Parhaat vinkit nettipalvelun käyttöön

Nettipalvelussa on paljon ominaisuuksia, joiden avulla laskutat nopeammin, pysyt ajantasalla maksuista ja seuraat palkanmaksusi tilannetta. Tsekkaa lista ja varmista, että saat kaiken ilon irti nettipalvelustamme ja pääset mahdollisimman helpolla! 

Kopioi mikä tahansa lasku pohjaksi

Voit tosiaan kopioida ihan minkä tahansa laskun pohjaksi, tehdä siihen vain tarvittavat muutokset ja lähettää laskun. Tosi kätevää esim. silloin, lähetät samanlaisen laskun useammalle eri asiakkaalle, jolloin voit vain kopioida laskun ja vaihtaa pelkän asiakkaan.  

Voit peruuttaa laskun kätevästi yhdellä klikkauksella

Jos huomaat laskussa virheen tai painoit lähetä-nappia turhan vikkelästi, voit klikata laskun takaisin muokattavaksi, jos emme ole ehtineet lähettää laskua asiakkaallesi. Jos lasku on jo ehtinyt lähteä, voit kätevästi peruuttaa sen yhdellä klikkauksella. Tällöin perumme laskun ja voit tehdä uuden oikeilla tiedoilla.

Esikatsele laskun liitteitä ennen lähetystä

Jos lisäät laskulle liitteen, voit esikatsella ja tarkistaa ennen lähetystä, että tuli liitettyä oikea mukaan oikealle laskulle.  

Seuraa laskun etenemistä ja maksutilannetta reaaliaikaisesti

Näet laskun tilan nopeasti sen ikonista ja klikkaamalla laskun auki, laskulla näkyy aina missä vaiheessa se on. Yleensä laskun elinkaari menee jouhevasti: Laskuluonnos > Tarkistettavana > Lasku lähetetty – odottaa maksua > Maksettu 

Jos laskun tila on Vaatii korjaustasi, sinun tulee korjata laskua ennen kuin sen voi lähettää asiakkaalle. Neuvomme aina korjauksissa: korjaustoiveet ilmestyvät nettipalvelussa post it-lappuna laskulle, josta ne on helppo bongata. Ilmoitamme korjaustarpeesta aina myös sähköpostilla. 

Jos asiakas ei maksa laskua ajoissa, maksaa vain osan tai reklamoi laskun, näet senkin nettipalvelusta. Laskun tila on tällöin: Myöhässä / Perinnässä / Reklamoitu / Osittain maksettu 

Ja myös perutut ja hyvitetyt laskut erottuvat joukosta:  Maksettu ja osa hyvitetty / Peruttu 

Lisää laskuun liittyviä kuluja niin kauan, kunnes palkka on laskettu

Saat lisää joustoa kulukorvausten hakemiseen, sillä kuluerittelyä voi täydentää niin kauan, kunnes palkkasi on laskettu. Laskua tehdessä ei tarvitse erikseen ilmoitella, tuleeko laskuun kuluja vai ei. Toki kannattaa tehdä kuluerittelyn heti kun mahdollista, koska joskus asiakas maksaa laskun tosi nopeasti ja silloin palkkasikin lasketaan salamana. 

Kuvaa kuitti kännykällä ja lataa saman tien talteen nettipalveluun

Ota kännykällä kuva kuitista heti ostoksen tehtyäsi ja lataa se nettipalveluun talteen valikon kautta. Kun haet kulukorvauksia, liität kuitit näppärästi ja säästyt kuumottavilta kuittikasoilta.

Uusin palkkalaskelma helposti

Saat palkkalaskelman nopeasti haettua ja näet helposti mihin laskuihin kyseinen palkkalaskelma liittyy. Palkkalaskelmassa näkyy nykyään myös kertymä, josta hahmottaa helposti kuinka paljon on tienannut esimerkiksi vuoden alusta.  

Palkkatodistusten ja yhteenvetojen lataaminen kätevästi

Jos tarvitset palkkatodistusta, eli haluat yhteenvedon sinulle maksetuista palkoista, saat sen ladattua Palkat-sivulta. Samalta sivulta saat myös ladattua yhteenvedon veroilmoitukseen (eli palvelumaksu ja työnantajan sairausvakuutusmaksut + veronalaiset matkakulukorvaukset). 

Saat sinua koskevat tärkeät ilmoitukset etusivullesi

Pysyt aiempaa paremmin ajan tasalla ajankohtaisista asioista ja voit arkistoida luetut ilmoitukset pois näkyvistä. Vanhentuneet ilmoitukset poistuvat automaattisesti. 

Nettipalvelua voi käyttää erikokoisilla näytöillä ja kännykällä sujuvasti

Nettipalvelu toimii näppärästi laitteesta riippumatta. Myös erillinen mobiiliapp on kokeilun arvoinen, jos hoidat asiasi pääasiassa kännykän kautta! Mobiiliapp on karvalakimpi versio nettipalvelusta, mutta on omiaan laskutukseen ja palkanmaksun seurantaan. Appin kautta saat myös halutessasi ilmoitukset maksetuista laskuista ja palkoista.  Kehitämme mobiliiappia jatkuvasti, ja sinne tuodaan uusia ominaisuuksia tasaiseen tahtiin. Kannattaa siis kurkata, että sinulla on uusin versio appista käytössä.


Vinkkipankki

 1. Näin kopioit laskun 

  Valitse lasku, jonka haluat kopioida ja paina “Kopioi”. Voit kopioida minkä tahansa laskun pohjaksi uudelle laskullesi ja vaihtaa tietoja haluamaasi kohtaan, esim. asiakkaan tai pelkän hinnan jos muut tiedot pysyvät samana. Nopeaa kuin mikä!  

 2. Näin kopioit rivin laskulla

  Voit kopioida laskurivin näppärästi ”Kopioi rivi” -painikkeesta. Tällöin sinun ei tarvitse täyttää samoja asioita moneen kertaan ja saat laskun vielä nopeammin lähetettyä. 

 3. Näin lisäät asiakkaan ja muokkaat asiakkaan tietoja 

  Vaihtuiko asiakkaasi osoite tai haluaako asiakkaasi laskun sittenkin verkkolaskuna? Voit tehdä nämä ja muut tarvittavat muutokset valitsemalla asiakkaan laskun, ja muokkaamalla tietoja “Asiakastiedot” -painikkeen kautta. Voit myös tehdä muutokset samalla, kun teet uutta laskua asiakkaallesi. 

 4. Näin ajastat laskusi

  Voit ajastaa laskun lähettämisen, eli tehdä vaikkapa kaikki laskusi etukäteen. Voit valita vain ajankohdan ja lähetämme laskun haluamanasi päivänä asiakkaallesi. Laskun ajastus onnistuu Eräpäivä tai Maksuaika –valinnan takaa valitsemalla “Ajasta lähetys” ja sopiva ajankohta. 

 5. Näin lataat kuitin kännykällä heti talteen 

  Unohda kuittien keräily ja lataa kuitti kätevästi heti talteen. Nappaa kännykällä kuva kuitista ja lataa se suoraan kännykällä palveluumme odottelemaan sopivaa hetkeä. Kuitin lataaminen onnistuu mobiililaitteella Valikon kautta “Lataa kuitti” -painikkeesta.  

 6. Näin lisäät matkakulut tai kuitin  

  Kuitin tai matkakulujen lisääminen kuluerittelylle onnistuu helposti samalla, kun teet laskua ja myös laskun lähettämisen jälkeen “Hae laskuun liittyviä kulukorvauksia” -painikkeesta.