Työn tilaajalle eli kevytyrittäjän asiakkaalle

Työn tilaajalle eli kevytyrittäjän asiakkaalle

Eezy Kevytyrittäjät on Suomen ensimmäinen, jo vuodesta 2008 toiminut kevytyrittäjäpalvelu. Palvelumme avulla voi laskuttaa omaa työtään kevytyrittäjänä tai käyttää käteviä EezyPay-maksulinkkejä. Eezyn kevytyrittäjät toimivat itsenäisesti ja yrittäjämäisesti, ilman omaa Y-tunnusta. Rekisteröityneitä kevytyrittäjiä meillä on jo yli 30 000, joiden puolesta huolehdimme noin 65 000 laskun lähettämisestä vuosittain.

Eezy Kevytyrittäjät on tunnettu alan luotettavimmasta ja vastuullisimmasta toiminnastaan

Ostaessasi työtä Eezy-kevytyrittäjältä voit olla varma, että kaikista lakisääteisistä maksuista huolehditaan vimpan päälle ja kevytyrittäjän asioita hoitaa alan asiantuntevin ja vastuullisin toimija. Palvelumme avulla mahdollistamme yksityishenkilöille osaamisensa myymisen ja siitä veloittamisen kätevästi. Emme salli palveluamme käytettävän työnantajan vastuiden ja velvoitteiden kiertämiseen, sillä se ei istu arvoihimme eikä palvele kevytyrittäjää tai kevytyrittäjältä työtä tilavaa tahoa pitkällä tähtäimellä. Eezy-kevytyrittäjältä työn ostaminen on siis myös vastuullista.

On kaikkien etu, että palvelumme jokainen vaihe sujuu jouhevasti. Kaikki kevytyrittäjämme ovat vakuutettuja tapaturmavakuutuksella ja toiminnan vastuuvakuutuksella heti rekisteröitymishetkestä lähtien. Opastamme myös YEL-vakuutuksen ottamisessa ja sen saa kauttamme kätevästi, jos kevytyrittäjän toiminta täyttää YEL-vakuuttamisen kriteerit.

Kevytyrittäjältä palvelun ostaminen on työllistävä teko

Kevytyrittäjältä voivat ostaa palvelua niin yksityishenkilöt kuin yhteisötkin. Työ voi olla kertaluonteinen tai pidempiaikainen toimeksianto. Palvelumme avulla kevytyrittäjä työllistää itsensä sivu- tai päätoimisesti.

Moni pohtii, onko sillä väliä ostaako palvelun kevytyrittäjältä vai yrittäjältä, jolla on y-tunnus? Käytännössä palvelun ostajalle ei ole juurikaan eroa, kummalta työn ostaa. Kevytyrittäjältä ostat palvelua kuten keneltä tahansa yrittäjältä. Maksettu lasku on yrityksille arvonlisäverovähennyskelpoinen kulu ja yksityishenkilö taas voi saada kotitalousvähennystä kevytyrittäjällä teettämästään työstä. Y-tunnuksellinen yrittäjä huolehtii itse lakisääteisistä maksuista, kevytyrittäjän puolesta kevytyrittäjäpalvelu hoitaa velvoitteet palkanmaksun yhteydessä.

Työn tilaajana maksat teettämäsi työn helposti yhdellä laskulla tai maksulinkillä

 • Eezy-kevytyrittäjien töiden laskutuksesta ja maksuliikenteestä huolehtii Suomen tarkin ja palvelevin tiimi.
 • Tarkistamme kaikki laskut ennen kuin ne lähetetään kevytyrittäjän asiakkaille.
 • Meidän kanssamme on sujuvaa asioida – asiakaspalvelumme saa helposti kiinni, jos ilmenee kysyttävää.
 • Olemme selvillä lainkoukeroista ja viranomaistahojen vaatimuksista – asiantuntemukseemme voi luottaa aina.
 • Neuvomme kevytyrittäjiä ja työn tilaajaa myös sopimuksellisissa asioissa – erimielisyyksin välttäminen on kaikkien etu.
 • Liputamme vastuullisen ja turvallisen työn teon puolesta – kaikki Eezy-kevytyrittäjät ovat vakuutettuja tapaturmavakuutuksella ja toiminnan vastuuvakuutuksella.

Kevytyrittäjä hinnoittelee palvelunsa, sopii aikatauluistaan ja työnsä ehdoista kuten yrittäjä

 1. Sovit suoraan kevytyrittäjän kanssa toimeksiannosta, hinnasta ja maksuehdoista aivan samaan tapaan kuin tavallisen yrittäjän kanssa. Työn lisäksi voi laskuttaa myös työhön liittyviä kuluja, kuten matkakuluja, materiaaleja ja tarvikkeita.
 2. Kun kevytyrittäjä on tehnyt työn, hän tekee laskun tai lähettää EezyPay-maksulinkin. Laskut me tarkistamme sekä lähetämme sinulle. Laskun tai maksulinkin summa on sama kuin sopimanne työn hinta. Emme lisää siihen mitään kuluja.
 3. Kun olet maksanut laskun tai maksulinkin kautta, me maksamme kevytyrittäjälle palkan viivytyksettä. Summasta vähennetään ALV, ennakonpidätys, sivukulut ja Eezyn palvelumaksu. Ohjeistamme kevytyrittäjiä huomioimaan nämä kulut hinnoittelussaan, jotta työstä jää käteen kohtuullinen palkka.
 4. Kevytyrittäjä voi halutessaan pyytää palkkansa heti työn valmistuttua EezyExpress-palkkana, jolloin maksamme hänelle palkan ennen kuin olet maksanut laskun. Tällöin saatamme kysyä sinulta vahvistusta, että lasku on maksukelpoinen.

Eezyn kevytyrittäjäpalvelu hoitaa kevytyrittäjien puolesta:

 • Laskutuksen
 • Palkanlaskennan (sis. ennakonpidätyksen ja tulorekisteri-ilmoitukset)
 • Kevytyrittäjän tapaturmavakuutuksen ja toiminnan vastuuvakuutuksen

Kotitaloudet saavat kotitalousvähennyksen verottajan ehtojen mukaisesti

Kotisiivous, puutarhatyöt, asunnon remontointi, teknisten laitteiden asennus ja niin edelleen – monen kodista ja kesäasunnolta löytyy töitä, joihin omat taidot tai aika ei riitä.

Teettäessäsi tällaisia töitä Eezyn kevytyrittäjällä, maksat työn helposti yhdellä laskulla tai maksulinkillä ja Eezy huolehtii lakisääteisistä maksuista. Teettämästäsi työstä voi saada kotitalousvähennyksen voimassa olevan verottajan ohjeiden mukaan. Kun laskulle tai maksusivun lisätietoihin on eritelty työn osuus ja mahdolliset työhön liittyvät tarvikkeet ja materiaalit omaksi osuudekseen, käy lasku tai maksulinkin maksusta saamasi kuitti sellaisenaan tositteeksi verotustasi varten. Kotitalousvähennyksen tietoihin kirjataan Eezy Kevytyrittäjät Oy:n Y-tunnus (2197002-2).

Kysyttävää?

Ota yhteyttä neuvontaamme, jos jokin kevytyrittäjyyteen tai roolissasi toimeksiantajana mietityttää.

Tutustu myös:

Meistä

Eezy-konserni – Suomen monipuolisin työelämän uudistaja

UKK – Mikä on kevytyrittäjä?

UKK – Mitä vakuutuksia kevytyrittäjä tarvitsee?Kevytyrittäjätarina: Markus Pöyhönen, personal trainer ja valmentaja

Blogi: Rakennusalalla toimiva kevytyrittäjä on tilaajavastuulain piirissä – työmaille pitäisi päästä, kun selvitykset kunnossa