Kulukorvaukset ja kuitit

Kulukorvaukset ja kuitit

Haluaisitko hoitaa kulukorvaukset ja kuitit helpommin? Kattavan kokonaispalvelumme päälle tarjoamme maksullista lisäpalvelua, jonka avulla saat suoraan laskutettuun työhön liittyvät materiaalikulut, tarvikekulut ja matkakulut vähennettyä jo palkanmaksun yhteydessä. Kulusi korvataan sinulle ostokuitin tai matkaerittelyn perusteella ja saat rahallista hyötyä, kun maksat palkastasi vähemmän veroja ja sivukuluja. 

Kulukorvaus maksetaan verottajan ohjeiden mukaisesti

Käytännössä asiakkaasi maksaman laskun arvonlisäveroton loppusumma jaetaan työstä maksettavaan palkkaan ja kuluihin. Kulujen osuudesta et maksa veroja tai sivukuluja palkanmaksun yhteydessä. Me käsittelemme ja tarkastamme korvattavat kulusi, ja huolehdimme, että kulukorvaus maksetaan sinulle verottajan ohjeiden mukaisesti.

Maksat kulukorvausten ja kuittien käsittelystä vain silloin, kun sitä tarvitset

 • Kulukorvausten maksamisen edellytyksenä on Eezylle toimitettu toimeksiantajasi kanssa tehty sopimus tarvike- ja/tai matkakuluista.
 • Kulukorvausten ja kuittien käsittely on maksullinen lisäpalvelumme. 
 • Palvelumaksu on 1 %. 
 • Lisäpalvelun hinta veloitetaan normaalin palvelumaksun lisäksi ja lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummastasi. 
 • Tutustuthan kulukorvausten saamisen edellytyksiin huolellisesti, koska emme halua, että maksat turhasta.

Missä tilanteissa voit saada kulukorvauksia palkanmaksun yhteydessä?

Kulut jaetaan kahteen kategoriaan – tarvikehankinnat ja matkakulukorvaukset.

Tarvikehankinnat

Tarvikehankinnat voidaan korvata sinulle seuraavin edellytyksin:

 • Olet laskuttanut kulut asiakkaaltasi työlaskutuksesta eriteltynä.
 • Olet sopinut asiakkaan kanssa tarvikkeiden laskuttamisesta, ja olet toimittanut kirjallisen sopimuksen Eezylle ennen palkanmaksua. Verohallinnon ohjeistuksen mukaan Eezy on velvollinen selvittämään, mitä kulukorvauksista on sovittu.
 • Kulut ovat verottajan ohjeistuksen mukaan vähennyskelpoisia, eli liittyvät suoraan kauttamme laskuttamaasi työhön, ja niihin ei liity yksityiskäyttöä eikä pidempiaikaista käyttöä. 
 • Kulukuitit ja -tositteet täyttävät verottajan vaatimukset. 
 • Olet toimittanut meille tarvittavat kuitit ja tositteet, sopimuksen kulukorvauksista sekä erittelyn kuluista ennen palkanmaksuasi.
 • Kulujen korvaamisen jälkeen työstä on aina jäätävä kohtuullinen palkka. Tämä saattaa joissain tapauksissa rajoittaa sekä korvattavien kulujen että verovapaiden matkakulukorvausten huomioimista. Muutoin kuluille ei ole henkilö- tai työkohtaista ylärajaa.

Matkakulukorvaukset

Eezyn on varmistuttava siitä, että kevytyrittäjä ja hänen asiakkaansa ovat sopineet keskenään matkakulujen maksusta.

Tämän lisäksi Eezyn tulee varmistua siitä, minkälaisista matkakuluista on sovittu: onko sovittu esimerkiksi kilometrikorvauksesta, päivärahasta, ateriakorvauksesta ja/tai matkalipuista. Muistathan täyttää kuluerittelyn laskun yhteydessä, jotta voimme maksaa matkakulujen korvauksia.

