Meistä

Eezy Kevytyrittäjät – tätä me olemme

Me olemme Eezy Kevytyrittäjät – suvereenisti Suomen vanhin kevytyrittäjäpalvelu. Synnytimme vuonna 2008 suomalaiseen työelämään jotakin aivan uutta ja ennennäkemätöntä: väylän tehdä laskutettavaa työtä ilman omaa yritystä. Samalla kun mullistimme perinteiset tavat tehdä töitä, tulimme luoneeksi siinä sivussa uuden elämäntavan – kevytyrittäjyyden.

Meille on alusta alkaen tärkeintä ollut ihmisten auttaminen: niin työtään puurtaen tekevien ammattilaisten, kuin siipiään kokeilevien rohkelikkojenkin. Sillä tiellä olemme edelleen. Palvelumme on onnistunut, jos koet että autamme sinua ja helpotamme elämääsi. 

Teemme työtä kevytyrittäjien ja kevytyrittäjyyden puolesta

Haluamme mahdollistaa työn tekemisen kaikille – kyseenalaistamme vanhentuneen jaottelun palkansaajiin ja yrittäjiin.

Yrittämisen pitäisi olla nykyistä helpompaa ja aina kannattavasti hinnoiteltua – kannustamme oman yritysidean testaamiseen ja siihen, että työstä saa alusta asti kohtuullisen palkan. 

Liputamme vastuullisen ja turvallisen työn teon puolesta – kaikki kevytyrittäjämme ovat vakuutettuja tapaturmavakuutuksella ja vastuuvakuutuksella, myös konsulttivakuutus kuuluu hintaan. Kauttamme myös YEL-vakuutus hoituu kätevästi sitä tarvitseville. 

Emme salli kevytyrittäjyyden käyttöä työnantajavelvotteiden kiertämiseen – kevytyrittäjyys on nimenomaan yksilön vapautta ja helppoutta yrittää ja tehdä työtä.

Ajamme kevytyrittäjille parempaa sosiaaliturvaa – mielestämme nykyinen YEL-järjestelmä ei vastaa tämän päivän työelämän tarpeisiin eikä työttömyysturva kohtele eri työnteon muotoja tasa-arvoisesti. Uusi työ ry:n jäsenenä pyrimme vaikuttamaan lainsäädäntöön. 

Kehitämme palvelua jatkuvasti kevytyrittäjiämme kuunnellen – vaalimme erinomaista asiakaspalvelua ja asiantuntijuutta joka tilanteessa.

Taistelemme harmaata taloutta vastaan – kevytyrittäjyys on yksi helpoimmista tavoista hoitaa kaikki lakisääteiset maksut niin kuin kuuluu.

Eezy Kevytyrittäjät faktoina

  • Yli 30 000 rekisteröitynyttä käyttäjää
  • Liikevaihto 42 milj. € vuonna 2020
  • Työntekijöitä 18
  • Perustettu 2008
  • Osa Eezy-konsernia, jonka visiona on olla Suomen merkittävin työelämän uudistaja.
  • Missionamme on luoda onnistuneita työkokemuksia.


Tarinamme

2008

Jouni Valta ja Titta Teittinen perustavat Eezyn. Eezy-nimellä markkinoitava laskutuspalvelu tarjoaa ensimmäisenä Suomessa väylän tehdä laskutettavaa työtä ilman omaa yritystä. 

Yhtiömuodoksi yritykselle valitaan avoin osuuskunta, johon ei liitytä jäseneksi.

2010

Käyttäjiä on jo 900 ja toiminta kasvaa vauhdilla. On konsultteja, kouluttajia, valokuvaajia, graafikkoja, IT-ammattilaisia, kielenkääntäjiä, toimistotyöntekijöitä, esiintyviä artisteja, kodinhoitajia, siivoojia, rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisia, asentajia, mökkitalonmiehiä ja maatalouslomittajia. 

2013

Käyttäjiä on jo yli 9 000 ja omaa henkilökuntaa on yhteensä 10. Alalle on myös tullut useita muita toimijoita ja laskutuspalvelu herättää niin ihastusta kuin epäluulojakin. 

