Juho tienaa lisätuloja kevytyrittäjänä verkkokoulutusten avulla

Eezy Kevytyrittäjien ja Campwire-verkkokurssialustan yhteistyö mahdollistaa verkkokurssien ja erilaisten digitaalisten sisältöjen myymisen kätevästi kevytyrittäjänä ilman omaa Y-tunnusta. Samalla hoituu myös maksuliikenne verkkokursseille osallistumisesta EezyPayn avulla ilman asiakkaiden erillistä laskuttamista.

Kevytyrittäjyys tarjosi matalan kynnyksen uuden idean testaamiseen

Juho Mäyränpää on yksi Campwireä muiden töidensä ohessa käyttävä Eezy-kevytyrittäjä. Juholla on jo 13 vuoden kokemus yrittäjänä toimimisesta, minkä lisäksi hän toimii Sofia Digitalin myyntijohtajana. Nyt hän on aloittanut myynti- ja markkinointikoulutusten myymisen Campwire-verkkokurssialustalla.

Kevytyrittäjyydessä Juhoa miellytti erityisesti sen tarjoama mahdollisuus päästä kokeilemaan verkkokurssien myymistä ja markkinointia matalalla kynnyksellä. Kevytyrittäjänä Juhon ei ole tarvinnut perustaa uutta yritystä tai tehdä suuria investointeja ennen idean testaamista käytännössä. Ja aina on myös mahdollista jatkaa toimimista kevytyrittäjänä, jos ideat vaikka saisivatkin ilmaa siipiensä alle.

“Yrittäjätaustani vuoksi olen varovainen uuden yrityksen perustamisessa. Kun lähden tekemään uutta liiketoimintaa, niin mielelläni testaan markkinoilla, ennen kuin perustan uuden yrityksen. Pyrin välttämään mahdollisimman pitkään kiinteitä kustannuksia ennen toiminnan käynnistämistä, kun tulee hoidettavaksi kaikki kirjanpidot ja muut kustannukset. Käynnistän toiminnan vasta siinä vaiheessa, kun on selkeästi kannattavaa liiketoimintaa, joka myös kattaa omat kulunsa. On kustannustehokkaampaa tehdä tällä tavalla.”

“Kevytyrittäjyydessä on matala kynnys testata ideaa markkinoilla ja selvittää, millaisia koulutuksia ihmiset haluavat, miten niitä pitää markkinoida, mikä toimii ja mikä ei. Varsinkin alkuvaiheeseen kuuluu paljon testailua.”

Verkkokurssit helpottavat kevytyrittäjyyttä muun työn ohessa

Täysin uutta kouluttaminen ja luentojen sekä kurssien vetäminen ei ollut, sillä Juho on aiemmin luennoinut esimerkiksi HAMK:ssa ja toiminut yrittäjätaustansa vuoksi vierasluennoitsijana. Kurssilaisilta aiemmin saatu positiivinen palaute toimi kimmokkeena myyntikoulutusten järjestämiseen muun työn ohessa. Tähän Campwire on ollut toimiva alusta.

“Pari vuotta sitten aloitin myyntikoulutusten järjestämisen, mutta se oli vähän raskasta sivutoimisesti. Koulutuksia varten piti luoda materiaalit ja mahdollisesti matkustaa kouluttamaan, mihin kului töistä lomapäiviä ja palkattomia vapaita. Tämä verkkokurssimalli mahdollistaa helpommin sivutoimisen yrittäjyyden.”

EezyPayn ansiosta maksuliikenne sujuu jouhevasti

Eräs Campwire-alustan eduista Juholle on konseptin monistettavuus: “Jos ja kun löytää asiakaskunnan sekä asiakkaille resonoivan sisällön, se on helposti monistettavissa. Tallenteet ovat saatavilla kurssin jälkeen ja kurssia voi myydä tallenteena. Jos kurssille saa suuren määrän osallistujia, niin silloin kannattavuus kasvaa. Tämä kuitenkin vaatii markkinointia ja sitä, että kurssisisältö on oikea.”

EezyPay-Campwiren käytössä kehuja saa asiakaspalvelu, jonka ansiosta Juho on saanut nopeasti vastauksia kysymyksiinsä ja apua kurssien laadintaan. Myös maksuliikenne hoituu sujuvasti EezyPayn avulla.

“Laskutus hoituu ihan automaattisesti. Sähköpostiin tulee ilmoitus, että asiakas on maksanut ja rahat on tilillä. Tosi jouhevasti hoituu.”

Kenelle Campwire ja kevytyrittäjyys sopivat?

“Kevytyrittäjyys on erityisen hyvä sellaiselle, joka haluaa kokeilla sivutoimista yrittäjyyttä ilman isoa riskiä. Tämä on täysin mahdollinen tapa kokeilla, toimiiko idea. Lisäksi pääsee kokeilemaan, miten markkinointi ja materiaalien luominen toimivat.” 

“Kevytyrittäjyys on selkeästi yksi väylä sivutoimiseen tai jopa täysiaikaiseen yrittäjyyteen, jos sellainen kiinnostaa. Monethan puhuvat kevytyrittäjyyden tarjoamasta taloudellisesta vapaudesta. Kevytyrittäjyyskin vaatii sinnikästä työtä, mutta kokeilualustana se on oikein hyvä ratkaisu.”

Ensimmäisille Juhon järjestämille kursseille on suunnitteilla jatkoa hyvän palautteen ja lupaavan alun ansiosta. Toistaiseksi Juho on järjestänyt kurssin inbound-markkinoinnista, minkä lisäksi tiedossa on jo nyt esimerkiksi “Myynnin vaikuttavuus” -kurssi. Jo pidetyistä kursseista on saatavilla nauhoite, joten kurssia on helppo myydä myös myöhemmin uusille asiakkaille. Mahdollisuuksia Juho näkee monenlaisille sisällöille, joten hän aikookin testata, millaiset sisällöt ja koulutukset resonoivat parhaiten koulutuskunnan kanssa.

“Aion jatkaa luottavaisin mielin, sillä alkuun tulokset ovat olleet lupaavia. Jos jollain sattuu olemaan kevytyrittäjyys, sivutoiminen bisnes tai joku muu mielessä, niin tämä on helppo tapa aloittaa ja testata.”

Kevytyrittäjyys sopiikin moneen tilanteeseen – voit toimia kevytyrittäjänä opiskelujen tai palkkatyön ohella tai työllistää itsesi kokopäiväisesti. EezyPay-Campwiren avulla myytävät verkkokurssit ja muut digimateriaalit voivat toimia passiivisen sivutulon lähteenä tai ainoana tulomuotona. Ja samalla onnistuu toki myös muidenkin hommien laskuttaminen kevytyrittäjänä.

Juhon verkkokursseihin voi käydä tutustumassa osoitteessa mayranpaa.com.

Sopiiko kevytyrittäjyys sinulle?

Tee testi ja selvitä olisiko kevytyrittäjyys sinun juttusi!

Näppärällä viiden kysymyksen testillä selvität, sopisitko sinäkin työn vapaudesta nauttivaksi Eezy-kevytyrittäjäksi.

Mikä Campwire?

Luo ja myy verkkokursseja kevytyrittäjänä ilman omaa Y-tunnusta!

Ainoana kevytyrittäjäpalveluna tarjoamme nyt mahdollisuuden luoda omia verkkokursseja ja myydä myös muuta digitaalista sisältöä kotimaista Campwire-verkkokurssialustaa hyödyntäen.

Aloita kevytyrittäjyys vaikka heti

Haluaisitko kevytyrittäjäksi? Eezyn palveluun rekisteröityminen on maksutonta, eikä se velvoita sinua mihinkään. Aloita vaikka saman tien tai tutustu rauhassa.

Rekisteröidy

Tee työ

Veloita asiakasta