Laskutuspalvelu

Eezy-kevytyrittäjän laskutuspalvelu on vaivaton vaihtoehto asiakkaidesi laskuttamiseen ilman y-tunnusta tai omaa yritystä. Kevytyrittäjänä lähetät helpon laskutuspalvelun kautta ensimmäiset laskusi matkaan parhaimmillaan parissa minuutissa. Laskutuspalvelu sopii sekä yksittäisten laskujen lähettämiseen että säännölliseen toimintaan. Voit laskuttaa yksityishenkilöiltä, yrityksiä sekä yhteisöjä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Laskutuspalvelu käytännössä

Saat kevytyrittäjän laskutuspalvelun käyttöösi rekisteröitymällä verkkosivuillamme. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään – kulut veloitetaan vasta asiakkaidesi maksaessa laskunsa. Koska käsittelemme arkaluontoisia tietoja, sinun tulee suorittaa vahva tunnistautuminen verkkopankissa ennen ensimmäisen laskun lähettämistä. Tarvittaessa laskutuspalveluun tunnistautuminen onnistuu myös videopuhelulla tai paikan päällä toimistolla.

Vaikka laskutat ilman omaa y-tunnusta, saatat olla YEL-velvollinen. Voit antaa vahvistuksen YEL-velvollisuudesta helposti käyttäjätilisi kautta. Rekisteröinnin ja tunnistautumisen jälkeen voit aloittaa laskuttamisen. Sovit itse asiakkaan kanssa työsuoritteesta ja sen hinnoittelusta. Luot tehdystä työstä laskutuspalvelun avulla asiakkaalle joko perinteisen laskun tai EezyPay-maksupyynnön eli maksusivun, jonka kautta asiakas voi maksaa laskun nopeasti valitsemallaan maksutavalla, esimerkiksi MobilePaylla tai kortti- ja verkkomaksulla.

Me tarkistamme vielä laskun ja varmistamme kaiken olevan kunnossa. Jos laskussa ei ole korjattavaa, lähetämme sen puolestasi asiakkaalle. EezyPay-maksupyynnön linkin voit lähettää itse esimerkiksi sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

Kun asiakas hoitaa maksusuorituksen, voit nostaa sen tilillesi palkkana, josta on jo pidätetty tarpeelliset verot ja muut maksut. Ennakonpidätyksessä käytämme verokorttiasi, jonka saamme suoraan verotoimistosta. Pääset seuraamaan laskujen tilannetta oman käyttäjätilisi kautta. Näet, mitkä laskuista odottavat vielä maksua ja pääset tarkastelemaan laskutushistoriaa. Saat käyttäjätilin kautta myös tarkistettua helposti vuoden laskutuskertymän, joka vaikuttaa laskutuspalvelun hintaan.

Sopiiko kevytyrittäjyys sinulle?

Tee testi ja selvitä olisiko kevytyrittäjyys sinun juttusi!

Näppärällä viiden kysymyksen testillä selvität, sopisitko sinäkin työn vapaudesta nauttivaksi Eezy-kevytyrittäjäksi.

Aloita kevytyrittäjyys vaikka heti

Haluaisitko kevytyrittäjäksi? Eezyn palveluun rekisteröityminen on maksutonta, eikä se velvoita sinua mihinkään. Aloita vaikka saman tien tai tutustu rauhassa.

Rekisteröidy

Tee työ

Veloita asiakasta

Laskutuspalvelu opastaa laskun teossa

Laskujen muodostaminen Eezyn laskutuspalvelussa on helppoa. Voit valita joko vapaan tai ohjatun laskun täyttämisen. Eezyn kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse kantaa huolta laskun muodostamiseen liittyvistä säädöksistä: me varmistamme, että laskusta löytyvät tarvittavat merkinnät. Ennen klo 17 muodostetut laskut tarkastamme vielä saman työpäivän aikana. Muodostamasi laskut tallentuvat käyttäjätilillesi, joten voit käyttää vanhoja laskuja pohjana uusille.

Varsinaisen työsuorituksen lisäksi voit lisätä laskuun esimerkiksi tarvike- ja matkakuluja, joista olet sopinut asiakkaan kanssa. Laskujen suuruudella ei ole ylä- tai alarajoja, vaan voit käyttää laskutuspalvelua minkä tahansa kokoisten summien laskuttamiseen. Suosittelemme kuitenkin jakamaan suuret laskut pienempiin osalaskuihin, sillä tämä sujuvoittaa usein laskujen maksamista.

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu on apuna myös, jos maksusuoritus myöhästyy tai asiakkaalta jää lasku maksamatta. Palvelun hintaan kuuluu maksumuistutusten lähettäminen sekä muut mahdolliset perintätoimet.

Uusi maksu-ratkaisu: EezyPay

Ei vain pelkkä laskutuspalvelu

Perinteisen laskuttamisen lisäksi saat Eezy-kevytyrittäjänä käytöösi myös EezyPay-maksuratkaisun. EezyPayn avulla asiakkaasi saa työstäsi laskun sijasta maksulinkin, jonka kautta maksaminen sujuu kätevästi joustavilla maksutavoilla. Maksun voi näin hoitaa kätevästi paikan päällä tai vaikka jo etukäteen. Saat myös palkkasi tilillesi aiempaa nopeammin.

Laskutus helposti ilman omaa yritystä

Kevytyrittäjän laskutuspalvelun avulla vapautat kallisarvoista aikaasi varsinaiseen yritystoimintaan. Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi työläisiin paperitöihin tai muistaa lakisääteisiä maksuja ja ilmoituksia. Me hoidamme ne puolestasi. Voit laskuttaa asiakkaitasi nopeasti valitsemallasi tavalla ja olla varma siitä, että laskuista löytyy kaikki tarpeellinen tieto. Valvomme maksujen suorituksia ja lähetämme puolestasi muistutukset myöhästyneistä maksuista. Keskity siihen, mitä parhaiten osaat ja laskuta työstäsi vaivattomasti Eezy Kevytyrittäjät -laskutuspalvelun kautta.

Laskutus vai EezyPay?

Perinteinen lasku vai moderni EezyPay? Testaa!

Ovatko asiakkaasi yrityksiä vai yksityishenkilöitä? Teetkö töitä satunnaisesti vai säännöllisesti? Entä haluaisitko saada asiakkaalta maksun paikan päällä tai jopa ennakkoon? Lyhyen testin avulla selvität, sopiiko perinteisempi laskuttaminen vai modernin EezyPay-maksuratkaisun käyttö sinulle kevytyrittäjänä paremmin.

Uusi palvelu: Campwire

Myy verkkokursseja kevytyrittäjänä ilman omaa Y-tunnusta!

Ainoana kevytyrittäjäpalveluna tarjoamme nyt mahdollisuuden luoda omia verkkokursseja Campwire-verkkokurssialustaa hyödyntäen. Verkkokurssien maksuliikenne hoituu kätevän EezyPay-maksuratkaisun avulla, eli sinun ei tarvitse erikseen laskuttaa asiakkaita myymistäsi kursseista.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia ja viestitellä kanssamme chatissa. Voit myös tulla juttelemaan paikan päälle tai sopia videotapaamisen.
Palvelemme arkisin klo 8-17, puh. 09 4242 1565 | startti.kevytyrittajat@eezy.fi