Eezy Kevytyrittäjät X MAJ

Tervetuloa Eezy-kevytyrittäjäksi!

Huolehdimme kevytyrittäjiemme asioista kuin omistamme ja pidämme huolen, että kaikki velvoitteesi tulee hoidetuksi. Voit keskittyä työn tekemiseen ja toimeksiantajasi voi luottaa siihen, että kevytyrittäjän asioita hoitaa alan asiantuntevin ja vastuullisin toimija.

Eezy tarjoaa sinulle aidosti joustavan, modernin ja helpon tavan toimia yrittäjänä ilman Y-tunnusta. Kevytyrittäjänä et ole työsuhteessa työn tilaajaan tai Eezyyn.

Miksi Eezy?

Luotettava kevytyrittäjyyspalvelu jo yli 15 vuoden kokemuksella

Eezyn palvelua kehitetään yhdessä sadoista kevytyrittäjistä koostuvan kehitysyhteisön kanssa, raha liikkuu nopeasti ja olemme tavoitettavissa, kun tarvitset tukea. Eezyn palvelumaksu on 5–7 % ja hyvin poikkeuksellinen läpinäkyvyytensä ansiosta. Palvelumaksu sisältää kaiken tarvittavan vakuutuksista mobiiliappiin. Näppärät lisäpalvelumme tarjoavat tarvittaessa joustoa ja helppoutta erilaisiin tarpeisiin.

Olemme tukenasi kevytyrittäjyyden kaikilla osa-alueilla. Ota yhteyttä – olemme täällä sinua varten.

Näin Eezy Kevytyrittäjät X MAJ -yhteistyön maksuliikenne toimii:

1

Rekisteröidy Eezyn nettipalveluun ja suorita tunnistautuminen. Verokorttisi haetaan automaattisesti, kun tunnistautuminen on tehty. Jos olet alle 18-vuotias, lue erilliset ohjeet täältä.

2

Lisää omat tiedot (tilinumero, osoitetiedot).

3

Ilmoita Eezylle, että teet yhteistyötä MAJn kanssa. Eezy antaa sinulle maksuviitteen jonka voit toimittaa MAJlle maksua varten.

4

Kun työ on tehty, MAJ tilittää maksun Eezylle antamallasi viitteellä ja palkka maksetaan valitsemasi palkanmaksusäännön mukaan.

5

Teetkö töitä myös toiselle toimeksiantajalle? Siinä tapauksessa voit laskuttaa toimeksiannon sinun ja asiakkaasi sopimuksen mukaisesti laskulla tai hyödyntämällä modernia ja näppärää EezyPay-maksuratkaisua.

Kätevä mobiiliapp

Lataa mobiiliapp käyttöösi!

Tee laskut & tsekkaa palkkasi tilanne missä tahansa!

   

Kevytyrittäjän vakuutukset

Kattavat vakuutuksemme ovat voimassa heti rekisteröitymisen jälkeen.

 • Tapaturmavakuutuksen omavastuu on 0 €. Mikäli sinulle sattuu tapaturma, tulee sinun maksaa kulusi ensin ja täyttää sen jälkeen tapaturmailmoitus. Lue lisää allaolevasta linkistä.
 • Vastuuvakuutus korvaa mahdolliset vahingot 1 000 000 € saakka. Omavastuu vastuuvakuutuksessa on 500 € 

Kevytyrittäjän eläkevakuutus

Kevytyrittäjä rinnastetaan eläketurvan näkökulmasta yrittäjäksi. Kevytyrittäjät ovat muiden yrittäjien tapaan YEL-vakuutusvelvollisia, jos vakuutuksen ehdot täyttyvät. Kevytyrittäjänä sinun tulee ottaa YEL-vakuutus, jos kaikki alla olevat ehdot täyttyvät:

 • Työtulosi ylittää 9 010,28 € rullaavalla 12 kk ajanjaksolla (vuonna 2024). Huomiothan, että YEL-työtulon raja ei ole kalenterivuosikohtainen (kuten esim. verokortti).
 • Yrittäjätoiminnan kesto jatkuu yli 4 kuukauden ajan
 • Olet 18-68–vuotias 

Voimme halutessasi hoitaa YEL-vakuuttamisen puolestasi. Vakuutuksen aktivoiminen vaatii erillisen valtuutuksen nettipalvelussamme (Valikko -> YEL-vakuutus).

Palkanmaksu

 • Palkkasi maksetaan, kun maksu on saapunut Eezyn tilille. (Tästä summasta on jo vähennetty MAJ:n provisio 21 %.)
 • Laskutushintasi sisältää aina arvonlisäveron. Kauneudenhoitoalalla laskutetaan yleisellä arvonlisäverokannalla (24%). Arvonlisäveron tilitys Verohallinnolle hoituu Eezyn toimesta, eikä siitä makseta sinulle palkkaa. Palkkasi lasketaan maksun arvonlisäverottomasta summasta. 
 • Eezyn palvelumaksu lasketaan ja vähennetään arvonlisäverottomasta summasta.
 • Ennakonpidätys pidätetään henkilökohtaisen verokortin mukaan. 
 • Jos olet YEL-velvollinen, palkastasi vähennetään työnantajan sairausvakuutusmaksu 1,16 % (vuonna 2024).
 • Keskustele MAJn kanssa mahdollisista matkakulukorvauksista etukäteen. Matkakulukorvaukset voidaan korvata sinulle verovapaana tietyin edellytyksin. Kulujen korvaamisen edellyksenä on matkakuluista sopiminen asiakkaan kanssa ja tämän lisäksi kuluerittelyn täyttö Eezyn nettipalvelussa laskun muodostumisen jälkeen.

Oletko alle 18-vuotias?

Jos olet alle 18-vuotias ja haluaisit toimia Eezy-kevytyrittäjänä MAJn yhteistyökumppanina, toimi näin:

 1. Rekisteröidy Eezy-kevytyrittäjäksi ilman verkkopankkitunnuksia.
 1. Lähetä Eezylle kuva henkilöllisyystodistuksestasi nettipalvelun Valikon Asiakaspalvelu-sivun kautta (Valikko -> Asiakaspalvelu -> Uusi viesti).
 1. Varaa aika tunnistautumiseen ja ilmoita varauksen yhteydessä haluatko suorittaa videopuhelun Teamsillä, Whatsappilla tai Facetimella. 

Muuta hyödyllistä

 • Usein kysytyissä kysymyksissä vastaamme moneen pohdituttavaan asiaan.
 • Tietopankista löydät vinkit kevytyrittäjille niin verotukseen, vakuutuksiin kuin sopimusasioihin liittyen.
 • EezyPayn avulla asiakkaasi maksaa laskun sijasta maksulinkin kautta ja saa käyttöönsä monipuoliset maksutavat (esim. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut)

Onko sinulla kysyttävää?

Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia ja viestitellä kanssamme chatissa. Voit myös tulla juttelemaan paikan päälle tai sopia videotapaamisen.
Palvelemme arkisin klo 8-17, puh. 09 4242 1565 | startti.kevytyrittajat@eezy.fi