Eezy Kevytyrittäjät X Tuttu

Tervetuloa Eezy-kevytyrittäjäksi!

Huolehdimme kevytyrittäjiemme asioista kuin omistamme ja pidämme huolen, että kaikki velvoitteesi tulee hoidetuksi. Voit keskittyä työn tekemiseen ja toimeksiantajasi voi luottaa siihen, että kevytyrittäjän asioita hoitaa alan asiantuntevin ja vastuullisin toimija.

Eezy tarjoaa sinulle aidosti joustavan, modernin ja helpon tavan toimia yrittäjänä ilman Y-tunnusta. Kevytyrittäjänä et ole työsuhteessa työn tilaajaan tai Eezyyn.

Olemme tukenasi kevytyrittäjyyden kaikilla osa-alueilla. Ota yhteyttä – olemme täällä sinua varten.

Näin laskutat Tuttua Eezy-kevytyrittäjänä:

1

Rekisteröidy Eezyn nettipalveluun ja suorita tunnistautuminen. Verokorttisi haetaan automaattisesti, kun tunnistautuminen on tehty. Jos olet alle 18-vuotias, lue erilliset ohjeet täältä.

2

Lisää omat tiedot (tilinumero, osoitetiedot).

3

Lähetä suosittelukoodisi Tutulle. Löydät koodisi nettipalvelusta (ei mobiiliappista) Valikko > Omat tiedot > Markkinointi.

4

Tuttu lähettää laskutustietosi meille ja palkka maksetaan valitsemasi palkanmaksusäännön mukaan. Tutun alennus palvelumaksussa huomioidaan palkanmaksun yhteydessä.

5

Teetkö töitä myös toiselle toimeksiantajalle? Siinä tapauksessa voit laskuttaa toimeksiannon sinun ja asiakkaasi sopimuksen mukaisesti laskulla tai hyödyntämällä modernia ja näppärää EezyPay-maksuratkaisua.

Kätevä mobiiliapp

Lataa mobiiliapp käyttöösi!

Tee laskut & tsekkaa palkkasi tilanne missä tahansa!

   

Kevytyrittäjän vakuutukset

Kattavat vakuutuksemme ovat voimassa heti rekisteröitymisen jälkeen.

 • Tapaturmavakuutuksen omavastuu on 0 €. Mikäli sinulle sattuu tapaturma, tulee sinun maksaa kulusi ensin ja täyttää sen jälkeen tapaturmailmoitus. Lue lisää allaolevasta linkistä.
 • Vastuuvakuutus korvaa mahdolliset vahingot 1 000 000 € saakka. Omavastuu vastuuvakuutuksessa on 500 € 

Kevytyrittäjän eläkevakuutus

Kevytyrittäjä rinnastetaan eläketurvan näkökulmasta yrittäjäksi. Kevytyrittäjät ovat muiden yrittäjien tapaan YEL-vakuutusvelvollisia, jos vakuutuksen ehdot täyttyvät. Kevytyrittäjänä sinun tulee ottaa YEL-vakuutus, jos kaikki alla olevat ehdot täyttyvät:

 • Työtulosi ylittää 8 575,45 € rullaavalla 12 kk ajanjaksolla. Huomiothan, että YEL-työtulon raja ei ole kalenterivuosikohtainen (kuten esim. verokortti).
 • Yrittäjätoiminnan kesto jatkuu yli 4 kuukauden ajan
 • Olet 18-68–vuotias 

Voimme halutessasi hoitaa YEL-vakuuttamisen puolestasi. Vakuutuksen aktivoiminen vaatii erillisen valtuutuksen nettipalvelussamme (Valikko -> YEL-vakuutus).

Palkanmaksu

 • Palkkasi maksetaan, kun asiakkaasi on maksanut laskun.  
 • Laskutushintasi sisältää aina arvonlisäveron. Tilapäinen lastenhoitotyö laskutetaan yleisellä arvonlisäverokannalla (24%). Arvonlisäveron osuutta ei huomioida palkanmaksussa ja Eezy hoitaa arvonlisäveron tilityksen verottajalle. Palkkasi lasketaan laskutuksesi arvonlisäverottomasta summasta. 
 • Palvelumaksu lasketaan ja vähennetään arvonlisäverottomasta summasta (Tuttua laskuttavan kevytyrittäjän alennus huomioidaan automaattisesti).
 • Ennakonpidätys pidätetään henkilökohtaisen verokortin mukaan. 
 • Palkastasi vähennetään työnantajan sairausvakuutusmaksu 1,53 % (vuonna 2023) jos olet YEL-velvollinen.
 • Keskustele Tutun kanssa mahdollisista matkakulukorvauksista etukäteen. Matkakulukorvaukset voidaan korvata sinulle verovapaana tietyin edellytyksin. Kulujen korvaamisen edellyksenä on matkakuluista sopiminen asiakkaan kanssa ja tämän lisäksi kuluerittelyn täyttö Eezyn nettipalvelussa laskun muodostumisen jälkeen.

Oletko alle 18-vuotias?

Jos olet alle 18-vuotias ja haluaisit toimia Eezy-kevytyrittäjänä Tutun kautta, toimi näin:

 1. Rekisteröidy Eezy-kevytyrittäjäksi ilman verkkopankkitunnuksia.
 1. Lähetä Eezylle kuva henkilöllisyystodistuksestasi nettipalvelun Valikon Asiakaspalvelu-sivun kautta (Valikko -> Asiakaspalvelu -> Uusi viesti).
 1. Varaa aika tunnistautumiseen ja ilmoita varauksen yhteydessä haluatko suorittaa videopuhelun Teamsillä, Whatsappilla tai Facetimella. 

Muuta hyödyllistä

 • Usein kysytyissä kysymyksissä vastaamme moneen pohdituttavaan asiaan.
 • Tietopankista löydät vinkit kevytyrittäjille niin verotukseen, vakuutuksiin kuin sopimusasioihin liittyen.
 • EezyPayn avulla asiakkaasi maksaa laskun sijasta maksulinkin kautta ja saa käyttöönsä monipuoliset maksutavat (esim. MobilePay, verkkopankki- ja korttimaksut)

Onko sinulla kysyttävää?

Voit aina soittaa, lähettää sähköpostia ja viestitellä kanssamme chatissa. Voit myös tulla juttelemaan paikan päälle tai sopia videotapaamisen.
Palvelemme arkisin klo 8-17, puh. 09 4242 1565 | startti.kevytyrittajat@eezy.fi