15 syytä ryhtyä kevytyrittäjäksi

Eezy Kevytyrittäjät täytti 15 vuotta kesäkuussa 2023. Suomen ensimmäisenä kevytyrittäjäpalveluna ja alan pioneerina olemme siis ehtineet kokea jo yhtä ja toista. Olemme nähneet, kuinka kevytyrittäjyydestä on vuosien aikana muodostunut kätevä tapa toimia yrittäjien joukossa ja kuinka entistä useampi on aloittanut yrittäjyystaipaleensa juuri kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys onkin mielestämme mahtava tapa työllistää itsensä, toteuttaa unelmiaan ja kokeilla siipiään yrittäjyyden maailmassa. 5.9. vietettävän Yrittäjän päivän sekä juhlavuotemme kunniaksi kokosimme listalle 15 syytä ryhtyä kevytyrittäjäksi.

1. Toimi riskittömästi

Kevytyrittäjänä toimiminen antaa sinulle mahdollisuuden aloittaa oman yritystoiminnan ilman suuria riskejä. Sinun ei tarvitse sijoittaa suuria summia pääomaan tai sitoutua pitkäaikaisiin sopimuksiin. Kevytyrittäjyyden aloittaminen ja lopettaminen onnistuu parilla klikkauksella, ja rekisteröityminen on usein maksutonta. Useissa palveluissa sinua veloitetaan kevytyrittäjänä vasta, kun sinulle maksetaan palkkaa kevytyrittäjäpalvelun kautta laskuttamistasi toimeksiannoista.

2. Tee harrastuksesta ammatti

Kevytyrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden muuttaa intohimosi tai harrastuksesi ammatiksi. Voit siis ansaita rahaa tekemällä sitä, mistä nautit eniten. Oletko esimerkiksi taitava valokuvaaja, näppärä tietokoneen kanssa tai omaatko liikunnallisia harrastuksia, joiden taitoja voisit jakaa muille?

3. Testaa liikeideaa

Kevytyrittäjänä voit kokeilla uutta liikeideaa ilman suurta sitoutumista. Voit testata markkinoiden kiinnostusta ja saada arvokasta palautetta ennen kuin ryhdyt isompiin investointeihin. Saat myös samalla kartutettua asiakaskuntaa itsellesi. Jos yritysideasi lähtee lentoon, voit edetä perustamalla oman yrityksen, mutta mikään ei estä kevytyrittäjänä jatkamista.

4. Tee omannäköinen työelämä

Kevytyrittäjyys antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa oman työelämäsi omien arvojesi ja tavoitteidesi mukaisesti. Voit valita työt, joista olet aidosti kiinnostunut ja jotka tukevat sinun urapolkuasi. Voit esimerkiksi toimia kevytyrittäjänä palkkatyön ohella ja kartuttaa osaamista ja ammattitaitoa samalta tai joltain ihan muulta alalta.

5. Toteuta unelmasi

Kevytyrittäjänä sinulla on vapaus toteuttaa omat unelmasi ja tavoitteesi. Voit luoda itsellesi uran, joka tuo elämääsi merkityksellisyyttä. Onko unelmanasi esimerkiksi pyörittää jonain päivänä omaa yritystä? Kevytyrittäjyys on mainio keino kokeilla siipiäsi sillä saralla ilman suuria riskejä.

6. Päätä itse työtehtäväsi ja aikataulusi

Kevytyrittäjänä sinulla on täysi vapaus valita, millaisia projekteja otat vastaan ja milloin haluat työskennellä. Sinun ei tarvitse noudattaa perinteisen työsuhteen tai toimistotyön aikatauluja. Jos olet tehokkaimmillasi iltaisin, voit suunnitella aikataulusi sen mukaan, miten itse haluat hommasi hoitaa.

7. Valitse asiakkaasi

Kevytyrittäjänä sinulla on vapaus valita asiakkaasi. Voit keskittyä työskentelemään juuri niiden asiakkaiden kanssa, joiden arvot ja tarpeet vastaavat omia tavoitteitasi.

