Kevytyrittäjän koronaopas

Kevytyrittäjän koronaopas – koronatietoa & vinkkejä

Kevytyrittäjän koronaopas kokoaa yhteen ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa koronatilanteen aikana – erityisesti kevytyrittäjää koskevista asioista. Oppaaseen olemme koonneet monipuolista koronatietoa yrittäjälle: löydät tietoa muun muassa kevytyrittäjän työttömyysturvasta ja erilaisista tuista, vinkit koronakaranteenin varalta sekä linkkejä erilaisille sivustoille, josta saat pienyrittäjän koronatietoutta sekä viestintämateriaaleja omassa markkinoinnissasi käytettäväksi. 

Seuraamme koko ajan koronavirustilanteen kehittymistä ja valtiohallinnon virallisia ohjeistuksia.

Voit myös aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos tarvitset neuvoja tai apua. 

Ajankohtaista

Olemme koonneet ajankohtaiset vinkit ja linkit avuksesi. Ajankohtaisia asioita voit seurata myös blogissamme sekä uutiset-osiossa.

Työeläkeyhtiö Elon vinkit YEL-vakuutetuille koronakaranteenin ja sairastumisen varalle

Jos olet YEL-vakuutettu, kannattaa tarkistaa, että YEL-työtulo on sopivalla tasolla ja olla yhteydessä omaan eläkevakuutusyhtiöön mahdollisesta joustosta maksuihin.

Kela tiedottaa koronaan liittyviä ajankohtaisia asioita

Kela korvaa ansionmenetyksen karanteenin aikana. Voit seurata koronatilanteen vaikutuksia Kelan palveluihin, hakemusten käsittelyyn ja etuuksiin Kelan ajankohtaista-sivulla.

THL:n ajankohtaiset ohjeet koronaviruksesta kansalaisille, työpaikoille ja matkailijoille

Sivulta löytyy myös valmiita viestintämateriaaleja (mm. videoita ja tulostettavia ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta) käytettäväksi omassa liiketoiminnassasi.

Suomen Yrittäjien ajankohtaiset neuvot yrittäjille koronaviruksen aiheuttamiin tilanteisiin

Sivuille on kerätty laaja tietopaketti yrittäjille ja he järjestävät myös webinaareja koronaan liittyen.

Verohallinnon asioissa käytä ensisijaisesti OmaVeroa

Jos esimerkiksi tarvitset muutosta veroprosenttiisi, se hoituu OmaVerossa. Verottajan somekanavien kautta saa nopeasti neuvoja ja ajankohtaista tietoa. Kannattaa laittaa seurantaan!

Lisää kiinnostavia vinkkejä

Tue muita pienyrittäjiä, joiden palveluita haluat käyttää jatkossakin! Suosi kotimaista yrittäjää valinnoissasi ja auta muita oman taloudellisen tilanteesi puitteissa. #tuepienyrittäjää #valitsekotimainen