Minustako yrittäjä?

Yrittäjyys on mahdollisuus toteuttaa omaa visiotaan sekä luoda jotain uutta ja merkityksellistä. Monet haaveilevat yrittäjyydestä, mutta harva uskaltaa lähteä toteuttamaan unelmaansa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mikä tekee yrittäjyydestä houkuttelevan ja mitä taitoja yrittäjältä vaaditaan.

Miksi ryhtyä yrittäjäksi?

Yrittäjyyden houkuttelevuus perustuu vapauden ja mahdollisuuksien tunteeseen. Yrittäjänä voit itse päättää, milloin ja miten työskentelet, kenelle tarjoat palveluitasi tai tuotteitasi. Yrittäjänä sinulla on lisäksi parempi mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon tienaat.

Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia arvoja ja tavoitteita yrityksesi edustaa ja millaista vaikutusta haluat sillä saavuttaa. Yrittäjyys onkin houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat työskennellä itsenäisesti ja toteuttaa omaa visiotaan.

Mitä yrittäjyys vaatii?

Menestyksekäs yrittäjyys vaatii paljon enemmän kuin pelkän halun toteuttaa omaa visiota. Yrittäjänä sinun on oltava valmis kantamaan vastuun yrityksen menestyksestä ja tappioista. Tämän lisäksi sinun tulee olla valmis tekemään kovasti töitä sekä uhraamaan aikaa, energiaa ja rahaa yrityksesi kehittämiseen. Yrittäjyys edellyttää myös kykyä kestää epävarmuutta ja epäonnistumisia sekä sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Menestyvän yrittäjän tuleekin hallita laaja kirjo erilaisia taitoja aina liiketoimintaosaamisesta ongelmanratkaisu- ja riskinsietokykyyn sekä kommunikointitaitoihin. Yrittäjän tulee myös olla hyvä verkostoitumaan ja markkinoimaan yritystään. Vaikka kaikkia näitä taitoja ei tarvitse hallita täydellisesti heti alusta alkaen, on niiden kehittäminen tärkeää yrittäjän menestyksen kannalta.

Olisiko minusta yrittäjäksi?

Yrittäjyys ei sovi kaikille. Yrittäjänä työskentely vaatii paljon oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja itseohjautuvuutta.

Työ yrittäjänä on ajoittain stressaavaa ja henkisesti raskasta, sillä yrittäjän on usein ratkaistava monimutkaisia ongelmia ja selvitettävä haastavia tilanteita yksin. Tyypillisesti yrittäjä joutuu myös kantamaan useita rooleja aina taloushallinnon osaajasta johtajaan ja markkinoijaan.

Yrittäjyys voi kuitenkin olla myös erittäin palkitsevaa ja antoisaa, jos oma visio toteutuu ja yritys menestyy. Yrittäjänä pääsee vaikuttamaan moniin asioihin, kuten työympäristöön, työaikoihin ja palkkaan. Lisäksi yrittäjyys tarjoaa usein mahdollisuuden kehittyä ja oppia uutta sekä tavata mielenkiintoisia ihmisiä.

Jos harkitset yrittäjyyttä, omaa soveltuvuutta yrittäjäksi on syytä tarkastella huolellisesti. Nykyään yrittäjäksi ryhtymiselle on kuitenkin olemassa matalamman kynnyksen vaihtoehto, eli kevytyrittäjyys.

Vaihtoehtona kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys on matalan kynnyksen moderni vaihtoehto yrittäjyydelle. Eezyn kevytyrittäjäpalvelun käyttäminen on helpoin tapa aloittaa oma liiketoiminta ilman yrityksen perustamista tai taloushallinnon velvollisuuksia.

Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaita työstään yrittäjän tavoin, mutta toisin kuin yrittäjä, hän ei vastaa yrityksen taloushallinnosta tai verotuksesta. Kevytyrittäjyys sopii hyvin esimerkiksi opiskelijoille, jotka tekevät sivutoimista työtä tai kokeilevat yrittäjyyttä, sekä kenelle tahansa omaa työtään myyvälle, joka ei halua hoitaa itse taloushallintoa.

Kevytyrittäjyys voi olla hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, kun oma liikeidea ei vaadi suuria investointeja tai henkilökunnan palkkaamista. Kevytyrittäjänä pystyy kokeilemaan liikeideaansa ja hankkimaan asiakkaita ilman suuria riskejä.

Miksi valita kevytyrittäjyys?

  • Yrittäjyys soveltuu itseohjautuville ihmisille, jotka haluavat toteuttaa omaa liikeideaansa ja työllistää itsensä.
  • Yrittäjyys edellyttää lukuisten taitojen hallintaa aina talousasioista myyntiin ja markkinointiin.
  • Kevytyrittäjyys on matalan kynnyksen vaihtoehto toteuttaa omaa liikeideaa ja myydä omia palvelujaan ilman taloushallinnon murheita tai paperisotaa.

Tutustu myös:

Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys vs toiminimi

Miten hinnoitella oma työ kevytyrittäjänä?