Eezy kevytyrittäjä Ninnu Perälä, toimittaja

Hyvän työn tarina: Ninnu Perälä, toimittaja

Kirjoittelen alueeni paikallislehteen, Länsi-Uusimaahan ja muutamaan ammattilehteen juttuja. Olen koulutukseltani elintarviketiedemaisteri ja sen vuoksi kirjoitan paljon ruokajuttuja ja elintarviketeknologisia juttuja. Paikallislehtiin teen aika paljon paikallisuutisia eli kaikenlaisia juttuja: henkilökuvia ja ajankohtaisia asioita, kesäisin kirjoitan esimerkiksi kesäteattereista, puistopiknikeistä ja rantalentistapahtumista.  

Mikä työssäsi on parasta?

Työssäni ehdottomasti parasta on se, että haastateltavat ihmiset ovat ihania ja pääsen työni kautta kivoihin paikkoihin ja saan tutustua uusiin ihmisiin. Jokainen työpäivä oikeasti erilainen. Joka ikisestä jutusta oppii tosi paljon. On mahtavaa, kun saa aikaan hyvän keskustelun jonkun kanssa ja sen saa sitten välittää kaikille lukijoille.

Miten päädyit toimittajaksi?

Jo opiskeluaikana aloitin kirjoittamaan yhteen ammattilehteen ja siitä sitten poiki lisää juttuja. Olin myös pitkään yliopistolla tutkijana ja silloin kirjoitin myös paljon. Asuin muutaman vuoden jenkeissä ja kun sieltä tulin takaisin Suomeen, huomasin yhtäkkiä, että käytännössä elätin itseni kirjoittamalla. Tämä on aina välillä enemmän työllistävää ja välillä vähän vähemmän työllistävää, mutta yleensä en sano millekään työlle ei, vaikka keikka vaikuttaisikin tylsältä. Ikinä ei pitäisi ajatella niin etukäteen, sillä kaikki keikat ovat lopulta tosi kivoja ja jokaisesta oppii.

Miksi valitsit Eezyn?

Laskutin alun perin mieheni firman kautta, mutta kun miehelle tuli uudet työkuviot, löysin Eezyn ja Eezy vaikutti mielestäni minulle sopivalta. Koska oli mahdollista kokeilla palvelua ilman sitoumuksia, kokeilin ja olen ollut tosi tyytyväinen.

Eezyssä on ollut parasta se, että se toimii. Puhelimeen vastataan heti ja kaikki asiat on kauhean hyvin hoidettu ja tämä on vain hirveän helppoa. Teen nytkin kahta työtä ja oikeasti ehdin tehdä sitä minun työtäni, eikä aikaa mene kirjanpitoon, laskujen tekemiseen tai mihinkään muuhunkaan. Minulla on neljä hevosta ja senkin takia pitää tehdä paljon töitä, että voi maksaa kaikki hevosten kulut. Voin keskittyä työhön ja Eezy mielestäni tosi kohtuullisilla kuluilla hoitaa kaiken muun. 

Lue myös muita kevytyrittäjätarinoita:

Lue lisää kokemuksia Eezystä!