Osa-aikatyö ja kevytyrittäjyys

Osa-aikatyössä työaikasi jää lyhyemmäksi verrattuna kokoaikaisen työntekijän työaikaan. Osa-aikatyö on yleistynyt nykyaikana, sillä se tarjoaa joustavan mahdollisuuden sovittaa työt muuttuviin elämäntilanteisiin.

Mitä on osa-aikatyö?

Käytännössä osa-aikatyö on mitä tahansa työtä, jossa työaika jää lyhyemmäksi kuin kokoaikaisella työntekijällä. Esimerkiksi työttömyysturvalaissa osa-aikatyö määritellään kuitenkin tarkemmin sellaiseksi työksi, jossa työntekijän työaika on korkeintaan 80 prosenttia kokoaikaisen työntekijän säännöllisestä työajasta.

Osa-aikatyö on monille houkutteleva vaihtoehto, sillä se tarjoaa mahdollisuuden joustavaan työskentelyyn ja paremman tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.

Osa-aikatyö voi olla myös hyvä vaihtoehto aloitteleville työntekijöille tai niille, jotka haluavat palata työelämään pitkän tauon jälkeen.

Miksi valita osa-aikatyö?

Osa-aikatyö on houkutteleva vaihtoehto monille eri syistä. Se tarjoaa yleensä enemmän joustavuutta kuin kokoaikatyö, mikä tekee siitä toimivan vaihtoehdon esimerkiksi opiskelijoille, perheellisille tai niille, joilla on muita työntekoa rajoittavia velvollisuuksia.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että osa-aikatyön kääntöpuolena ovat epäsäännölliset tulot ja työvuorot sekä vähemmän etuja kuin kokoaikatyössä. Ennen kuin päättää hakea osa-aikatyötä, kannattaa harkita tarkasti omaa tilannettaan ja tarpeitaan.

Osa-aikatyö kevytyrittäjänä

Tavanomaisesti osa-aikatyössä voit vaikuttaa työaikoihisi ja tuloihisi ainoastaan rajallisesti. Et myöskään kykene vaikuttamaan suuresti siihen, millaisia työtehtäviä työssäsi teet. Tämän vuoksi osa-aikatyötä harkitsevan kannattaa työskennellä kevytyrittäjänä.

Kevytyrittäjänä kykenet myymään omia palveluitasi ilman oman yrityksen perustamista tai vaikeita paperitöitä. Voit itse päättää millaisia palveluita haluat asiakkaillesi myydä, ja päättää näin tarkalleen millaisia töitä tulet tekemään.

Kevytyrittäjänä kykenet myös vaikuttamaan ansiotasoosi suoraan, sillä saat itse hinnoitella työsi. Tämän lisäksi voit itse päättää miten ja milloin myyt palveluitasi, sen sijaan että saisit eteesi valmiin vuorolistan.

Kevytyrittäjänä voit itse valita asiakkaasi, joten voit myydä palveluitasi sekä yksityisasiakkaille että yrityksille.

Erityisesti opiskelijat ja muut henkilöt, joiden on vaikeaa sovittaa työvuoroja omaan arkeensa, hyötyvät kevytyrittäjyyden tuomasta joustavuudesta.

Kuinka työskennellä kevytyrittäjänä?

Voit aloittaa kevytyrittäjänä työskentelyn helposti rekisteröitymällä kevytyrittäjäpalveluun. Eezyllä kevytyrittäjyyden aloittaminen onnistuu helposti tunnistautumalla vahvasti pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Verokorttisi siirtyy automaattisesti Eezylle Verohallinnon rajapinnan kautta, joten voit aloittaa palveluidesi myymisen ja asiakkaidesi laskuttamisen heti.

Kevytyrittäjänä voit työskennellä useiden asiakkaiden kanssa ja tarjota monia erilaisia palveluita, rakentaen itsellesi soveltuvan työympäristön. Kevytyrittäjänä olet myös potentiaalisille työnantajille houkutteleva vaihtoehto, sillä kykenet tarjoamaan palveluitasi helposti ja joustavasti laskutuksella, ilman sitoutumista pidempään työsopimukseen.

Joustavavaa työntekoa osa-aikaisesti

  • Osa-aikatyö on joustava tapa työllistää itsensä erilaisissa elämäntilanteissa, esimerkiksi opiskelun ohessa.
  • Kevytyrittäjänä voit helposti työllistää itsesi osa-aikaisesti myymällä omia palveluitasi.
  • Kevytyrittäjänä voit itse päättää työaikasi ja valita työtehtäväsi, toisin kuin tavanomaisessa osa-aikatyössä.

Tutustu myös:

EezyPay – sujuvampaa laskutusta kevytyrittäjälle!

Kevytyrittäjyys vs toiminimi