2015

VMP-konserni ostaa Eezyn, toiminta jatkuu entisellään omistajan vaihdoksesta huolimatta.

2016

Kevytyrittäjä-termi alkaa vähitellen vakiintua kielenkäyttöön, muita käytettyjä ovat itsensätyöllistäjä ja laskutuspalvelun käyttäjä. Kevytyrittäjän työttömyysturvaan tulee merkittävä muutos: kevytyrittäjä katsotaan työttömyysturvan osalta yrittäjäksi.

2017

Kevytyrittäjät linjataan työeläkevakuuttamisen osalta yrittäjiksi ja TyEL-järjestelmästä siirrytään YEL-järjestelmään. Kevytyrittäjän työttömyysturvaan tulee helpotusta: lyhytkestoisesta yrittäjyydestä ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistolle .

2018

Eezy juhlii 10-vuotissynttäreitään kevytyrittäjiensä ja yhteistyökumppanien kanssa Helsingin Lasipalatsissa. Eezyn kevytyrittäjiä on jo yli 20 000. Eezy on myös mukana perustamassa Uusi työ ry:tä muiden laskutuspalveluyritysten kanssa. Kevytyrittäjän työttömyysturvaan tulee parannusta: kevytyrittäjyyden ensimmäisen 4 kk:n aikana ei arvioida yrittäjän pää- ja sivutoimisuutta. 

2019

VMP yhdistyy Smile Henkilöstöpalveluiden kanssa ja uuden yhtiön nimeksi valitaan Eezy Oyj – nimeen kulminoituu niin helppous, vapaus kuin työelämän murroskin. Vanhasta Eezystä tulee Eezy Kevytyrittäjät. Työeläkeyhtiö Elo ja Eezy Kevytyrittäjät aloittavat yhteistyön: Eezyn kevytyrittäjä voi ottaa YEL-vakuutuksen Eezyn nettipalvelusta ja antaa vakuutuslaskutkin Eezyn hoidettavaksi. 

2020

Eezyn kevytyrittäjiä on jo lähes 30 000. Julkaisemme mobiilisovelluksen ja uudistuneen nettipalvelun. Laajennamme aukioloaikoja ja parannamme laskujen perintää. Siirrymme alan ensimmäisinä palvelumaksuun, johon sisältyy tapaturma- ja vastuuvakuutukset. Kevytyrittäjiä on Suomessa jo yli 150 000. Tervetuloa 2021, meillä on suunnitteilla paljon hyvää!

Miksi Eezy?

Kuin vastapesty ikkuna

Käytännössähän me käsittelemme rahojasi, eikä ole yhdentekevää, miten sen teemme. Rahan kanssa harva pitää yllätyksistä, emmekä mekään. Sinun ei tarvitse arvuutella palvelumme hintaa, meillä ei ole piilokuluja ja palkasta vähennettävät maksut näet etukäteen. Toimintamme kestää kirkkaan päivänvalon ja se on mahdollisimman läpinäkyvää.

Miksi Eezy?

Kuin peruskallio

Hoidamme asioitasi kuin omiamme: huolellisesti, ajallaan ja viranomaiset huomioiden. Joku voisi kutsua meitä pilkkua viilaaviksi paperinpyörittelijöiksi – meille se on kehu. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että kun me viilaamme ja pyörittelemme, sinun ei tarvitse. Olemme Suomen ensimmäinen kotimainen laskutuspalvelu ja nojaamme alaa koskevaan lainsäädäntöön, jotta kevytyrittäjä – eli sinä – voit rennosti nojata meihin.

Miksi Eezy?

Kuin lämmin halaus

Kun olet Eezyn kevytyrittäjä, et jää yksin. Me autamme, neuvomme, selvitämme ja välitämme. Saat käyttöösi yli 10 vuoden kokemuksemme laskutuspalveluna, joukon sydämellisiä ammattilaisia ja alan parhaan asiakaspalvelun. P.S. Ainoastaan kuuhun ja takaisin emme lennä puolestasi. P.P.S Raketti on jo rakenteilla.

Yhteistyössä

Eezy Kevytyrittäjät tekee yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa.

Zettle logo