli 50 000 €

5,5%

Kun laskutuskertymäsi on yli 150 000 €

5%

Kun laskutuskertymäsi on yli 300 000 €

Yksi palvelumaksu, joka sisältää myös vakuutukset

Hinnoittelumme on toden totta alan selkein, läpinäkyvin ja vastuullisin.

 • Tapaturmavakuutus ja toiminnan vastuuvakuutus sisältyvät palvelumaksuun, ei erillisiä vakuutusmaksuja.
 • Palvelumaksun päälle ei tule muitakaan pakollisia lisämaksuja tai -veloituksia.

Yhdellä palvelumaksulla saat kattavan kevytyrittäjäpalvelun, useita etuja sekä ainutlaatuista asiantuntijuutta Suomen kokeneimmalta kevytyrittäjäpalvelulta. Kaikki kevytyrittäjämme on vakuutettu työajan tapaturmavakuutuksella ja toiminnan vastuuvakuutuksella. Nämä tärkeät kevytyrittäjän vakuutukset sisältyvät palvelumaksuun. Tutustu hinnastoomme ja kokeile myös palkkalaskuriamme – vertailussa olemme edullisempi kuin alan markkinajohtaja. 

Mitä palvelumaksu on euroina? Kevytyrittäjän palkkalaskuri kertoo!

Palkkalaskuri on parhaimpia apureitasi. Kevytyrittäjän palkkalaskuri kertoo selkeästi, mistä palkkasi muodostuu, näyttää heti palvelumaksun osuuden ja paljonko summastasi jää käteen palkkana. Laskurin avulla voit myös verrata hintaamme muihin ja huomata, että 7 % ilman piilokuluja todellisuudessa edullisempi verrattuna moneen muuhun palveluun. Vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota pakollisiin lisämaksuihin – niitä meillä ei ole. Hintavertailu useamman kevytyrittäjäpalvelun välillä onnistuu kätevästi myös Yrittäjän verkkokauppa Ilona Worksin laskurilla – se on Suomen ainoa laskuri, josta näet suosituimpien palveluiden todelliset hinnat. Tästä pääset omaan palkkalaskuriimme:

Eezyn kevytyrittäjänä et maksa piilokuluja – vertaa hintaa

 • Ei pakollisia lisämaksuja, peruutuskuluja, kiinteitä kuluja, yllättäviä menoja eikä sitoutumispakkoa.
 • Ei minimipalvelumaksuja, eli voit tehdä niin paljon ja niin pieniä tai suuria laskuja kuin haluat.
 • Olemme alan vastuullisin ja kokenein toimija – ajamme kevytyrittäjän etuja.
 • Maksat palvelumaksun vain, kun sinulla on laskutettavaa työtä ja kun sinulle maksetaan siitä palkka.
 • Eezyn palvelumaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa.

Palvelumaksuun sisältyy kaikki tämä:

Tutustu myös muihin lisäpalveluihimme

EezyExpress-palkka – palkka tilillesi jo laskutuspäivänä 5 %
Kulukorvaukset jo palkanmaksun yhteydessä1 %
Valttikortti – tilaa henkilötunniste rakennustyömaalle50 €
SuperEezy-palvelu – hoidamme ihan kaiken puolestasi5 %
Laki- ja asianajopalvelut – kun tarvitset oikeudellista neuvontaaTapauksen mukaan

Lisäpalvelun hinta veloitetaan normaalin palvelumaksun lisäksi ja lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummastasi.

Miksi valitsisin Eezyn?

Haluat päästä helpommalla

Toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen ei tosiaankaan ole vaikeaa, sillä se onnistuu helposti vaikkapa Perustayritys.fi -palvelun avulla. Ratkaisevaa onkin, että perustaessasi esimerkiksi toiminimen tai osakeyhtiön, sitoudut myös yrittäjän velvollisuuksiin. Sinun on mm. huolehdittava ennakko- ja arvonlisäverojen maksusta ja pidettävä kirjanpitoa. Voit palkata tilitoimiston tekemään käytännön työt, mutta olet silti itse vastuussa siitä, että kaikki ilmoitukset ja maksut hoidetaan ajallaan. Todennäköisesti hoidat YEL-vakuutuksen, työajan tapaturma- ja vastuuvakuutuksen ottamisen sekä laskujen tekemisen, lähettämisen, niistä muistuttelun sekä myyntireskontran itse.

Eezyn kevytyrittäjäpalvelua ei siis ole perustettu siksi, että yrityksen perustaminen olisi vaikeaa tai monimutkaista. Eezy on perustettu helpoksi vaihtoehdoksi laskuttaa oma työ, tarvitsematta perustaa omaa yritystä.

