Esimerkkejä korvattavista kuluista

Esimerkkejä korvattavista kuluista

Laskutettavaan työhön liittyvät tarvikkeet, materiaalit ja matkat kannattaa ostaa aina erillisinä ostoksinaan, jolloin kuitti voidaan kohdistaa laskuun. Tarkistamme kaikki kuittisi aina kokonaisina. Yhtä kuittia ei voi pilkkoa osiin koskemaan useaa eri laskua.

Kuittia ei voida käyttää vähennyksen perusteena, jos siinä on yksikin tuote, jota verottaja ei hyväksy vähennettäväksi. Esimerkiksi tupakkatuotteet ja alkoholi kuitilla johtavat aina koko kuitin hylkäämiseen.

Esimerkki 1: Kuitilla tuotteita, jotka liittyvät suoraan työhön / eivät liity työhön

Nauloja
Ruuveja
Kulmalevy
Hiomapaperi
Nauloja
Akkuporakone
Ruuveja
Jäätelö
Rakennustyöntekijän työssä nämä ovat suoraan työhön liittyviä kuluja.Kuittia ei voida käyttää, sillä kuitilla on tuotteita, jotka eivät liity suoraan työhön: akkuporakone on pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettu työväline ja jäätelö ei ole työhön liittyvä kulu.

Esimerkki 2: Kulujen korvattavuus riippuu ammatista

Kopiopaperia
Printterin mustetta
Kyniä
Kopiopaperia
Printterin mustetta
Kyniä
Isännöitsijän kuitti: Isännöitsijän työssä nämä ovat suoraan työhön liittyviä kuluja.
Hevoshierojan kuitti: Kyseiset kulut eivät ole suoraan hierontatyöhön liittyviä, vaan esimerkiksi markkinointiin ja hallintoon liittyviä. 

Esimerkki 3: Kiellettyjä tuotteita samalla kuitilla työhön liittyvien tarvikkeiden kanssa

Pesuainetta
Rättejä
Talouspaperia
Pesuainetta
Rättejä
Tupakka-aski
Siivoojan työssä nämä ovat suoraan työhön liittyviä kuluja.Tupakka- tai alkoholituotteita ei saa olla kulukuitilla.

Esimerkki 4: Tilan tai laitteiden vuokrakuitti

1.1.2020 klo 8–16
4.1.2020 klo 9–14
5.1.2020 klo 7–16
Vuokra 1.–31.1.2020
Kuitilla on eritelty päivät ja kellonajat vuokratusta tilasta tai laitteista. Eritellyllä kuitilla voidaan todentaa, että vuokra liittyy suoraan tehtyyn työhön. Huom! Kuittia verrataan laskuttamaasi työhön, sen ajankohtaan ja ammattiisi.
Pitkäaikaisesti vuokrattua tilaa tai laitteita voi käyttää myös muuhun kuin laskuttamaasi työhön ja siksi niitä ei voi korvata kauttamme. Voit kuitenkin aina ilmoittaa tällaisen kulun henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimisvähennyksenä.