Keikkatyö – Työllistä itsesi joustavasti

Keikkatyöt ovat tyypillisesti lyhytaikaisia, nimensä mukaisesti keikkaluontoisia, töitä, joilla voidaan korvata esimerkiksi vakituisen työntekijän sairaspoissaoloa tai yllättävää työvoiman tarvetta.

Erityisesti vakituisten työntekijöiden poissaoloja korvattaessa tarve keikkatyölle ilmenee usein äkillisesti, toisinaan jopa vain hetki ennen työvuoron alkua. 

Keikkatöiden luonteen vuoksi keikkatyöntekijää ei yleensä oteta asiakasyritykseen työntekijäksi, vaan työvoiman hankkiminen hoidetaan kevytyrittäjinä työskentelevien henkilöiden tai henkilöstövuokrausta harjoittavien yritysten kautta. 

Tällä tavoin kiireellistä työvoimaa tarvitseva yritys saa tarvitsemansa henkilön haluamaansa työtehtävään ja laskun maksettavaksi. Asiakas ei joudu miettimään työntekijän palkkauksesta aiheutuvia kustannuksia tai velvollisuuksia vaan saa joustavasti työntekijän käyttöönsä tarpeen vaatiessa.

Miksi tehdä keikkahommia?

Keikkahommat soveltuvat parhaiten lisätulojen hankkimiseen vakituisen työn tai opiskelun rinnalla, esimerkiksi viikonloppu- tai iltakeikkojen muodossa. Myös eläkeläiset voivat hankkia lisätuloja ja aktiviteetteja itselleen mieluisan keikkatyön parissa.

Keikkatöiden kiireellisyys ja mahdolliset iltaan tai viikonloppuun ajoittuvat työskentelyajat saattavat nostaa keikasta maksettavan tuntiansion jopa vakituista työtä korkeammalle tasolle. Tällä tavoin esimerkiksi opiskelijat voivat saada ajalleen rahallisesti parempaa vastinetta.

Kevytyrittäjänä työskentely

Työskennellessäsi Eezyn kautta kevytyrittäjänä, pystyt laskuttamaan helposti asiakkaitasi ilman y-tunnusta. Käyttämällä Eezyn kevytyrittäjäpalvelua, et joudu itse murehtimaan kirjanpidosta tai hankkimaan erillisiä vakuutuksia, vaan kaikki nämä hoidetaan Eezyn toimesta. 

Kevytyrittäjänä työskentelyn suurimpana etuna on toiminnan joustavuus. Saat itse päättää millaisia keikkoja otat vastaan ja kuinka paljon haluat työskennellä. Sinulla on myös täysi vapaus hinnoitella oma työsi, ja saat tehdä sopimuksen suoraan asiakkaan kanssa ilman välikäsiä. Kevytyrittäjänä olet myös vastuussa töiden löytämisestä ja kilpailukykyisen hinnan asettamisesta.

Älä kuitenkaan huoli, mikäli töitä ei heti löytyisikään, sillä Eezyn kevytyrittäjäpalvelun kautta työskennellessäsi maksat kuluja ainoastaan, kun sinulle maksetaan palkka Eezyn kautta laskuttamastasi työstä. Eezyn kevytyrittäjäpalvelun käyttö ei siis maksa mitään, ennen kuin pääset laskuttamaan asiakkaitasi tai otat käyttöösi EezyPay-maksuratkaisun.

EezyPay – Helpoin tapa hoitaa kevytyrittäjän maksut

Perinteisesti kevytyrittäjän maksuliikenne on hoidettu laskuilla. Laskujen kokoamisessa ja maksamisessa on kuitenkin aina oma vaivansa, jonka lisäksi maksun saapumisessa saattaa kestää hetki.

Eezy on luonut tähän ongelmaan helpon ratkaisun, jolla saat palkan tilillesi aiempaa nopeammin ja asiakkaasi pystyy maksamaan entistä helpommin. Laskun sijasta asiakkaallesi lähetetään EezyPaylla maksulinkki tai näytetään QR-koodi skannattavaksi, jolloin maksu hoituu helposti ja nopeasti. 

EezyPaylla asiakkaan ei tarvitse täyttää laskun tietoja itse verkkopankkiin, vaan asiakas voi valita maksulinkillä haluamansa maksutavan, kuten MobilePayn, verkkopankki- tai korttimaksun.

Millaisia keikkatöitä voit tehdä kevytyrittäjänä?

Kevytyrittäjänä voit tehdä lähes mitä tahansa työtä, jota voisit tehdä myös suorassa työsuhteessa.

Kyseessä voivat olla esimerkiksi:

  • Siivoustyöt
  • Muuttotyöt
  • Varastotyöt
  • Ravintola-alan työt
  • Markkinointialan työt
  • Luovat työt

Poikkeuksena ovat sellaiset työtehtävät ja alat, joilla kevytyrittäjänä toimimista on rajoitettu tai edellytyksenä on suora työsuhden asiakasyritykseen.

Vaihtoehtona vuokratyö

Toinen yleinen vaihtoehto keikkatöiden tekemiseen kevytyrittäjyyden ohella on henkilöstövuokrausta harjoittavien yritysten kanssa toimiminen. 

Eezyllä tämä onnistuu helposti samaan konserniin kuuluvan Eezy Henkilöstöpalveluiden avulla. 

Tällä tavoin työllistyt Eezyn henkilöstövuokrausyritykseen työntekijänä, ja saat tavanomaiset työntekijäedut, kuten työterveyden ja työnantajan kustantamat vakuutukset työaikana.

Etuna kevytyrittäjyyteen on se, että sinulle tarjotaan keikkatöitä automaattisesti, etkä joudu itse kontaktoimaan yrityksiä ja etsimään työkeikkoja. Vaikka menetät vuokratyöntekijänä osan kevytyrittäjän vapauksista, pystyt Eezyllä silti vaikuttamaan itse työvuoroihisi ja sinulle tarjottaviin työtehtäviin.

Tutustu myös:

Vuokratyö vai kevytyrittäjyys

Osa-aikatyö ja kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys vs toiminimi