8. Työllistä itsesi sivutoimisesti

Kevytyrittäjyys tarjoaa joustavan vaihtoehdon työllistää itsesi sivutoimisesti esimerkiksi opiskelun tai päivätyön ohella. Kevytyrittäjänä voit tehdä juuri sellaista työtä kuin haluat silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii.

9. Työllistä itsesi kokopäiväisesti

Jos haluat keskittyä täysipäiväisesti omaan yritystoimintaasi, kevytyrittäjyys antaa sinulle vapauden tehdä niin. Voit rakentaa oman urapolkusi ja nauttia yrittäjyyden tuomasta itsenäisyydestä.

10. Ei huolta kirjanpidosta, alv-ilmoituksista tai yrittäjän veroilmoituksesta

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, alv-ilmoituksista tai yrittäjän veroilmoituksesta, sillä kevytyrittäjäpalvelu hoitaa byrokratian ja muut paperityöt puolestasi. Voit siis keskittyä työn tekemiseen ja asiakkaiden palvelemiseen.

11. Ei y-tunnusta

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse hankkia omaa y-tunnusta, mikä helpottaa ja nopeuttaa yritystoiminnan aloittamista. Y-tunnuksettomuus myös vapauttaa sinut monista yrittäjän vastuista, mm. kirjanpidosta sekä arvonlisäverosta murehtimisesta.

12. Toimi monella eri toimialalla

Kevytyrittäjyys on monipuolinen työskentelymuoto, joka soveltuu useille eri toimialoille. Voit tarjota erilaisia palveluita ja laajentaa osaamistasi eri alueille. Voit siis tehdä esimerkiksi puutarhatöitä, nettisivujen suunnittelua, valokuvausta ja koirien trimmausta ihan omasta työtilanteestasi ja kiinnostuksen kohteistasi riippuen.

13. Nauti joustavuudesta

Kevytyrittäjänä sinulla on mahdollisuus työskennellä missä ja milloin haluat. Voit työskennellä etänä, matkoilla tai vaikka kahvilassa, kunhan sinulla on tarvittavat työvälineet ja internetyhteys.

14. Hyödynnä taloudellinen itsenäisyys

Kevytyrittäjänä sinä olet oman taloudellisen tilanteesi herra. Voit itse päättää, kuinka paljon ansaitset ja kuinka paljon työtunteja teet. Sinun ei tarvitse odottaa palkankorotuksia tai edetä uralla saadaksesi paremman palkan. Muista siis hinnoitella työsi kannattavaksi!

15. Et jää yksin

Vaikka yrittäjyys voi monesti olla yksin puurtamista, Eezyn kevytyrittäjänä et jää yksin. Me olemme täällä sinua varten, ja haluamme, että menestyt kevytyrittäjyyden polullasi. Kevytyrittäjyyden asiantuntijat auttavat ja sparraavat sinua kaikissa kevytyrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. Älä siis epäröi kysyä!

Kaikkia näitä yhdistää yksi kantava teema: helppous. Kevytyrittäjyys on alun perin kehitetty helpoksi tavaksi laskuttaa omasta työstä, ilman tarvetta perustaa omaa Y-tunnusta. Siinä olemme mielestämme onnistuneet erinomaisesti – sen lisäksi, että kehitimme väylän työllistää itsensä helposti, tarjoamme nyt EezyPay-maksuratkaisun ansiosta entistäkin helpompaa kevytyrittäjyyttä.
Kevytyrittäjyys tarjoaa monia etuja ja mahdollisuuksia. Se on joustava tapa toteuttaa omaa liikeideaa, työllistää itsensä ja saavuttaa taloudellista itsenäisyyttä. Kokeile rohkeasti kevytyrittäjyyttä ja löydä oma paikkasi yrittäjyyden maailmassa!
Mikä kevyt-yrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on vapautta

Kevytyrittäjyys on vapautta tehdä juuri sellaista työtä kuin haluat silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Kevytyrittäjänä suoritat työt ja asiakkaasi maksaa laskulla tai EezyPay-maksulinkin kautta. Näin voit tehdä töitä joko päätoimisesti tai sivutoimisesti – juuri sen verran, mikä sinun tilanteeseesi sopii.