EezyPay-maksuratkaisun avulla tarjoamme nyt entistäkin helpompaa kevytyrittäjyyttä. EezyPay säästää aikaasi ja vaivaasi, mahdollistaa asiakkaallesi joustavat maksutavat (mm. MobilePayn) ja sinulle nopeamman tavan saada maksun työstäsi. Lue lisää EezyPaysta.

Haluat vastuullisimman kumppanin

Eezyn kautta toimiessasi sinulla ei ole muita yrittäjän velvollisuuksia kuin mahdollisen YEL-vakuutuksen ottamisesta huolehtiminen – ja siinäkin me autamme sinua. Markkinoit palveluitasi, sovit töistäsi ja aikatauluistasi, Eezyn hoitaessa hallinnolliset ja lakisääteiset velvoitteet. Kaikki kevytyrittäjämme ovat asianmukaisesti vakuutettuja sekä työtapaturman että toimeksiantajille tai ulkopuolisille aiheutuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta. Vakuutukset tuovat turvaa myös kevytyrittäjän asiakkaille ja niitä myös usein edellytetään. Meille on kunnia-asia, että kaikki asiasi hoidetaan vimpan päälle.

Tarvitset neuvoja ja sitä, että parastasi ajatellaan

Toimiessasi Eezyn kautta et jää yksin, vaan voit aina luottaa asiantuntevaan apuumme ja läpinäkyvään toimintaamme. Me haluamme, että onnistut ja neuvomme sinua niin alussa kuin matkan varrellakin kevytyrittäjyyteen liittyvissä asioissa: oli kyse sitten työn hinnoittelusta, sopimusasioista, oikeista alv-prosenteista tai kulujen laskuttamisesta. Meillä on paljon pitkäaikaisia, tyytyväisiä kevytyrittäjiä ja meidät tunnetaan erinomaisesta asiakaspalvelusta ja ylivoimaisesta asiantuntemuksesta. Seuraamme tarkasti kevytyrittäjyyteen ja yrittäjyyteen liittyviä asioita ja pidämme sinua ajantasalla uutiskirjeiden, webinaarien, podcastien ja somekanaviemme avulla. Eezyn kevytyrittäjänä pääset halutessasi kiinni myös Eezy-konsernin keikkatyömahdollisuuksiin.

Tutustu myös kevytyrittäjiemme kokemuksiin meistä.

Lisätäänkö työni hintaan arvonlisävero?

Kun laskutat Eezyn kautta, työsi hintaan lisätään arvonlisävero. Arvonlisäveroprosentti voi olla 0 %, 10 % tai 24 %. Myös rakennusalan käännetyllä arvonlisäverolla laskuttaminen onnistuu. Arvolisäveroprosentti määräytyy tehdyn työn mukaan ja 24 % on useimpien palveluiden arvonlisävero. Mutta esimerkiksi esiintyvillä taiteilijoilla ja osassa toimittajien töistä ALV on 0 %, kun taas liikunnanohjauksen ALV on 10 %. Jos et ole varma oman työsi arvonlisäverosta, neuvomme sinua mielellämme. Jos toimit alalla, jonka ALV-käytäntö poikkeaa normaalista, otathan meihin yhteyttä ennen toiminnan aloittamista, niin varmistamme, että laskuttaminen Eezyn kautta onnistuu.

Verohallinnon ohje: Arvonlisäveroprosentit

Verohallinnon ohje: Rakennusalan käännetty arvonlisävero

Ulkomaille lähtevien laskujen arvolisäveroprosenteista löydät lisätietoa kohdasta Voinko laskuttaa ulkomaisia asiakkaita?

Miten hinnoittelen työni?

Oma työ kannattaa hinnoitella alusta lähtien kannattavaksi. Hinnoista kannattaa myös sopia aina kirjallisesti, vähintään edes sähköpostin tai viestin välityksellä, jotta niihin voi mahdollisen väärinkäsityksen hetkellä palata.

Kun pohdit oman työpanoksesi hintaa, huomioi ainakin nämä seikat:

 • Palkkasi tulee olla kohtuullinen tehtyyn työhön nähden.
 • Omaa hintaa kannattaa vertailla muihin alalla toimiviin.
 • Työn hinnoittelussa kannattaa huomioida, että laskutushintasi tulee kattaa myös toimintasi kulut ja myymiseen ja markkinointiin kuluva aika. Laskutushinta ei siis voi olla sama, kuin vastaavasta työstä saisit työsuhteessa palkkaa, vaan enemmän.
 • Laskutushinta ei ole sama kuin käteen jäävä palkka, sillä laskutushinnasta vähennetään mm. ennakonpidätys, Eezyn palvelumaksu ja mahdolliset työstä aiheutuvat kulut. Voit laskea käteen jäävän osuuden palkkalaskurilla ja näet laskurin yhteenvedosta kaikki palkasta vähennettävät maksut.
 • Jos olet YEL-vakuutusvelvollinen, hinnoittelusi pitäisi kattaa myös YEL-vakuutusmaksut.

