Tositarina: Johanna, sisällöntuottaja/opiskelija

”Unelmani on asua perheeni kanssa maalla eläinten ympäröimänä ja perustaa oma viestintäalan yritys. Eläinsuojelu, kirjoittaminen ja valokuvaus ovat lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä opiskelen markkinointia ja viestintää monimuoto-opintoina Haaga-Helian Luova toimisto Kreassa. Sisällöntuotanto on jo pitkään ollut intohimoni, jota olen päässyt toteuttamaan niin päivätyössä kuin vapaaehtoistöinä eläinsuojeluyhdistyksissä. Kutsumustyö eläinsuojelun parissa vie suuren osan vapaa-ajastani, ja vietän paljon aikaa myös mieheni ja rescue-koiramme kanssa luonnossa retkeillen. 

Sisällöntuottaminen on pitkälti erilaisten informatiivisten tekstien kuten tuotekuvauksien, blogien, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median sisältöjen kirjoittamista. Työ vaatii luovuutta, jonka avulla asiapitoisen tekstin saa muotoiltua lukijaa kiinnostavaksi tarinaksi. Tekstin oheen tarvitaan kuvia, joita saa yhteistyökumppaneilta tai kuvaamalla itse. Kuvat pitää myös osata muokata oikean kokoisiksi nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Työssäni erityisesti kokonaisuuden hahmottamisen taito on tärkeää, jotta kuvan ja tekstin saa sommiteltua yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.  

Verkostoitumisen ja työkokemukseni pohjalta minua pyydettiin vastikään toteuttamaan eläinsuojeluyhdistykselle projektia, johon kuului sisällöntuotantoa. Projektin toteuttamisesta haluttiin maksaa minulle palkkio, joten tarvitsin nopeasti keinon laskuttaa työstä. Sattumalta samaan aikaan teimme Luova toimisto Kreassa yhteistyötä Eezy Kevytyrittäjien kanssa, joten pääsin tutustumaan kevytyrittäjyyteen tarkemmin. Työssäkäyvänä opiskelijana minulla ei ole aikaa tutustua yrityksen perustamisen kiemuroihin, joten helppo laskuttaminen kevytyrittäjänä kuulosti juuri sopivalta tarpeeseeni.

Huomasin, että kevytyrittäjyyspalveluita tarjoavia yrityksiä oli useita. Lopulliseen päätökseeni valita Eezy Kevytyrittäjät vaikutti yksinkertaisesti laskurilla tekemäni vertailu. Useilla kevytyrittäjäpalveluilla on verkkosivuillaan laskuri, jonka avulla voi laskea, paljonko laskutettavasta summasta jää käteen verojen ja palvelumaksujen jälkeen. Eezyllä ja kilpailevalla yrityksellä oli mainonnan perusteella alhaisin palvelumaksu, mutta laskurilla tehdyn vertailun avulla huomasin, että toisessa palvelussa tuli maksettavaksi myös muita kuluja. Eezyn palvelu olikin tosiasiassa edullisin. 

Ensimmäistä laskua tehdessäni palvelun helppous yllätti minut. Tarvitsi vain rekisteröityä palveluun, toimittaa verokortti ja laskuttaa tekemäni työ. Laskun tekeminenkin oli helppoa: ohjelma opasti koko ajan ja näytti, mitkä kohdat piti täyttää. Tein laskun arki-iltapäivänä, ja seuraavaan päivään mennessä Eezyn asiakaspalvelu oli tarkistanut laskun ja lähettänyt sen asiakkaalle. Voin aidosti sanoa palvelun olevan nopeaa, helppoa ja piilokulutonta – eli todella eezyä!  

Kevytyrittäjyyden kautta olen päässyt lähemmäs unelmaani viestintäalan yrityksen perustamisesta: sen ansiosta voin rauhassa etsiä asiakkaita, kehittää toimintaa sekä tuotteistaa palveluita.  Mielestäni kevytyrittäjyys mahdollistaa myös ammatillisen kasvun, sillä eri projektien tekeminen tuo lisää varmuutta ja näköalaa työn markkinoista.  Se sopii myös erittäin hyvin opintojen ohelle, sillä pystyn itse päättämään, mitä projekteja otan vastaan. Kevytyrittäjyydessä minua houkuttelee eniten mahdollisuus kokeilla, onko palveluille kysyntää.

Minulle kevytyrittäjyys ei ole vain mahdollisuus rahoittaa opintojani – ennemminkin se on mahdollisuus toteuttaa unelmiani. Kevytyrittäjyyden kautta voin kasvattaa osaamistani ja tehdä työtä juuri sellaisten projektien parissa, joissa arvoni kohtaavat asiakkaan kanssa.  

Eezy Kevytyrittäjien avulla pystyn mahdollisesti jo tänä kesänä ottamaan askelia kohti vapaampaa työelämää ja irrottautumaan päivätyöstä. Näin saan aikaa myös uuden oppimiselle ja luovalle työlle. Voin lämmöllä suositella kokeilemaan kevytyrittäjyyttä!”  


Moi! Olen Johanna ja tämä on mun tositarina.

Olen tuore sisällöntuottaja ja Eezy-kevytyrittäjä. Opiskelen Haaga-Heliassa tradenomin tutkintoa,  ja parhaillaan viimeistelen suuntautumisopintojani markkinoinnin ja viestinnän parissa. Tämän lisäksi olen työskennellyt erilaisissa markkinoinnin ja viestinnän työtehtävissä sekä tehnyt projekteja liittyen sisällöntuotantoon. Nyt olen Eezy-kevytyrittäjänä askeleen lähempänä unelmaani perustaa viestintäalan yritys!  

Tämä tositarina on osa Haaga-Helian Krealaisten projektia. Markkinoinnin yhteistyöprojektissa opiskelijat toivat arvokasta näkökulmaa töiden ja opiskelun yhdistämisen vaikeuteen – ja helppouteen. Yhteistyössä syntyi video, blogikirjoituksia ja someoppaita – näitä tuotoksia julkaisemme loppukesän ja alkusyksyn aikana!

Lue lisää projektista ja tutustu videoon, joka on tehty opiskelijoilta opiskelijoille!

Tutustu täällä myös muihin tositarinoihin.