Ohje: Kulukorvaukset

Näin haet kulukorvauksia

1

Sovi kirjallisesti asiakkaasi kanssa kulujen laskuttamisesta. Jos sinulla ei ole kirjallista sopimusta, kulut kannattaa lisätä omaan veroilmoitukseesi.

2

Tee lasku. Laskun teon yhteydessä täytä myös kuluerittely nettipalvelussamme. Toimitathan Eezylle sopimuksen kulukorvauksista. Erittele mahdolliset tarvikekulut eri riveille. Matkakulujen osalta erittelyä ei tarvitse tehdä laskulle, jos niistä on sovittu osana kokonaispalkkiota.

3

Lataa mahdolliset kuitit mukaan kuluerittelyyn mielellään samantien, mutta viimeistään 3 päivää ennen palkanmaksuasi. Jokainen matka tulee olla eriteltynä omalle kulurivilleen.

4

Me Eezyllä pyrimme täysin paperittomaan toimistoon. Siksi meille riittävät kuiteista ja tositteista skannatut tai kännykkäkameralla kuvatut versiot.

Näin täytät kuluerittelyn matkoista

 1. Lisää matkakulusi kohdassa Hae laskuun liittyviä kulukorvauksia.
 2. Valitse Omalla autolla tai Muu matka. Muu matka on esim. bussi- tai junamatka. 
 3. Täytä Meno–paluu tai Reitti -kenttiin tarkka erittely siitä, mistä olet lähtenyt ja missä olet käynyt.
  • Meno-paluu on sopiva vaihtoehto, jos olet käynyt tekemässä töitä vain yhdessä kohdeosoitteessa. Esim. Kotikatu 1, Espoo – Asiakkaantie 2, Helsinki. 
  • Reitti on sopiva vaihtoehto, jos olet käynyt useammassa kuin yhdessä osoitteessa. Erittele tarkasti, mistä olet lähtenyt, missä olet käynyt ja minne palaat. Esim. Kotikatu 1, Espoo – Asiakkaantie 2, Helsinki – Yritystie 3, Vantaa – Kotikatu 1, Espoo.
 4. Jokainen erillinen matkapäivä tulee kirjata omana rivinä, eli paina uudelleen Omalla autolla tai Muu matka –painiketta ja lisää matka yllä olevien ohjeiden mukaan tai käytä rivin kopioi-toimintoa. Jos työmatka kestää yhtäjaksoisesti useamman päivän eli et palaa kotiin välissä, voi päivät kirjata samalle riville.
 5. Ilmoita myös päivämäärä ja kellonaika, jolloin olet lähtenyt aloitusosoitteesta ja palannut loppuosoitteeseen.

Toistuvat matkat:

Jos olet tehnyt päivittäin saman matkan, saat lisättyä matkat kuluerittelyyn kätevästi kerralla.

 • Täytä osoitteet Meno-paluu tai Reitti -kenttiin.
 • Ilmoita myös päivämäärä ja kellonaika, jolloin olet päivittäin lähtenyt aloitusosoitteesta ja palannut loppuosoitteeseen.
 • Paina kalenterin kuvaa ja valitse ”Päivittäin sama matka”. Valitse se aikaväli, jona matka on tehty.
 • Jos matka ei ole toistunut kaikkina päivinä, voit poistaa seuraavassa näkymässä sellaiset päivät, jolloin et ole ollut töissä, esim. yksittäiset päivät tai viikonloput. Esim. Jos olet ajanut saman reitin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, valitse kalenterista päivät ma-pe ja poista tiistai ja torstai roskakori-kuvakkeesta.
 • Jos haluat muokata yksittäisen päivän lähtö- tai tuloaikaa, tallenna ensin oikeat matkapäivät. Voit sen jälkeen muokata vielä yksittäisen päivän kellonaikoja kuluerittelyllä.

Näin lisäät tarvikekuitit kuluerittelyyn

 1. Laskuta tarvikkeet asiakkaaltasi työlaskutuksesta eriteltynä.
 2. Lisää tarvike- ja materiaalikulut kohdassa Hae laskuun liittyviä kulukorvauksia tai suoraan kuluerittelylle Tarvikekulut -otsikon alta.
 3. Valitse Kuitti
 4. Lataa kuitit sähköisesti, voit ottaa niistä joko selkeät kuvat kännykällä tai skannata ne. Jos sinulla on useampi kuitti, jokaisesta kuitista tulisi ottaa oma erillinen kuvansa niin, että se on selkeästi luettavissa. P.S. Voit ladata kännykällä kuitin etukäteen nettipalveluumme ja kun myöhemmin haet kulukorvauksia, voit lisätä sen kätevästi oikealle laskulle.
  • Tiedostomuodoksi käy jpg tai pdf.
  • Jos sinulla on useampi kuitti, voit sovittaa yhdelle A4:lle 1-4 kuittia niin, että jokainen on selkeästi luettavissa.
  • Säilytä alkuperäiset kuitit ja laskut palkanmaksuun saakka ihan siltä varalta, että jos lähettämissäsi tiedostoissa on jotain häikkää ja joudumme pyytämään niitä sinulta uudelleen.
  • Jos kuitin hinnan valuutta on muu kuin euro, liitäthän mukaan myös esim. korttitapahtuman kuitin euromääräisenä. Näin varmistamme, että valuutanvaihtokurssi sekä korttiyhtiösi mahdollinen provisio on huomioitu kulussasi.
 5. Mikä kuitti kyseessä –kohdassa valitse onko kyseessä Tarvike vai Jokin muu.
 6. Kuitin tai laskun pvm on maksukuitin tai laskun päivämäärä. Jos osto on tapahtunut laskulla, merkitse tähän laskun päiväys, ei laskun maksukuitin päivää.
 7. Lisää kuitin summa ja ALV-prosentti.
  • Jos kuitilla on useita arvonlisäveroprosentteja, lisää jokainen eri arvonlisäveroprosentilla osto omille riveilleen Lisää eri ALV-painikkeesta.
  • Jos ostosi on ulkomailta, valitse arvonlisäveroksi 0 % riippumatta kyseisen maan ALV-prosentista.
 8. Jokainen erillinen kuitti tulee kirjata omana rivinä, eli paina uudelleen Kuitti-painiketta ja lisää kuitti yllä olevien ohjeiden mukaan. 

Hakemasi kulukorvaukset ja kuitit käsitellään palkanmaksun yhteydessä ja jos kuluihisi esim. tarvitaan tarkennusta, olemme sinuun yhteydessä. Voit tarvittaessa kertoa meille lisätietoja kuitteihin liittyen nettipalvelun kautta tai sähköpostilla palkat.kevytyrittajat@eezy.fi sekä puhelimitse 09 4247 5635.

On hyvä muistaa, että sinulle maksetut kulukorvaukset eivät ole palkkaa, eivätkä ne näy palkkatodistuksessasi. Me ilmoitamme tulorekisteriin tekemästäsi työstä maksetut palkat sekä verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset.

Tutustu myös:

Milloin voin saada kulukorvauksia?

Esimerkkejä korvattavista kuluista