Kun myyt työtäsi, hintaan on sisällytettävä tai lisättävä aina myös arvonlisävero. Jos laskutat yritystä, voit ilmoittaa laskutushintasi asiakkaallesi tarjous- / sopimusvaiheessa arvonlisäverottomassa muodossa, eli muodossa 100 € + ALV. Yksityisille kuluttajille on aina ilmoitettava arvonlisäverollinen laskutushinta eli muodossa 124 € (sis. ALV). Lisätietoa arvonlisäprosenteista.

Lue tarkemmat vinkkimme: Miten hinnoitella oma työ kevytyrittäjänä?

Palkkalaskuri

Palkkalaskurillamme selvität helposti, paljonko tietystä laskutussummasta maksettaisiin sinulle palkkaa. Voit käyttää laskuria myös apuna työsi hinnoitteluun ja laskea, miten paljon sinun tulee työstäsi laskuttaa saadaksesi haluamasi palkan.

Kokeile palkkalaskuria

Jos pohdit oman työsi hinnoittelua, kannattaa kuunnella podcastimme ”Polkuhintaan vai hinnat kattoon”.  Voit toki aina ottaa yhteyttä neuvontaamme. Meille on syntynyt aika hyvä vainu useimpien toimialojen ja töiden hinnoittelusta näiden vuosien aikana, joten älä epäröi kysyä!

Voinko laskuttaa ulkomaisia asiakkaita?

Eezyn kautta voit laskuttaa ulkomailla sijaitsevia asiakkaitasi, olivatpa he missä päin maailmaa tahansa. Voit myös tehdä töitä tai asua ulkomailla ja laskuttaa ulkomailla tai Suomessa sijaitsevia asiakkaitasi. Tällöin sinun tulee olla kuitenkin verovelvollinen Suomeen, jotta laskutus onnistuu. Jos olet asunut jo jonkin aikaa ulkomailla, kannattaa tarkistaa oman verovelvollisuuden tilanne Verottajalta. Huomioi kuitenkin, että Norjassa tehtyä työtä ei voi laskuttaa Eezyn kautta. Lue lisää mitä rajoituksia kevytyrittäjänä Norjassa työskentelyyn liittyy.

Ulkomaille lähtevissä laskuissa kannattaa kiinnittää huomiota arvonlisäveroon:

 • Laskut yksityishenkilöille ulkomaille ovat arvonlisäverollisia.
 • Laskut yrityksille EU:n ulkopuolelle ovat yleensä arvonlisäverottomia.
 • Laskut yrityksille EU:n sisällä laskutetaan yleensä käänteisellä arvonlisäverolla.

Voit veloittaa asiakkaita myös EezyPaylla, jos teet työtä Suomessa. Asiakkaasi voi sijaita missä maassa tahansa ja maksaa EezyPayn kautta esimerkiksi luottokortilla. EezyPayn kautta kaikki myynti on kotimaan myyntiä eli ALV 24 %. Käänteistä arvonlisäverokantaa (ALV 0 %) voi hyödyntää vain tekemällä laskun. Tekemäsi työ vaikuttaa kuitenkin ALViin, esimerkiksi taiteilijan työ on ALV 0 % myös EezyPayn kautta.

Neuvomme ja autamme sinua aina tarvittaessa tapauskohtaisesti.

Voinko saada palkkaennakkoa eli ns. förskottia?

EezyExpress-lisäpalvelumme avulla voit saada palkkasi jo heti laskun tekemisen jälkeen, jolloin sinun ei tarvitse odottaa, että asiakkaasi maksaa laskun. Nopeimmillaan palkka on tililläsi jo laskutuspäivänä.
EezyExpress-palkka ei ole perinteisessä mielessä palkkaennakkoa, vaan palvelulla palkkapäivä siirretään aikaisemmaksi.

Tutustu EezyExpress-palkkaan

Saanko etua, jos suosittelen palvelua muillekin?

Jos olet tyytyväinen palveluumme, siitä kannattaa Eezyn kevytyrittäjänä kertoa eteenpäin! Tai itseasiassa kannattaa tehdä hieman enemmän kuin vain kertoa. Saat nimittäin 150 euron EezyBonuksen jokaisesta suosituksesi kautta tulleesta uudesta Eezyn käyttäjästä siinä vaiheessa, kun heidän arvonlisäveroton laskutuksensa ylittää 1 000 euroa. Katso tarkemmat stepit ja miten Eezyn suosittelu toimii – sitten eikun vaan suosittelemaan!

Onko sinulla kysyttävää?

Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia ja viestitellä kanssamme chatissa. Voit myös tulla juttelemaan paikan päälle tai sopia videotapaamisen.
Palvelemme arkisin klo 8-17, puh. 09 4242 1565 | startti.kevytyrittajat@eezy.fi