Roosa Kangasalusta yhdistää valokuvauksen ja äitiyden kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjänä toimiva valokuvaaja Roosa Kangasalusta on erikoistunut erityisesti raskaana olevien äitien ja vastasyntyneiden kuvaamiseen. Myös itse kahden lapsen äitinä Roosa on voinut kevytyrittäjänä yhdistää itselleen kaksi tärkeää asiaa: äitiyden ja valokuvaamisen. Kevytyrittäjyys onkin mahdollistanut valokuvaamisen ja siitä laskuttamisen palkkatyön ohella sekä äitiysloman aikana.

Henkilöbrändin rakentaminen somessa auttaa tavoittamaan uusia asiakkaita

“Suurin osa asiakkaistani on raskaana olevia, minkä lisäksi teen newborn-kuvia lapsen synnyttyä. Odottavat äidit ja vastasyntyneet ovat kaksi suurinta kohderyhmääni, mutta kuvaan myös juhlia, häitä, ristiäisiä, hautajaisia ja sesonkien mukaan esimerkiksi valmistujaisia. Suurin osa kuvaamisesta pyörii kuitenkin perheen ympärillä, ja olenkin brändännyt itseäni perhekuvaajana”, Roosa kertoo.

Valokuvaustoiminnan markkinointi on hoitunut Instagramissa ja TikTokissa, missä Roosa on alkanut luomaan itselleen henkilöbrändiä, johon ei kuulu ainoastaan valokuvaaminen, vaan myös yrittäjyys ja äitiys. Tästä on Roosan mukaan ollut paljon hyötyä uusien asiakkaiden hankkimisessa, sillä valokuvattavat lähestyvät häntä matalammalla kynnyksellä.

“Kun katsojasta TikTokissa tuntuu, että he ikään kuin tuntisivat minut, niin on matalampi kynnys tulla valokuvattavaksi. Monet asiakkaistani ovat ottaneet yhteyttä, kun he ovat nähneet jonkun videoistani TikTokissa ja pitäneet minua samaistuttavana henkilönä. Monet ovat siksi uskaltaneet tulla valokuvattavaksi, sillä kuvaukset voivat olla jännittäviä tilanteita.”

“Haluan, että ihmiset tuntisivat minut kuvaajana, eivätkä ainoastaan töitäni. Olen myös saanut kivasti palautetta, kun ihmisistä on tuntunut kuin he tuntisivat minut jo. Ja tietyllä tavalla joku saattaakin “tuntea” minut, kun kuitenkin kerron avoimesti omista jutuistani, kuten raskauksistani. Se on ikään kuin vertaistukea ja koen, että asiakkaani ovat enemmänkin ystäviä”, Roosa pohtii.

Kevytyrittäjyys madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan

Yksi kevytyrittäjyyden eduista Roosalle on ollut aloittamisen helppous, jotta hän on voinut myydä omia valokuvauspalveluitaan. Näin Roosa on voinut laskuttaa asiakkaitaan itselle rakkaasta harrastuksesta.

“Luulin aiemmin, että kevytyrittäjyyden aloittaminen olisi tosi vaikeaa, mutta eihän siinä ollut mitään. Ajattelin, että näinkö helppoa tämä oli!”

“En missään vaiheessa aloittaessani ajatellut, että tämä olisi vain harrastus. Silti ensiaskeleen ottaminen oli jännittävää, joten halusin pehmeämmän aloituksen ja vähän katsella, miten homma lähtee käyntiin. En olisi uskaltanut ryhtyä yrittäjäksi suoraan, joten kevytyrittäjyys on ollut hyvä mutusteluvaihe alussa”, Roosa kehuu.

EezyPay helpottaa laskuttamista ja vähentää ylimääräistä työtä

EezyPay on kätevä maksuratkaisu, joka nopeuttaa kevytyrittäjän palkanmaksua ja helpottaa myös asiakkaan maksamista tarjoamalla joustavat maksuvaihtoehdot. Varsinaista laskua ei tarvitse tehdä, sillä maksaminen tapahtuu helposti maksusivun kautta vaikka paikan päällä tai jo etukäteen. Kevytyrittäjän palkka kilahtaa tilille nopeimmillaan asiakkaan maksusta viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Roosa myöntää käyttäneensä EezyPayta asiakkaidensa laskuttamiseen aluksi liian vähän. Huomatessaan, miten hyvin laskuttaminen EezyPaylla toimii, hän on ottanut sen käyttöön aktiivisemmin.

“Käytin EezyPayta aiemmin turhan vähän. Nyt olenkin ajatellut, miksi en käyttänyt sitä enemmän. Olen käyttänyt EezyPayta paljon varsinkin ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa, joilla ei ole suomalaisia nettipankkitunnuksia. Osa muistakin asiakkaista on halunnut maksaa heti kuvausten yhteydessä”, Roosa kertoo.

“Asiakkaiden laskuttaminen kuvausten jälkeen on ollut todella helppoa, eikä ole tarvinnut erikseen tuijotella laskutustietoja. EezyPay on ollut tosi kätevä sekä omasta että asiakkaiden mielestä.”

Eezy on mahdollistanut tärkeästä harrastuksesta ja intohimon kohteesta laskuttamisen

Roosan lähipiirissä monilla oli Eezystä hyviä kokemuksia, joten se oli myös hänelle itsestään selvä valinta. Roosa suosittelee Eezyä muillekin, joilla on oman työnsä myymiseen sopivia taitoja ja osaamista.

“Omassa lähipiirissäni on monia tosi taitavia harrastajia, jotka myyvät osaamistaan lounaspalkalla. He ovat älyttömän taitavia, ja olen sanonut heille, että mikset tee vaan Eezyä. Voisit laskuttaa tästä ihan hyvin.”

“Hyvä, että tajusin Eezyn huomatessani, että valokuvaamisella voisi tienata. Kevytyrittäjyys oli tähän hyvä ensiaskel.”

“Jos on harrastus, joka tuntuu intohimolta ja siitä voisi saada jotain takaisin, niin ei tarvitse tehdä ilmaiseksi vaikka nauttisikin siitä. Itsekin tykkään valokuvata niin paljon, ettei minua ennen edes haitannut, vaikka valokuvaisin kuinka paljon ilmaiseksi”, Roosa kertoo. 

Kevytyrittäjyys auttaa yhdistämään perhearjen ja työnteon

Kahden lapsen äitinä Roosa on iloinen voidessaan viettää aikaa perheensä kanssa, kun valokuvaustyöt joustavat hänen omien tarpeidensa mukaan.

“Perheellisenä toivoisin mahdollisimman paljon aikaa perheen kanssa, ja kevytyrittäjänä se on ollut mahdollista äitiyslomalla. Voin itse vaikuttaa, miten paljon ja milloin teen töitä. Saa enemmän aikaa olla kotona, kun voi laskuttaa niin paljon kuin työstään pyytää”, Roosa kehuu.

Sopiiko kevytyrittäjyys sinulle?

Tee testi ja selvitä olisiko kevytyrittäjyys sinun juttusi!

Näppärällä viiden kysymyksen testillä selvität, sopisitko sinäkin työn vapaudesta nauttivaksi Eezy-kevytyrittäjäksi.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia ja viestitellä kanssamme chatissa. Voit myös tulla juttelemaan paikan päälle tai sopia videotapaamisen.
Palvelemme arkisin klo 8-17, puh. 09 4242 1565 | startti.kevytyrittajat@eezy.fi