Kulukorvaukset ja kuitit

Kulukorvaukset ja kuitit

Haluaisitko hoitaa kulukorvaukset ja kuitit helpommin? Kattavan kokonaispalvelumme päälle tarjoamme maksullista lisäpalvelua, jonka avulla saat suoraan laskutettuun työhön liittyvät materiaalikulut, tarvikekulut ja matkakulut vähennettyä jo palkanmaksun yhteydessä. Kulusi korvataan sinulle ostokuitin tai matkaerittelyn perusteella ja saat rahallista hyötyä, kun maksat palkastasi vähemmän veroja ja sivukuluja. 

Kulukorvaus maksetaan verottajan ohjeiden mukaisesti

Käytännössä asiakkaasi maksaman laskun arvonlisäveroton loppusumma jaetaan työstä maksettavaan palkkaan ja kuluihin. Kulujen osuudesta et maksa veroja tai sivukuluja. Me käsittelemme ja tarkastamme korvattavat kulusi, ja huolehdimme, että kulukorvaus maksetaan sinulle verottajan ohjeiden mukaisesti. 

Maksat kulukorvausten ja kuittien käsittelystä vain silloin, kun sitä tarvitset

  • Kulukorvausten ja kuittien käsittely on maksullinen lisäpalvelumme. 
  • Palvelumaksu on 1 %. 
  • Lisäpalvelun hinta veloitetaan normaalin palvelumaksun lisäksi ja lasketaan arvonlisäverottomasta laskutussummastasi. 
  • Tutustuthan kulukorvausten saamisen edellytyksiin huolellisesti, koska emme halua, että maksat turhasta. Palvelumaksu veloitetaan kulujen käsittelystä, vaikka kaikkia kulujasi ei hyväksyttäisikään korvattavaksi.  

Missä tilanteissa voit saada kulukorvauksia palkanmaksun yhteydessä?

Kulujasi voidaan korvata seuraavin edellytyksin:

  • Olet laskuttanut kulut asiakkaaltasi työlaskutuksesta eriteltynä.
  • Kulut ovat verottajan ohjeistuksen mukaan vähennyskelpoisia, eli liittyvät suoraan kauttamme laskuttamaasi työhön, ja niihin ei liity yksityiskäyttöä eikä pidempiaikaista käyttöä. 
  • Kulukuitit ja -tositteet täyttävät verottajan vaatimukset. 
  • Olet toimittanut meille tarvittavat kuitit ja tositteet sekä erittelyn kuluista ennen palkanmaksuasi.
  • Kulujen korvaamisen jälkeen työstä on aina jäätävä kohtuullinen palkka. Tämä saattaa joissain tapauksissa rajoittaa sekä korvattavien kulujen että verovapaiden matkakulukorvausten huomioimista. Muutoin kuluille ei ole henkilö- tai työkohtaista ylärajaa.

Näin haet kulukorvauksia

1

Laskuta ensin työsi asiakkaaltasi. Laskuta myös kulut asiakkaaltasi ja erittele ne laskulle omille riveilleen. Tällöin sinulla on mahdollisuus verovapaisiin matkakulukorvauksiin.

2

Täytä kuluerittely nettipalvelussamme laskun teon yhteydessä.

3

Lataa kuitit mukaan kuluerittelyyn mielellään samantien, mutta viimeistään 3 päivää ennen palkanmaksuasi.

4

Me Eezyllä pyrimme täysin paperittomaan toimistoon. Siksi meille riittävät kuiteista ja tositteista skannatut tai kännykkäkameralla kuvatut versiot.

Miksi kulujen ja kuittien kanssa on noudatettava tarkasti ohjeita?

Me Eezyllä noudatamme verottajan ohjeistuksia ja siten varmistamme, että kevytyrittäjiemme asiat hoidetaan asianmukaisesti. Emme halua, että kulusi aiheuttavat sinulle jälkikäteen ongelmia tai esimerkiksi veroseuraamuksia.  

Tiesitkö, että voimme myös tehdä aivan kaiken laskutukseen liittyvän puolestasi? Tutustu SuperEezy-palveluun!

Jos kulukorvaukset ja kuitit askarruttavat, ota yhteyttä

Kulukorvaukset ja kuitit voivat joskus aiheuttaa päänvaivaa. Kysythän siis etukäteen, jos sinua mietityttää jonkin kulun vähentäminen Eezyn kautta. Monet kulut, joita me emme voi sinulle korvata, saattavat hyvin mennä läpi henkilökohtaisessa verotuksessasi tulonhankkimisvähennyksinä. Me neuvomme ja opastamme sinua kaikissa kysymyksissäsi kevytyrittäjyyteen liittyen.

Tutustu myös muihin lisäpalveluihimme: