Kevytyrittäjän laskutus on Eezyllä helppoa

Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että laskutat asiakkaitasi yksityishenkilönä. Lasku tekemästäsi työstä lähetetään asiakkaalle laskutuspalvelun kautta, ja koska asiakas maksaa laskun suoraan laskutuspalvelulle, sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidon vastuusta tai muusta aikaa vievästä byrokratiasta. Kevytyrittäjä harjoittaa toimintaansa itsenäisesti ilman omaa y-tunnusta, yritystä tai toiminimeä ja valitsee vapaasti oman työmäärän.

Kevytyrittäjänä saat yrittäjyyden parhaat palat itsellesi ja ulkoistat monimutkaiset paperityöt meille. Laskuttamalla työt kauttamme sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi ennakko- ja arvonlisäverojen maksusta. Vastuullesi jää laskujen tekeminen ja niiden lähettäminen hoidettavaksemme sekä esimerkiksi YEL-vakuutuksen hankkiminen. Tämä ei kuitenkaan ole vaikeaa, joten kevytyrittäjyys sopii kaikille, jotka haluavat kokeilla unelmiensa toteuttamista riskittömästi tai ilman oman yrityksen perustamista.

Mitä laskutuspalvelun kautta voi laskuttaa?

Eezyn kautta kevytyrittäjä laskuttaa mitä tahansa asiakasta missä tahansa. Voit esimerkiksi asua ulkomailla tai Suomessa ja laskuttaa asiakasta missä päin maailmaa tahansa (Norjassa tehtyä työtä ei voi laskuttaa Eezyn kautta). Laskuttaessasi Suomessa sijaitsevia asiakkaita, tulee sinun olla verovelvollinen Suomeen.

Eezyn kautta voit helposti laskuttaa:

  • Minkä tahansa toimialan työtä, kuten digimarkkinointia, konsultointia, rakennustöitä tai vaikka nurmikonleikkuuta. Inspiroidu muiden kevytyrittäjien uratarinoista!
  • Sekä kotimaisia- että ulkomaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä
  • Yrityksiä, yksityishenkilöitä ja kotitalouksia
  • Kaikenkokoisia työurakoita ja laskutussummia. Voit siis laskuttaa kuinka pieniä tai suuria summia haluat.
  • Juuri sitä, mitä sovit asiakkaan kanssa. Jos olette sopineet asiasta asiakkaasi kanssa, myös matkakulujen, työtarvikkeiden tai ylimääräisten materiaalien laskuttaminen onnistuu Eezyn avulla.

Miten kevytyrittäjä laskuttaa työnsä?

Laskutus on tärkeä osa kevytyrittäjyyttä ja siksi olemme tehneet sen mahdollisimman helpoksi. Uudistimme laskutuksen ja EezyPayn avulla maksun saaminen työstäsi on nyt entistä helpompaa ja nopeampaa.

Mikä EezyPay?

EezyPay on maksuratkaisu, joka helpottaa elämääsi kevytyrittäjänä

EezyPaylla perinteisten laskujen sijasta kevytyrittäjän, Eezyn ja asiakkaan välillä liikkuu maksulinkkejä. Linkkien avulla maksaminen on asiakkaalle helpompaa ja palkka tulee kevytyrittäjän tilille entistä nopeammin.

Eezyn avulla onnistuu myös perinteisempi laskuttaminen, joko nettipalvelumme tai mobiilisovelluksemme kautta. Maksamme sinulle palkan laskuttamastasi työstä, kun asiakkaasi on maksanut tekemäsi laskun.

Miten EezyPay toimii kevytyrittäjälle?

Kevytyrittäjän laskuttaminen onnistuu vaivatta Eezyn nettipalvelussa, josta löytyy myös uusi EezyPay. Uudella maksuratkaisulla asiakkaat voivat maksaa suorittamastasi työstä ja palveluista korttimaksulla, verkkopankkimaksulla tai erilaisilla lompakko-applikaatioilla, kuten MobilePaylla tai Pivolla. Maksaminen EezyPayllä sujuu leikiten!

Tutustumistarjous! Kokeile nyt 1 kk ajan ilman pakettimaksua!

Lue lisää »

Oman työn hinnoitteleminen

Yksi kevytyrittäjän haasteista voi olla oman työn hinnoitteleminen. Hinnoittelussa kannattaa muistaa huomioida kaikki sivukulut, jotka kevytyrittäjän palkasta vähennetään ennen sen maksua. Jos vähennettävät kulut tuntuvat monimutkaisilta, saat käteen jäävän summan helposti selville kevytyrittäjän palkkalaskurilla. Muista verrata omaa hintaa myös muihin kevytyrittäjiin ja samalla alalla toimiviin. Älä myöskään myy arvokasta aikaasi ja osaamistasi liian halvalla.

Palkasta vähennetään seuraavia asioita:

  • Ennakonpidätys oman verokortin mukaan
  • Eezyn palvelumaksu joka alenee kevytyrittäjyytesi toiminnan kasvaessa
  • YEL-vakuutusmaksu, jos Eezy hoitaa sen puolestasi
  • Muista mahdollisia vakuutusmaksuja, kuten sairausvakuutusmaksu
  • Mahdollisten lisäpalvelujen maksut, kuten EezyExpress-palkan maksu

Kaikki kevytyrittäjän laskut kulkevat laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjän palkka muodostuu siis laskutuspalvelun maksamasta summasta kevytyrittäjälle. Kevytyrittäjä voi itse valita, milloin hän haluaa nostaa palkan laskutuspalvelusta.

Aloita kevytyrittäjyys vaikka heti

Haluaisitko kevytyrittäjäksi? Eezyn palveluun rekisteröityminen on maksutonta, eikä se velvoita sinua mihinkään. Aloita vaikka saman tien tai tutustu rauhassa.

Rekisteröidy

Tee työ

Veloita asiakasta