Matkakulut voidaan korvata sinulle seuraavin edellytyksin – kaksi vaihtoehtoa:

1. Asiakkaan kanssa on sovittu matkakorvauksista osana kokonaishintaa

 • Eezyllä tulee olla tieto siitä, mitä matkakuluja laskutetaan osana kokonaishintaa (tuntihinta tai urakkahinta).
 • Laskulle ei tarvitse eritellä matkakulujen osuutta kokonaishinnasta.
 • Sinun tulee toimittaa meille sähköpostilla tai nettipalveluviestillä kirjallinen sopimus, jossa tulee olla kirjattuna, mitä matkakuluja on sovittu sisältyvän kokonaispalkkioon (esimerkiksi kilometrikorvaukset, päivärahat, ateriakorvaukset tai matkaliput).

Esim.:

Tuntihinta: 35 €/h sisältäen kilometrikorvaukset ja päivärahat
Kokonaishinta: 1500 € sisältäen päivärahat ja matkaliput

2. Asiakkaan kanssa on sovittu matkakorvauksista lisäveloituksena

Matkakulut tulee eritellä selkeästi laskulle omille riveilleen (eriteltynä kilometrit, päivärahat, ateriakorvaukset, matkaliput) eli pelkkä matkakulujen kokonaissumma ei valitettavasti riitä.

Sinun tulee toimittaa meille sähköpostilla tai nettipalveluviestillä kirjallinen sopimus, jossa tulee olla kirjattuna, mitä matkakuluja on sovittu laskutettavaksi lisäveloituksena (esimerkiksi kilometrikorvaukset, päivärahat, ateriakorvaukset tai matkaliput).

Esim.:

 Kilometrikorvaus 125 km, 0,57 €/km.
 Päiväraha 3 kpl.

Näin haet kulukorvauksia

1

Sovi kirjallisesti asiakkaasi kanssa kulujen laskuttamisesta. Jos sinulla ei ole kirjallista sopimusta, kulut kannattaa lisätä omaan veroilmoitukseesi.

2

Tee lasku. Laskun teon yhteydessä täytä myös kuluerittely nettipalvelussamme. Toimitathan Eezylle sopimuksen kulukorvauksista. Erittele mahdolliset tarvikekulut eri riveille. Matkakulujen osalta erittelyä ei tarvitse tehdä laskulle, jos niistä on sovittu osana kokonaispalkkiota.

3

Lataa mahdolliset kuitit mukaan kuluerittelyyn mielellään samantien, mutta viimeistään 3 päivää ennen palkanmaksuasi. Jokainen matka tulee olla eriteltynä omalle kulurivilleen.

4

Me Eezyllä pyrimme täysin paperittomaan toimistoon. Siksi meille riittävät kuiteista ja tositteista skannatut tai kännykkäkameralla kuvatut versiot.

Miksi kulujen ja kuittien kanssa on noudatettava tarkasti ohjeita?

Me Eezyllä noudatamme verottajan ohjeistuksia ja siten varmistamme, että kevytyrittäjiemme asiat hoidetaan asianmukaisesti. Emme halua, että kulusi aiheuttavat sinulle jälkikäteen ongelmia tai esimerkiksi veroseuraamuksia.  

Tiesitkö, että voimme myös tehdä aivan kaiken laskutukseen liittyvän puolestasi? Tutustu SuperEezy-palveluun!

Jos kulukorvaukset ja kuitit askarruttavat, ota yhteyttä

Kulukorvaukset ja kuitit voivat joskus aiheuttaa päänvaivaa. Kysythän siis etukäteen, jos sinua mietityttää jonkin kulun vähentäminen Eezyn kautta. Monet kulut, joita me emme voi sinulle korvata, saattavat hyvin mennä läpi henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimisvähennyksinä. Me neuvomme ja opastamme sinua kaikissa kysymyksissäsi kevytyrittäjyyteen liittyen.

Tutustu myös muihin lisäpalveluihimme: