Hyvän työn tarina: Johannan arjessa yhdistyy kevytyrittäjyys ja opiskelu

Miten yhdistää kevytyrittäjyys ja opiskelu kiireisessä arjessa? Johannan päivät koostuvat tradenomiopiskeluista, vapaaehtoistöistä eläinsuojelun parissa sekä kevytyrittäjänä tehdyistä sisällöntuotannon töistä. Kevytyrittäjyyden avulla ja intohimoisena sisällöntuottajana Johanna on päässyt jo askeleen kohti unelmaansa omasta viestintäalan yrityksestä. Lue, miten Johanna päätyi kevytyrittäjäksi opiskeluiden ohella ja miksi hän valitsi juuri Eezy Kevytyrittäjät.

Unelmana viestintäalan yritys

Unelmani on asua perheeni kanssa maalla eläinten ympäröimänä ja perustaa oma viestintäalan yritys. Eläinsuojelu, kirjoittaminen ja valokuvaus ovat lähellä sydäntäni. Tällä hetkellä opiskelen markkinointia ja viestintää monimuoto-opintoina Haaga-Helian Luova toimisto Kreassa.

Sisällöntuotanto on jo pitkään ollut intohimoni, jota olen päässyt toteuttamaan niin päivätyössä kuin vapaaehtoistöinä eläinsuojeluyhdistyksissä. Kutsumustyö eläinsuojelun parissa vie suuren osan vapaa-ajastani, ja vietän paljon aikaa myös mieheni ja rescue-koiramme kanssa luonnossa retkeillen. 

Monipuolisia töitä sisällöntuottajana

Sisällöntuottaminen on pitkälti erilaisten informatiivisten tekstien kuten tuotekuvauksien, blogien, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median sisältöjen kirjoittamista. Työ vaatii luovuutta, jonka avulla asiapitoisen tekstin saa muotoiltua lukijaa kiinnostavaksi tarinaksi. 

Tekstin oheen tarvitaan kuvia, joita saa yhteistyökumppaneilta tai kuvaamalla itse. Kuvat pitää myös osata muokata oikean kokoisiksi nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Työssäni erityisesti kokonaisuuden hahmottamisen taito on tärkeää, jotta kuvan ja tekstin saa sommiteltua yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.  

Verkostoitumisen ja työkokemukseni pohjalta minua pyydettiin vastikään toteuttamaan eläinsuojeluyhdistykselle projektia, johon kuului sisällöntuotantoa. Projektin toteuttamisesta haluttiin maksaa minulle palkkio, joten tarvitsin nopeasti keinon laskuttaa työstä. Sattumalta samaan aikaan teimme Luova toimisto Kreassa yhteistyötä Eezy Kevytyrittäjien kanssa, joten pääsin tutustumaan kevytyrittäjyyteen tarkemmin. 

Työssäkäyvänä opiskelijana minulla ei ole aikaa tutustua yrityksen perustamisen kiemuroihin, joten helppo laskuttaminen kevytyrittäjänä kuulosti juuri sopivalta tarpeeseeni.

Kevytyrittäjäpalvelut vertailussa

Huomasin, että kevytyrittäjyyspalveluita tarjoavia yrityksiä oli useita. Lopulliseen päätökseeni valita Eezy Kevytyrittäjät vaikutti yksinkertaisesti laskurilla tekemäni vertailu.

Useilla kevytyrittäjäpalveluilla on verkkosivuillaan laskuri, jonka avulla voi laskea, paljonko laskutettavasta summasta jää käteen verojen ja palvelumaksujen jälkeen.  Palvelumaksuista tehdyn vertailun avulla huomasin, että toisessa palvelussa tuli maksettavaksi myös muita kuluja. Eezyn palvelu olikin tosiasiassa edullisempi. 

Ensimmäistä laskua tehdessäni palvelun helppous yllätti minut. Tarvitsi vain rekisteröityä palveluun ja laskuttaa tekemäni työ. Verokortin Eezy sai automaattisesti Verottajalta, eli sitä ei tarvinnut lähettää erikseen. Laskun tekeminenkin oli helppoa: ohjelma opasti koko ajan ja näytti, mitkä kohdat piti täyttää. Tein laskun arki-iltapäivänä, ja seuraavaan päivään mennessä Eezyn asiakaspalvelu oli tarkistanut laskun ja lähettänyt sen asiakkaalle.

Voin aidosti sanoa palvelun olevan nopeaa, helppoa ja piilokulutonta – eli todella eezyä!  

Mitä kevytyrittäjyys on? Tutustu kevytyrittäjyyteen!

Kevytyrittäjyyden avulla askel kohti unelmia

Kevytyrittäjyyden kautta olen päässyt lähemmäs unelmaani viestintäalan yrityksen perustamisesta: sen ansiosta voin rauhassa etsiä asiakkaita, kehittää toimintaa sekä tuotteistaa palveluita.  Mielestäni kevytyrittäjyys mahdollistaa myös ammatillisen kasvun, sillä eri projektien tekeminen tuo lisää varmuutta ja näköalaa työn markkinoista.  Se sopii myös erittäin hyvin opintojen ohelle, sillä pystyn itse päättämään, mitä projekteja otan vastaan.

Kevytyrittäjyydessä minua houkuttelee eniten mahdollisuus kokeilla, onko palveluille kysyntää. Minulle kevytyrittäjyys ei ole vain mahdollisuus rahoittaa opintojani – ennemminkin se on mahdollisuus toteuttaa unelmiani.

Kevytyrittäjyyden kautta voin kasvattaa osaamistani ja tehdä työtä juuri sellaisten projektien parissa, joissa arvoni kohtaavat asiakkaan kanssa.  

Eezy Kevytyrittäjien avulla pystyn mahdollisesti jo tänä kesänä ottamaan askelia kohti vapaampaa työelämää ja irrottautumaan päivätyöstä. Näin saan aikaa myös uuden oppimiselle ja luovalle työlle. Voin lämmöllä suositella kokeilemaan kevytyrittäjyyttä!”  

Voisiko kevytyrittäjyys olla sinun juttusi? Testaa, sopisitko kevytyrittäjäksi!


Moi! Olen Johanna ja tämä on mun tositarina.

Olen tuore sisällöntuottaja ja Eezy-kevytyrittäjä. Opiskelen Haaga-Heliassa tradenomin tutkintoa,  ja parhaillaan viimeistelen suuntautumisopintojani markkinoinnin ja viestinnän parissa. Tämän lisäksi olen työskennellyt erilaisissa markkinoinnin ja viestinnän työtehtävissä sekä tehnyt projekteja liittyen sisällöntuotantoon. Nyt olen Eezy-kevytyrittäjänä askeleen lähempänä unelmaani perustaa viestintäalan yritys!  

Tämä tositarina on osa Haaga-Helian Krealaisten projektia. Markkinoinnin yhteistyöprojektissa opiskelijat toivat arvokasta näkökulmaa töiden ja opiskelun yhdistämisen vaikeuteen – ja helppouteen. Yhteistyössä syntyi video, blogikirjoituksia ja someoppaita.

Lue lisää projektista ja tutustu videoon, joka on tehty opiskelijoilta opiskelijoille!

Artikkeli julkaistu alun perin 5.8.2021.

Lue lisää kokemuksia Eezystä ja tarinoita kevytyrittäjyydestä.