Vastuullinen kevytyrittäjäpalvelu

Vastuullisuus

Me Eezy Kevytyrittäjillä otamme vastuullisen toiminnan tosissaan – meille se ei ole vain sanahelinää. Huolehdimme kevytyrittäjiemme asioista kuin omistamme ja pidämme huolen, että kaikki velvoitteet tulee hoidettua. Näin kevytyrittäjä voi keskittyä työn tekemiseen ja toimeksiantajat voivat luottaa siihen, että kevytyrittäjän asioita hoitaa alan asiantuntevin ja vastuullisin toimija. Varmistamalla toimintamme vastuullisuuden, tarjoamme kevytyrittäjille aidosti joustavan ja helpon tavan toimia yrittäjänä ilman Y-tunnusta.

Mutta mitä se vastuullisuus sitten ihan käytännössä tarkoittaa? Kokosimme alle toimintamme kulmakiviä vastuullisuuden näkökulmasta.

Vakuutukset – ei vain hoidossa vaan alan kattavimmat

Vakuutuksistamme olemme erityisen ylpeitä – meillä vakuutukset kuuluvat palvelumaksuun ja ovat kaiken lisäksi alan kattavimmat. Toiminnan vastuuvakuutus korvaa työssä sattuneita vahinkoja ja on rakennusalalla välttämätön vakuutus, jotta kevytyrittäjä voi toimia rakennustyömaalla.

Olemme ylpeitä myös työajan tapaturmavakuutuksestamme: se kun korvaa aineellisten vahinkojen lisäksi myös sairaanhoitokuluja ja ansionmenetyksestä aiheutuvaa haittaa.

Konsultteina toimivat kevytyrittäjämme on myös vakuutettu konsulttivakuutuksella.

Vakuutusten osalta kannattaakin olla tarkkana ja vertailla esimerkiksi millainen on vakuutusmäärä ja omavastuu. Mahdollisen vahingon sattuessa on ikävää, jos vakuutus ei katakaan vahinkoa kokonaisuudessaan vaan iso osa korvauksista jääkin itselle maksettavaksi.

Me myös autamme kevytyrittäjiämme YEL-vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä ja teemme kaikkemme, jotta kevytyrittäjämme ymmärtävät, milloin YEL pitää ottaa ja mihin kaikkeen se vaikuttaa (se kun on kaiken sosiaaliturvan perusta). Olemme myös tehneet YEL-vakuuttamisesta mahdollisimman mutkatonta: maksuttoman lisäpalvelumme avulla Eezyn kevytyrittäjä voi hoitaa YEL-vakuuttamisen kätevästi Eezyn kautta työeläkeyhtiö Elosta.

Vahva tunnistautuminen

Meillä on palveluun rekisteröidyttäessä käytössä vahva tunnistautuminen. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnusten luomisen jälkeen palveluun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella voidakseen edetä palvelun käytön kanssa.

Vahvan tunnistautumisen ansiosta saamme verottajalta verokortin tiedot automaattisesti ja riittää, että kevytyrittäjällä on OmaVerossa ajantasainen verokortti.

Vahvalla tunnistautumisella taistelemme myös kevytyrittäjyyden väärinkäytöksiä vastaan; palveluumme ei voi rekisteröityä toisen puolesta, eli työntekijää ei voida palvelumme kautta siirtää kevytyrittäjäksi henkilön sitä itse tietämättä.

Autamme aina kun apua tarvitaan

Eezy Kevytyrittäjät on monelle se ensimmäinen kosketus oman osaamisen laskuttamiseen. Se tarkoittaa myös sitä, että olemme todella monelle henkilölle ensimmäinen kosketuspinta yrittämiseen, itsensätyöllistämiseen.

Tässä piilee myös suuri vastuu: meidän tehtävämme on auttaa ja neuvoa henkilöä alkuun, opastaa siinä, miten työstä sovitaan, millaista hintaa juuri siitä omasta osaamisesta pitäisi osata pyytää. Miten toimia, jos toimeksiantaja ei toimi kuten sovittu tai mitä pitäisi tehdä, jos sattuu jotakin? Me emme ole vain laskutuspalvelu, me olemme aidosti kevytyrittäjäpalvelu – autamme, neuvomme, korjaamme.

Me olemme täällä kevytyrittäjiämme varten – autamme jokaista kevytyrittäjää levittämään siipensä ja lähtemään lentoon valitsemallaan kevytyrittäjyyden tiellä.

Vastuullinen viestintä

Meille on tärkeää, että viestimme asioista avoimesti ja kevytyrittäjää sekä viranomaisia kunnioittaen. Me tarkistamme, että viestimme asiat varmasti oikein ja että niistä selviää kevytyrittäjällemme aina kaikki tarpeellinen. Emme tee tyhjiä lupauksia vaan avoimesti viestimme asiat juuri niin kuin ne ovat. Myös palvelun hinnan kerromme selkeästi eikä meillä ole pakollisia lisämaksuja.

Ja jos huomaamme viestineemme jonkin asian virheellisesti – korjaamme sen niin pian kun asian saamme tietoomme.

Tavoitteena viiden tähden asiakaspalvelu

Loistava asiakaspalvelu on palvelumme keskiössä ja olemme määritelleet palvelulupaukset, joilla varmistamme reilun ja laadukkaan palvelun – aina ja jokaiselle. Asiakaspalvelumme organisoi työnsä päivittäin niin, että palvelulupaukset toteutuvat ihan joka ikisen kevytyrittäjän kohdalla.

Tutustu palvelulupauksiimme.

Palkanmaksu

Huolehdimme palkanmaksun yhteydessä kaikista kevytyrittäjäpalveluihin sovellettavista lakisääteisistä velvoitteista:

  • ennakonpidätys
  • työnantajan sairausvakuutusmaksu (YEL-velvolliset kevytyrittäjät)
  • tulorekisteri-ilmoitukset
  • mahdollisen ulosoton pidätys ja tilitys

Tarkistamme laskut

Me emme vain lähetä laskuja eteenpäin – me tarkistamme jokaisen laskun niiltä osin, kuin voimme. Näin voimme varmistaa, että lasku lähtee mahdollisimman oikein ja toimeksiantaja saa laskun oikeilla tiedoilla ja kevytyrittäjä palkkansa mahdollisimman nopeasti. Aika ajoin palautammekin laskun kevytyrittäjälle korjaustoiveen kera.

Vuosien kokemuksemme ansiosta huomaamme laskuilta myös selkeästi liian alhaisen tuntihinnoittelun ja lähdemme selvittelemään tilannetta.

Vastuullinen toimija yhteiskunnassa

Me huomioimme toiminnassamme kaikki määräykset ja viranomaisvelvoitteet, näin kevytyrittäjämme sekä heidän asiakkaansa voivat olla rauhallisin mielin ja keskittyä olennaiseen – työn tekemiseen. Toimimme aktiivisesti epäkohtien ratkaisemiseksi ja kevytyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi.

Uusi työ ry:n jäsenyrityksenä osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja sitä kautta ajamme kevytyrittäjien asemaa yhteiskunnallisesti ja edistämme toimialan vastuullisuuden kehittymistä. Vastuullinen toimija -logo sivuillamme tarkoittaa, että toimimme Uusi Työ ry:n eettisten ohjeiden mukaisesti.

Tuomme kevytyrittäjiemme ääntä kuuluviin niin paljon kuin vain mahdollista – sillä me olemme ylpeitä joka ikisestä kevytyrittäjästämme, jokaisen tarina on arvokas!

Tietoturva

Kevytyrittäjästä kerätään vain palvelun kannalta olennaista tietoa ja tietoja kerätään pääasiassa rekisteröidyltä henkilöltä itseltään. Henkilötietoja käsitellään laskutuksen ja palkanmaksun prosessien hoitamiseksi, asiakasviestinnän ja -kokemuksen toteuttamiseksi.

Tietoturvaselosteeseen voi tutustua nettisivuillamme.

Kuuntelemme kevytyrittäjiämme kehitystyössä

Me kehitämme palveluitamme kevytyrittäjät edellä. Otamme asiakkaamme mukaan kehitysprojekteihin ja kehitämme nettipalveluamme sekä lisäpalveluitamme asiakkaan näkökulmasta. Emme vain pohdi vain, että olisipa mielestämme hienoa, jos meillä olisi jokin palvelu tai toiminnallisuus – me kysymme, olisiko sillä käyttöä asiakkaillemme.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa siirsimme laskutuspalvelun nykyaikaan ja kehitimme EezyPay-maksuratkaisun helpottamaan kevytyrittäjien arkea. EezyPay säästää kevytyrittäjän aikaa ja vaivaa, mahdollistaa kevytyrittäjän asiakkaalle joustavat maksutavat (mm. MobilePayn) ja kevytyrittäjälle nopeamman tavan saada maksun työstään. Suomen ensimmäisen kevytyrittäjäpalvelun oli jälleen aika olla alan suunnannäyttäjä.

Lue lisää kehitystyöstämme.

Pidämme huolta henkilöstöstämme

Haluamme, että jokainen asiantuntija ja ammattilainen, joka täällä kevytyrittäjien asioita hoitaa, viihtyy omassa työssään. Tunti liikuntaa viikossa, lounasetu, joustavat työskentelymahdollisuudet. Meillä on jopa kaikilla työnumero ja henkilökohtainen puhelinnumero erikseen. Näin asiantuntijamme voivat viettää vapaa-aikaa hyvillä mielin ja palata töiden äärelle levänneenä.

Koko konsernin laajuisilla henkilöstötutkimuksilla pääsemme myös käsiksi mahdollisiin ongelmakohtiin ja niihin tartutaan ja kehitetään toimintaa henkilöstömme hyvinvointia tukevaksi.

Valitsemme yhteistyökumppanimme huolella

Meille on tärkeää, että yhteistyökumppaneidemme toiminnassa näkyy samoja arvoja kuin meillä – rohkeutta, positiivisuutta ja ammattimaisuutta. Valitsemme yhteistyökumppanimme huolella ja vaadimme kumppaneiltammekin vastuullista toimintaa.